Skip to main content

VIDEO. Topul ADC. Cele mai bune campanii publicitare ale lunii mai: Vodafone, KFC și Rigips Super Top

 
VIDEO. Topul ADC. Cele mai bune campanii publicitare ale lunii mai: Vodafone, KFC și Rigips Super Top

TOP ADC LUNA MAI. FCB București, McCann și Friends sunt agențiile care au dat cele mai bune campanii din luna mai, potrivit topului ADC. Acestea au semnat campanii pentru Vodafone, KFC și Rigips Super Top. 

  • FCB București a semnat cea mai bună campanie a lunii mai pentru Vodafone. Spotul care promovează Vodafone Istoria, o nouă secțiune din aplicația educativă pentru mobil Biblioteca Digitală. Proiectul a fost gândit de Andrei Mihăilescu, copywriter și Sorin Tofan, art director.

Biblioteca Digitală este un proiect desfășurat de Vodafone în parteneriat cu Editura Humanitas. Noua secțiune a aplicației își propune să prezinte lecțiile din programa de Bacalaureat de la istorie sub forma unor benzi desenate. 

  • McCann a semnat campania care s-a clasat pe locul doi pentru KFC. Cei de la McCann au gândit o campanie tot pentru liceeni. Astfel, tinerii intră într-o aplicație în care rezolvă probleme de matematică, iar pentru fiecare exercițiu rezolvat corect primesc o monedă vituală. Studycoin-urile strânse în cont pot fi valorificate apoi în dicount-uri pentru produsele de la KFC. 

  • Pe locul trei s-a clasat proiectul semnat de echipa celor de la Friends pentru Rigips Super Top. Theodor Chiripuci, copywriter și Cristina Cazacu, art director au gândit campania sub forma unei melodii, care îl are ca personaj principal pe meșterul Zinedine Zidar, interpretat de standup-erul Alex Mocanu. 

Mențiuni:

  • Leo Burnett a semnat campania care a obținut prima mențiune pentru Telekom. În campania No Romanian Left Behind, Telekom l-a trimis pe Deliric în Romania din Pennsylvenia, SUA. 
  • Cake a semnat campania Paid to do Nothing pentru Iron Hostel. Mai exact, un anunț de angajare care a circulat recent în online. A fost semnată de Arpad Peter, art director și Cătălin Marian, copywriter.
  • Rusu+Borțun a semnat o campanie pentru Europa FM. Corectăm până rămâne doar adevărul a fost semantă de Eugen Preda, art director și de Andrei Păduraru, copywriter. 

PRINT

  • Pe primul loc în print găsim coperta DoR #32, cu o sculpturǎ Sleepless Codruța realizată de Lea Rasovszky și fotografiată de Alex Gâlmeanu.

Ei spun că “ideea s-a născut din discuțiile despre Laura Codruța Kövesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – un personaj-simbol, care a ajuns să fie sinonim cu instituția DNA și cu lupta anticorupție, un om căruia mulți i-au ridicat și demolat statui.”

  • Black Button Books ocupă cea de-a doua poziție a acestei secțiuni cu campania Citește ceva mai bun. A fost realizată de Friends. La această inițiativă de încurajare a cititului au contribuit creativii Theo Nistor, art director și Theodor Chiripuci, copywriter.

  • Pe locul trei se află o serie de printuri semnate de o echipă freelance pentru World Vision. Încurajează un agricultor este un proiect care își dorește să promoveze înscrierile la Liceul Agricol și să scoată în lumină o ocupație încă necesară și relevantă. Echipa de lucru este formată din Ioana Gheorghiță, brand strategist, Mihai Costache, senior copywriter și Adrian AGI Ioța, senior art director / ilustrator.

TV, RADIO, Out of Home

  • Pe primul loc la toate cele trei categorii TV, radio și outdoor s-a clasat Headvertising cu Faci așa, c-așa fac toți? pentru ING Bank. Campania încurajează oamenii să își mute salariul la ING. Este semnată de Augustin Krysta, copywriter si Teodor Minea, art director. 
Publicitate
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu