Skip to main content

Radio Europa Liberă vrea să lanseze noi servicii de ştiri în România şi Bulgaria

 
Radio Europa Liberă vrea să lanseze noi servicii de ştiri în România şi Bulgaria

„Aici e Radio Europa Liberă”. Din nou. Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (REL/RL) va lansa noi servicii de ştiri în România şi Bulgaria în scopul consolidării peisajului mediatic din cele două ţări, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Publicitate

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începînd din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară şi română şi să activeze în parteneriat cu instituţiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public şi pentru a contracara informaţiile false.

Serviciul Radio Europa Liberă dedicat României era recepţionat din perioada comunismului şi până în 2008, după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană.

Thomas Kent, preşedintele companiei REL/RL:

„Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnalişti locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile şi instituţiile democratice şi să suţină dezbaterile în ambele ţări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană şi în celelalte organizaţii occidentale. Aşteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente şi cu societatea civilă”.

Potrivit comunicatului de presă, oficialităţi guvernamentale, reprezentanţi ai societăţii civile şi ziarişti din ambele ţări şi-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupţia şi divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miriam Racord Miriam Racord
    Vin americanii! Din nou!
  • Genius Genius
    Baietii s-au apucat de treaba vazand cum decurg lucrurile in Romania... intamplator oare la noi relanseaza serviciile ?
  • geo geo
    Vreti sa reluati o treaba care mergea bine si pe care ati intrerupt-o cu multi ani in urma....ce interesant...apropo, vedeti ca mai sunt doar cateva statii locale pe ici pe colo care sa va preia...in rest, va veti auzi pe net.

Trimite un comentariu

sus