Skip to main content

Replici din emisiunea din care a fost scos Bucurenci. Moderatoarea: „Aici gândiți cu sufletul și mai puțin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze așa cum consideră”

 
Replici din emisiunea din care a fost scos Bucurenci. Moderatoarea: „Aici gândiți cu sufletul și mai puțin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze așa cum consideră”

Cum s-a desfășurat discuția din platou în emisiunea din care Dragoș Bucurenci a fost dat afară întrucât moderatoarea "s-a simțit jignită"?

Publicitate

Actorii principali: Alexandra Păcuraru, moderatoarea emisiunii și fiica acționarului postului Maricel Păcuraru, Dragoș Bucurenci, om de comunicare și activist civic, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, și Adrian Albu, rănit în incendiul de la Colectiv. 

Discuția trebuia să fie despre românii care emigrează, dar s-a ajuns la homosexualitate și la „păcatele” Bisericii Ortodoxe.  

Mai mult, Alexandra Păcuraru și-a ieșit din rolul de moderator și a intrat într-un schimb de replici cu Dragoș Bucurenci pe subiectul credinței. 

„Lămurește-mă și pe mine de ce noi toți ceilalți să renunțăm la valorile noastre, să renunțăm să mai mergem la biserică pentru că voi spuneți că nu vă regăsiți”, l-a întrebat Alexandra Păcuraru.

„Am spus eu că nu trebuie să mai mergeți la biserică? Mergi liniștită la biserică”, i-a transmis Bucurenci. 

„Eu mă duc în fiecare duminică la biserică, astăzi n-am ajuns pentru că am avut zborul, dar aşa vreau să-mi cresc copiii și ăsta este spiritul”, i-a replicat realizatoarea emisiunii.

După mai multe astfel de schimburi de replici, la pauză, Dragoș Bucurenci a fost invitat să părăsească platoul. Incidentul a fost anunțat chiar de Păcuraru pe post, după pauza publicitară: 

„I-am cerut domnului Dragoș Bucurenci să părăsească această emisiune pentru că eu m-am simțit jignită. Nu iau partea Bisericii, nu joc rolul nimănui, joc rolul meu. Eu m-am simțit jignit, m-am simțit sfidată. Și dacă asta este credința mea, așa am crescut, acestea sunt valorile mele, vă rog mult, și o fac public, să mă respectați, pentru că eu sunt omul care vorbește prin fapte. Nimeni nu va putea niciodată să mă arate cu degetul că am spus ceva, dar nu am făcut nimic. Așa că respectați-mă, ca să vă respect și eu.” 

Redăm în continuare parte din discuția purtată în platou:  

Vasile Bănescu: (...) Vreau să mi se dea un exemplu de un preot care a vânat vreodată vreun homosexual în România. Vreau să mi se dea exemple de homosexuali persecutați de biserică. Aceste minciuni sunt pur și simplu dezonorante pentru oricine le practică.

Dragoș Bucurenci: Este dezonorant că vă despărțiți de tradiția bisericii pe care o reprezentați.

Vasile Bănescu: Dumneavoastră nu cunoașteți tradiția bisericii.

Dragoș Bucurenci: O cunosc foarte bine, din păcate.

Vasile Bănescu: Dacă ați cunoaște-o nu ați putea oferi o asemenea explicație.

Alexandra Păcuraru: De ce „din păcate”, tu provii dintr-o femeie și un bărbat. Adică părinții tăi sunt din sexe opuse.

Dragoș Bucurenci: Eu provin dintr-o familie în care doi oameni s-au iubit și se iubesc în continuare și eu cred că asta este o familie în care un copil trebuie să crească. Cunosc foarte mulți copii proveniți dintr-o femeie și un bărbat, care au crescut în bătăi, care au crescut în alcoolism, care au crescut în violență.

Alexandra Păcuraru: Asta este o dramă, o nenorocire.

Dragoș Bucurenci: Știi ce le spune biserica femeilor bătute de bărbații lor? Să-și accepte această caznă, pentru păcatele lor...
(...)

Dragoș Bucurenci: Eu sunt un om care s-a întors în țară și port cu greu acest abuz majoritar, dar m-aș bucura să-i am și pe ei alături (oameni plecați din țară - n.r.).

Alexandra Păcuraru: Atunci lămurește-mă și pe mine de ce noi toți ceilalți să renunțăm la valorile noastre, să renunțăm să mai mergem la biserică pentru că voi spuneți că nu vă regăsiți.

Dragoș Bucurenci: Am spus eu că nu trebuie să mai mergeți la biserică? Mergi liniștită la biserică.

Alexandra Păcuraru: Eu mă duc în fiecare duminică la biserică, astăzi n-am ajuns pentru că am avut zborul, dar aşa vreau să-mi cresc copiii și ăsta este spiritul.

Dragoş Bucurenci: Nu ar trebui să zbori duminica dimineaţa, să știi.

Alexandra Păcuraru: Nu? De ce? Ce se întâmplă duminica?

Dragoş Bucurenci: Slujba se întâmplă...

Alexandra Păcuraru: Nu, asta deja este urât din partea ta să știi...

Dragoş Bucurenci: Scuză-mă, tu îmi spui că mergi la biserică în fiecare duminică și apoi îmi spui că ai zburat duminică dimineață. Eu ştiu că dacă eşti o drept credincioasă, nu ar trebui să-ţi planifici nicio treabă și să mergi la biserică.

Alexandra Păcuraru: Din punctul meu de vedere, tu îţi baţi joc de tradiţiile noastre, de valorile noastre şi de credinţa noastră. Iar dacă noi suntem un popor de credincioși, tu ar trebui să respecți asta și, mai ales că ești jurnalist, Dragoș. Tu râzi în emisiune despre această credință, cu care am crescut.

Dragoș Bucurenci: Eu fac parte din poporul ăsta. Această idee cu noi suntem un popor...Și eu fac parte din acest popor și eu am crescut cu această credință. La 14 ani am fost copiul de altar. Întreabă-te de ce m-am despărțit de această credință pe care o apără astăzi domnul Bănescu. Și îl respect foarte mult pentru că a adus într-adevăr o poziție mult mai rezonabilă și tolerantă în instituție.

Alexandra Păcuraru: Atunci de ce te-ai despărțit, sunt foarte curioasă.

Dragoș Bucurenci: (...) Dar mai este foarte mult până când biserica asta să-și facă penitență pentru toate păcatele sale.

Alexandra Păcuraru: Dar tu nu vorbești cu respect, biserica asta...asta este biserica care ne-a botezat, biserica care ne-a dat demnitate...„biserica asta”...așa vorbești, Dragoș....
(...)

Alexandra Păcuraru: Dragi români, așa cum vedeți, voi ați plecat departe de casă, și noi am rămas aici și încă nu mai avem nici măcat un fir de respect ca să putem purta o discuție civilizată între noi. Tot ceea ce vedeți, aici, în această țară, să nu vă influențeze și să înțelegeți că trebuie să luați atitudine. Aici gândiți cu sufletul și mai puțin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze așa cum consideră că este mai bine.

Adrian Albu: Dumneavoastră credeți că eu am încercat să manipulez?

Alexandra Păcuraru: Eu nu mă exprim...

Dragoș Bucurenci: Dar tocmai v-ați exprimat, iertați-mă..

Alexandra Păcuraru: Din punctul tău de vedere...Doar că știu că în acel moment, când eu eram în China, știu ce s-a întâmplat aici. Eu când m-am întors în China am făcut campanie...am fost și eu membră a campaniei de donare de sânge.

Adrian Albu: Da, și Biserica a strâns bani.

Alexandra Păcuraru: Bine, eu nu am cum să vă dau dreptate când eu știu când m-am întors din China că am donat sânge. Eu, inclusiv!

Adrian Albu: Eu nu neg că au strâns bani, că au făcut campanie de donare de sânge, da, și e normal să facă așa, cum au făcut multe televiziuni, dar au reprezentanți – și îmi pare rău că dânsul nu poate să accepte – au câțiva care strică.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Aceasta Alexandra Pacurar are un tata care a fost eliberat conditionat din arest si ea a facut 2 copii inainte sa se marite. Daca tot propovaduieste atata valorile crestine sa ne explice si noua cam cum se cheama in dictionarul BOR cand furi sau cand faci sex si copii in afara casatoriei? Ca ea, asa o cresint ortodoxa sigur trebuie sa stie :) Eu inteleg ca poti sa furi, preacurvesti etc...si totusi sa fii un bun crestin . :) :) :) Vad ca si sotui ei tot asa...un om religios, cu valori...:) :) :)
 • |Eu cred că doamna Păcuraru a făcut bine că a zburat duminică dimineața, pentru că zborul este una din modalitățile prin care poți fi mai aproape de Dumnezeu, iar zonele de turbulențe sunt catalizatorul care sporește rugăciunea tuturor pasagerilor, inclusiv a celor care se declară atei!
 • „Aici gândiți cu sufletul și mai puțin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze așa cum consideră”
  In aceste doua randuri sunt sintetizate Misiunea, Viziunea si gandirea de strateg in comunicare a dnei Alexandra Pacuraru. Aberatiile respective sunt de manual, ar trebui citite drept perle la facultatile de Jurnalism. In loc sa rada de idioteniile scrise de elevi la Capacitate sau la Bac, Realitatea TV ar trebui sa faca o emisiune de umor monitorizand programul in care duduia asta siluieste bunul simt si limba romana. Prezentator ar trebui să fie Octavian Hoandră, evident fără ciorapi, iar producător Rareș Bogdan, evident cu batistuță. Și invitat, evident prin telefon, consultantul politic Cozmin Gușă.
 • Bucurenci a fost un *** care se straduia sa socheze in bunul stil romanesc prin bascalie .
  I-a stat bine dat afara.
 • ‘Romanii pleaca din țară fiindcă sunt atei”, a glasuit la un moment dat inepta primadonă Alexandra Pacuraru inainte sa se certe cu Bucurenci. Nu, românii și-au luat câmpii pt că indivizi precum tatăl ei, celebrul Maricel-devalizatorul Poștei Române, au furat din țara asta până si speranțele. Românii s-au dus afară pt că s-au săturat să fie conduși de inși precum Gabriel Oprea, promovat intens de Realitatea TV ca posibil salvator al nației. Românii s-au cărat cu milioanele pt ca nu mai vor meritocrația prin care copiii de infractori să dea lecții de credință și de moralitate din studiouri ale unor tv care nu isi platesc darile si isi bat joc de angajati.
 • Stiu ca este off-topic, dar cum isi propune Realitatea TV sa fie credibila cand Rares Bogdan crede ca prosteste lumea *** care este Gabriel Oprea? Emisiunea in care il ridica in slavi pe acest farsor care a nenorocit destine a fost o mare ***. Oare nu ii e teama de Dumnezeu, ca tot o da de gard fata patronului infractor Pacuraru cu biserica?!
 • Alexandra P era doar o stupida blajina pana duminica. A facut insa rapid pasul catre o cariera uluitoare de țață isterică. Aplauzeee!
 • Bravo, Tudor Voinea, multe din ceea ce era de spus despre mocirla de la realitatea și din așa zisa presă românească a fost zis
 • O stupidā incearcā sā faca fata unui tip rasat, valoros. Pe deasupra, e si ipocrita cand bate campii despre valori pe care nu prea le are, agatandu-se si de tragedia Colectiv. Nu gaseste argumente si il da afara. Greseala unor oameni precum Dragos Bucurenci e ca accepta invitatii la asemenea suete inepte unde produc valoare adaugata pt tot felul de mediocri. O conta si PR-ul personal, dar nu e ok sa il faci in compania unor impostori.
 • Dna Iulia Bunea, comiteți un delict major numind-o pe Alexandra Păcuraru "moderatoare", "jurnalistă" sau "realizatoare" tv. Se vede din dialogul reprodus ca dansa nu are proprietatea termenilor, nu are cultura generala, nu are respect pt telespectatori.
  Pai dumneaei vorbește despre "valori", pe care le are si le cultiva din/ in familie? Cat de bisericoasa poti fii cand sotul tau a fost inainte barbatul alteia cu care deja avea un copil? Si cand tot el, dl Emil Bertalan adica, are zeci de dosare pe rolurile instantelor (verificati pe www.portal.just.ro) in calitate de interpus la potlogariile lui Maricel Pacuraru, ambii fiind invinuiti de DNA pt tot felul de ticalosii?! Ce "valori" a mostenit Alexandra de la un tată care îl concurează pe Cristi Borcea la neveste si copii? Cum accepta ea ca actionar la Realitatea ca nașul Cozmin Gușă să își bată joc de atatia oameni concediati fara sa isi primeasca drepturile, inclusiv femei in concediu de crestere copil fara drepturi? Cum vede ea faptul ca inainte de #Colectiv l-a pupat in dos pe Piedone la emisiunea ei? Cat tupeu sa ai sa ii pui pe colegi sa iti faca Fresh Refresh si tu sa iti pui doar mutra pe ecran, fara sa misti un deget?

Trimite un comentariu