Skip to main content

VIDEO. Zinedine Zidar, cel milionar. În vizualizări. Glet viral în ritm de hip-hop

 
VIDEO. Zinedine Zidar, cel milionar. În vizualizări. Glet viral în ritm de hip-hop

Spotul video Glet Rich or Die Tryin’ #zidsifacut, gândit pentru brandul Rigips Super Top, a depășit pragul de 1,5 milioane de vizualizări pe Youtube. Proiectul a fost semnat de agenția Friends.

Personajul principal al poveștii este meșterul Zinedine Zidar, jucat de comediantul Alex Mocanu. Acesta interpretează, timp de două minute și jumătate, pe o coloană sonoră hip-hop, versuri și rime inspirate din limbajul "meșterilor zidari".

Publicitate

Teodor Chiripuci și Cristina Cazacu, din poziția de copywriter, respectiv art director ai agenției Friends, au gândit campania sub forma unei melodii. De asemenea, versurile au fost scrise de Teodor Chiripuci și Alex Mocanu. 

Potrivit reprezentanților agenției, spotul a fost urmărit, în total, aproximativ 3 milioane de minute. Acest lucru echivalează cu o perioadă de aproximativ 6 ani de difuzare în buclă.

Eugen Suman, creative director FriendsTBWA:

„E reconfortant să primești un brief care-ți lasă libertatea creativă să ieși din normele categoriei și să propui o soluție îndrăzneață. Declanșatorul a fost faptul că aveam nevoie de minimum 2,5 minute pentru a putea prezenta toate beneficiile-cheie ale produsului, așa că am pus tot ce trebuia să spunem despre produs în rime hip-hop și ne-a plăcut ce-a ieșit.

Scriptul și strategia de comunicare au fost foarte bine primite și de client, așa că #zidsifacut, ne-am pus și noi pe treabă și a ieșit piesa asta muzicală, aproape reclamă. Nu «regletăm» nimic.”

Oana Davidoglu, marketing manager Saint-Gobain Rigips România:

„Ȋn brieful către agenția de publicitate nu treci o piesă muzicală despre glet și pereți pentru digital la „deliverables”.

Te înfioară diferențele dintre videoclip-ul muzical viral şi o reclamă „cuminte” (avem şi din acelea) din propunerea primită de la agenție, dar tocmai asta ne place la echipa noastră din agenție – nu vine cu soluțiile „standard” la care ne așteptăm și ne surprinde în mod repetat. Și pe noi și publicul țintă pe care-l vizăm. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Inainte se faceau spoturi haioase cu umor si care prindeau. De la o vreme toate au devenit standard plate uneori agasante sau aiurea si fara nimic cu care sa te agate si nu-mi dau seama de ce. Asta e singurul care mi-a adus aminte de ce spoturi se faceau pe vremuri in ultimii ani. Spotul la Rexona cu Halep e si el haios datorita Simonei care e foarte naturala.
  • mare branza, consider ca etalonul pentru un videoclip bun pentru youtube este de 5Mil, chiar si asa depinde cum acest 1,5mil a fost facut?? a fost fortat? mi-a dat reclama reclama reclama obsesiva da click daca nu dai click nu poti sa vezi articolul si alte magari dastea?

Trimite un comentariu