Skip to main content

(P) MedLife transmite prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România

 
(P) MedLife transmite prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România

MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, lansează o nouă premieră în anul 2018: prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România, transmisă în direct. Operaţia se va desfăşura marţi, 12 iunie 2018, începând cu ora 18:30, la AngioLife (parte din MedLife) şi va fi realizată de dna. Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie intervenţională.

Publicitate

Cei care vor urmări transmisiunea vor avea parte de o experienţă plină de emoţie şi suspans, pentru că vor putea vedea tot ce se întâmplă în sala de operaţii devenind, pentru un moment, parte din echipa medicală.

Mai mult decât atât, în timpul intervenţiei, ei vor avea un moment dedicat în care vor putea ţine în mâini holograma unei inimi umane, care va putea fi văzută cu ajutorul unei prisme.

Cum poate fi văzută holograma?

Holograma inimii umane este o experienţă pregătită special pentru utilizatori, iar aceştia o pot viziona cu ajutorul unui telefon sau a unei tablete, pe care va fi aşezat un obiect sub formă de prismă. Aceasta va permite privitorilor să aibă o perspectivă completă asupra procesului prin care se acţionează asupra inimii.Întreaga experienţă este una inedită, menită să educe şi să informeze publicul, dar şi să strângă relaţia dintre oameni şi actul medical.

Pentru cei care nu au la îndemână o prismă, organizatorii au pregătit un tutorial:

Prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România

Dna. Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie intervenţională şi doctor în ştiinţe medicale, cea care va realiza operaţia în direct, a realizat peste 50.000 de proceduri diagnostice (coronarografii, cateterisme cardiace în malformaţii congenitale de cord şi boli valvulare, arteriografii carotidiene, renale şi periferice ale membrelor inferioare şi superioare ), precum şi numeroase proceduri intervenţionale de tratament.

Procedura intervenţională pe care dna. Dr. Florina Pinte o va realiza mâine, 12 iunie, are ca scop tratarea unei malformaţii cardiace congenitale denumită persistenţă de canal arterial (PDA). PDA este o maladie care apare atunci când canalul arterial al unui nou născut nu se închide după naştere, permiţând astfel sângelui să treacă din circulaţia sistemică în cea pulmonară. Pacienţii cu PDA medie sau mare pot prezenta simptome ce variază de la respiraţie grea la efort până la insuficienţă cardiacă.

Transmiterea unei intervenţii cardiologice în direct vine cu provocările sale, dar dorinţa de a schimba întreaga ţară, respectul pentru pacienţi, profesionalismul şi excelenţa bunelor practici poziţionează MedLife în ipostaza candidatului potrivit pentru o astfel de experienţă.

Intervenţia va fi comentată în direct de specialişti, care vor detalia pas cu pas ce se întâmplă în sala de intervenţii, o adevărată oportunitate de învăţare şi informare pentru cei care vor urmări transmisiunea. Astfel, pacienţii pot înţelege mult mai bine ce se întâmplă în spatele uşilor sălii de operaţii şi se pot familiariza cu strategia medicală abordată de către medici în astfel de cazuri. În plus, rezidenţii, dar şi medicii specialişti care nu au acces la astfel de intervenţii, pot urmări şi învăţa noi tehnici operatorii.

„Atunci când ne-am propus să Facem România Bine, ne-am luat acest angajament la nivel personal, fiecare dintre noi. Performanţa actului medical şi serviciile de calitate, dar şi tehnologiile medicale perfomante pe care le avem la MedLife, fac parte din această promisiune şi reprezintă o parte din resursele noastre, care ne permit să tratăm fiecare pacient conform aşteptărilor din 2018 şi chiar mai mult”, a declarat Ina Bădărău, PR Manager MedLife.

Evenimentul face parte din campania ”Tehnologia de mâine”, care se concentrează pe avantajele incontestabile ale evoluţiei tehnologiei în domeniul medicinei. MedLife investeşte permanent în tehnologie de ultimă oră, revoluţionând astfel felul în care sunt abordate afecţiunile cu care ne confruntăm zi de zi. Importanţa stabilirii unui diagnostic corect, a depistării unei afecţiuni aflate în stare incipientă, a efectuării unor intervenţii complexe sunt principalele motive pentru care tehnologia trebuie să facă parte din actul medical.

Puteţi găsi mai multe detalii pe pagina de eveniment.

Prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România este un proiect MedLife, realizat cu sprijinul O-Video, Safe-Frame şi CINETIc.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus