Skip to main content

Cum se spune J.R. din Dallas în ungureşte? Un nou post TV cu numele lui J.R. a luat licenţă de la CNA

 
Cum se spune J.R. din Dallas în ungureşte? Un nou post TV cu numele lui J.R. a luat licenţă de la CNA

Un post de televiziune a fost "botezat" după numele celebrului J.R. Ewing, adaptat în limba maaghiară. Televiziunea, specializată pe filme şi seriale, a primit azi licenţă de la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Publicitate

J.R. din Dallas este ...Jocky TV.

Detalii, în continuare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi acordarea unei noi licenţe TV prin satelit societăţii CEE Broadcasting, din Ungaria, deţinută de producătorul Andrew Vajna.

Este vorba despre Jocky TV, o televiziune ce va difuza filme şi seriale clasice dublate în limba maghiară, de la seriale precum Colombo şi Dallas, la Pe aripile vântului. Postul poartă numele lui J.R. din Dallas, aşa cum este el cunoscut pe teritoriul Ungariei, Jocky TV. Televiziunea va emite în România şi Ungaria, potrivit notei depuse la CNA.

„Considerăm că ar fi un canal nou pe piaţa noastră. Nu există un canal dedicat clasicelor. Şi atunci în segmentul telespectatorilor vizat de noi ar fi destul de mare. Consider că va fi un canal de succes pentru noi”, a declarat un reprezentant al societăţii.

Totodată, reprezentanţii postului au declarat pentru Paginademedia.ro că intenţionează să lanseze Jocky TV până în luna noiembrie, în reţeaua UPC, în întreaga ţară, şi că sunt în discuţii cu RCS.

„Mai avem două canale de filme, dar pentru blockbustere. În pachetele achiziţionate pentru celelalte posturi de filme vin şi producţii clasice şi am considerat că avem foarte multe astfel de titluri pe care le putem difuza pe acest nou canal. Să facem un fel de Telecinematecă”, au mai spus reprezentanţii Jocky TV.

Întrebaţi despre motivul pentru care filmele sunt dublate doar în maghiară, fără subtitrare în limbe română, aceştia au răspuns:

„Foarte mult drepturi sunt deja cumpărate pe teritoriul României. Proprietarii de drepturi nu ne mai dau voie să dublăm sau să localizăm pe teritoriul României dacă le-au achiziţionat o altă televiziune.”

CEE Broadcasting Co., societatea deţinută de porducătorul Andrew Vajna, deţine mai multe televiziuni licenţiate în România, cu difuzare în ţara noastră şi în Ungaria:

  • LiChi TV - gastronomic
  • Izaura TV - Seriale
  • Kiwi TV - desene animate
  • Mozi+ - film
  • Zenebutik - muzical
  • Fem-3 - divertisment/social
  • Prime şi Super TV 2 - filme şi divertisment
  • Humor+ - divertisment
  • Moziverzum - film
  • Spiler 1 TV şi Spiler 2 TV - divertisment şi sport.

Andrew Vajna (foto) este un producător de la Hollywood, de origine maghiară. El s-a ocupat, în calitate de producător sau de producător executiv, de filme precum Total Recall, Terminator 3, Greu de Ucis (1995) sau Rambo (II şi III), conform IMDB.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dieter Schultz Dieter Schultz
    Mai conteaza cum le spune ?! Ei lanseaza canale tv cu filme si seriale...la noi se schimba siglele...canale de filme avem de "import" ca doar le au si ungurii. Aaa, uitasem de profit.ro . Tare asta. Sa ne uitam la sarbi si Serbia? Avem vreun grup de talia Pink? Canale Pink de muzica, de filme (tematice!!!).. la noi a fost un "fas" in anii 90 si apoi pauza. Antena1,Protv si kanal d. Plus Digifilm. Restul de canale de filme, import:Paramount,diva, tv1000 (macar de era Viasatfilm),tnt,amc...şamd
  • Adeziv Primul in Ardeal Adeziv Primul in Ardeal
    Moghiororsag fosolombon:))))))
  • Iuli Iuli
    Deci pentru voi Jocky este J.R.? Acelasi lucru, nicio diferenta!
  • Jay Jay
    Dragilor, corectati in text (par. 2) : Vajna, nu Vajda!!. Altfel, un articol....fascinant! :)

Trimite un comentariu

sus