Skip to main content

VIDEO. Campaniile publicitare ale lunii iulie. Serialul online făcut de KFC, ideea lunii. Spotul Rexona cu Simona Halep, cel mai bun de pe TV

 
VIDEO. Campaniile publicitare ale lunii iulie. Serialul online făcut de KFC, ideea lunii. Spotul Rexona cu Simona Halep, cel mai bun de pe TV

TOP ADC IULIE. Social me, serialul online semnat și executat de agenția MRMMcCann, și-a revendicat titlul de lucrarea lunii iulie. Seria online de patru episoade, gândită pentru KFC, a obținut și primul loc în categoria Digital

Publicitate

Sandra Bold, senior creative Publicis London & membru ADC România:

„Pentru cǎ a avut curaj sǎ forţeze limita formatului de media clasic şi sǎ se ducǎ acolo unde îl aşteptau consumatorii, pe youtube şi social media, KFC meritǎ din plin sǎ câştige ideea lunii."

Campania a fost semnată de cretivii Corina Ioniță, senior art director şi Mihai Vasile, senior copywriter. 

Potrivit reprezentanților companiei, seria este inspirată din povesti reale și și-a propus să scoată în evidență diferența dintre persoana pe care o construim în social media și persoana din viața reală.

DIGITAL

Pe locul doi îi gǎsim tot pe creativii de la McCann Worldgroup România cu The Cans Album, o campanie pentru Coca-Cola, care o are ca protagonistǎ pe Inna. Albumul nu este disponibil pe un suport tradițional, ci este „disponibil” pe dozele de Coca-Coca Zero Zahar și poate fi ascultat cu ajutorul aplicației Shazam.

Echipa din spatele ideii a fost formatǎ din Lia Bira, senior art director și Irina Popp, senior copywriter.

Prima mențiune a acestei categorii merge la echipa Paul Nedelcu, senior art director şi Teo Chiripuci, copywriter, de la FriendsTBWA Bucharest.

Ei au gândit campania In a Relationship, un proiect al Fundaţiei Friends for Friends împreună cu Avon Space - Campania Respectului. Proiectul abordează subiectul sensibil al relaţiilor toxice şi te ajutǎ sǎ identifici cum sǎ eviţi un rol de potenţial abuzator sau abuzat în cuplul tău arǎtând eventualele semnale de alarmǎ.

Cea de a doua mențiune a mers la Pegas, alături de trupa Ceva, pentru campania Am văzut o bicicletă. Melodia a fost gândită de Ciprian Frunzeanu, art director şi Andrei Botescu, copywriter și își propune să transmită un mesaj celor tentați să fure bicicletele din programul Ape Rider.

Melodia descrie tristețea unui tată care a furat o bicicletă și acum își părăsește familia pentru că a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru furt calificat.

TV

Primul loc, în secțiunea TV, a fost obținut de campania Rexona, cu Simona Halep în centru. A fost gândită de agenția Propaganda, mai exact de creativii Alexandru Lazăr, art director și Cătălin Manciuc, copywriter. 

Rexona a lansat, prin Simona Halep, un îndemn la mișcare zilnică, totul sub mesajul: "Rexona te provoacă la 5000 de pași pe zi". 

La această categorie juriul a acordat două mențiuni. Prima dintre acestea a mers la agenția Jazz pentru campania Star Fun - Battle. Proiectul a fost gândit de Gabriel Miu, Raluca Circo, art directors și Miruna Dumitrescu, copywriter. 

A doua mențiune a fost obținută de Heraldist & Wondermarks pentru Cris-Tim - Multa Carne. Campania a fost smenată de Noemi Kruppa, Ainhoa Morales, art directors şi Marius Pop, copywriter.

PRINT ȘI OUT OF HOME

Ȋn această secțiune au fost acordate două menţiuni la categoria PRINT și trei mențiuni la categoria OUT OF HOME. Agenţii selectate sunt:

  • FCB Bucharest pentru clientul Dental House şi campania Floss is in the air. Creativii au fost Viorel Holovaci, art director şi Rareş Gall, coypwriter. Au obțiunut mențiune atât pentru Print, cât și pentru Out of Home.
  • Rusu+Borţun pentru United Way Romania cu ideea Educaţie fǎrǎ întrerupere. Creativii au fost Bob Toma, art director și Mihaela Neațu, copywriter. Au obțiunut mențiune atât pentru Print, cât și pentru Out of Home.
  • Rusu+Borţun a mai obținut o mentiune, la categoria Out of Home, pentru campania Whatever you drive it's a smooth drive. Ea a fost gândită de Bob Toma, art director alǎturi de Mircea Crăciun, copywriter pentru Ţiriac Energy.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu