Skip to main content

De la TVR, la Kanal D. Charlie Ottley, producătorul Wild Carpathia, serie de documentare „Chipurile României” la Kanal D

 
De la TVR, la Kanal D. Charlie Ottley, producătorul Wild Carpathia, serie de documentare „Chipurile României” la Kanal D

De Centenar, Kanal D va difuza o serie de documentare realizate de Charlie Ottley, devenit cunoscut la noi pentru Wild Carpathia. Chipurile României (Flavours of Romania), difuzat până acum la TVR 1, va fi pe Kanal D, din 5 august, de la ora 13.00.

Publicitate

Seria de documentare va prezenta cele mai frumoase locuri din ţară.

Serialul prezintă un portret al regiunilor istorice ale României prin intermediul călătoriei, bucătăriei tradiţionale, culturii specifice fiecărei zone, meşteşugurilor, istoriei şi arată telespectatorilor uimitoare peisaje şi zone naturale protejate din întreaga ţară.

Scopul acestor documentare este de a milita pentru conservarea monumentelor vechi, să arate devastarea produsă de defrişările ilegale şi de a prezenta oameni care se luptă să protejeze parte din cele mai ameninţate cu dispariţia clădiri istorice şi zone naturale, spun reprezentanţii Kanal D.

Charlie Ottley:

„Nu ştiam la ce să ne aşteptăm, nu poţi plănui chiar fiecare detaliu al călătoriei. Am fost în situaţii limită în timpul filmărilor, aproape de moarte, şi am avut câteva zile dezastruoase, şi săptămâni în care n-am crezut că vom reuşi să ducem proiectul la bun sfârşit. Este cu siguranţă seria de documentare cu cele mai multe provocări din tot ce am făcut până acum. Dar, pentru toţi cei implicaţi, este cea în care am pus cel mai mult suflet."

„Am vrut să facem această serie ca să educăm copiii României şi să arătăm părinţilor ce comori nepreţuite are România şi câtă nevoie este să fie păzite pentru generaţiile viitoare. Şi am mai dorit să documentăm monumentele în stare de degradare înainte de a fi pierdute. În fiecare episod semnalăm exemple de bună practică precum Ambulanţa Arhitecţilor sau Ţiglaria de la Apos. Dar am expus şi cele mai mari ameninţari la adresa unui viitor sustenabil precum răspândirea dezvoltării fără noimă în zonele protejate şi devastarea produsă de defrişările ilegale”, mai spune acesta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus