Skip to main content

Tipografia Ringier s-a închis după zece ani. Libertatea, EVZ și GSP tipăresc în altă parte

 
Tipografia Ringier s-a închis după zece ani. Libertatea, EVZ și GSP tipăresc în altă parte

După zece ani de activitate, tipografia Ringier a fost oprită. De o săptămână, cotidianele Libertatea, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor și Jurnalul Național tipăresc în altă parte.

Publicitate

Schimbarea este vizibilă și în formatele celor patru ziare. Toate apar acum într-o variantă ușor mai mare decât până în urmă cu o săptămână.

Contactat de Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, a punctat că tipografia "a oprit activitatea", fără a da alte detalii.

Ziarele Libertatea și Evenimentul zilei tipăresc acum la Tipomedia, în timp de Libertatea iese la tipar la Deasign Print.

GALERIE FOTO. Libertatea, Evenimentul zilei, Jurnalul Național și Gazeta sporturilor, în varianta de până acum (formatul mic, tipărit la Ringier) și în noile formate:

Tipografia Ringier a fost inaugurată în urmă cu aproape 10 ani. La vremea respectivă, investiția a fost de peste 13 milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

În ultimii ani, unul din clienții importanți ai tipografiei a fost Kaufland, care tipărea broșura în aproape cinci milioane de exemplare în fiecare săptămână.

În 2018, numărul de exemplare tipărite pentru fiecare ziar este mult mai mic în comparație cu acum zece ani. Vânzările au scăzut dramatic.

Câteva exemple:

  • În 2009, Libertatea vindea zilnic aproape 200.000 de exemplare. Acum vinde 40.000 de exemplare.
  • Gazeta vindea 65.000 de exemplare în 2009. Acum vinde 17.500 de ziare.
  • Evenimentul zilei difuza 35.000 de exemplare în urmă cu zece ani, față de 9.000 de ziare acum.

Ce aducea noua tipografie, în 2009?

Despre tipografie:

  • Investiţia a fost de 20 de milioane defranci elveţieni (aproximativ 13,3 milioane de euro)
  • Ca noutate, tipografia venea cu o maşină automată de inserturi. Două linii de inserturi, fiecare cu o capacitate de 35.000 de copii pe oră.
  • Construcţia a început în iulie 2008.
  • Capacitatea este de 40.000 de copii pe oră, în condiţiile în care se trag simultan un tabloid de  64 de pagini şi un broadsheet de 32 de pagini.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Pentru Evenimentul Zilei (și pentru Capital) o variantă mai bună ar fi fost să mute tipărirea la Craiova, unde se tipărește un alt ziar din același grup media.

Trimite un comentariu