Skip to main content

Google lansează şi în România o aplicaţie „de transformare", care combină selfie-ul cu arta clasică

 
Google lansează şi în România o aplicaţie „de transformare", care combină selfie-ul cu arta clasică

Google anunţă lansarea şi în România a unei aplicaţii care combină arta clasică cu selfie-ul. Art Selfie găseşte asemănări între persoana care îşi face un selfie şi operele de artă existente în galeria Google Arts and Culture. Cu alte cuvinte, ia figura unei persoane dintr-un selfie şi îi găseşte „geamănul” în picturi.

Publicitate

Reprezentanţii Google subliniază, într-un comunicat, că fotografia selfie nu va fi folosită în alte scopuri, ci doar o păstrează până când termină căutarea şi afişează rezultatele ei.

La baza aplicaţiei se află o tehnologie de învăţare automată dezvoltată de Google. Utilizatorul îşi face un selfie, fotografia este comparată cu feţele din picturile şi obiectele de artă. După un scurt timp, acesta va vedea rezultatul, alături de un procent estimat al gradului de asemănare dintre selfie şi pictură.

Uitilizatorul poate afla informaţii despre pictura asociată, artistul care a semnat-o sau colecţiile muzeului în care este expusă.

Art Selfie este disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS. Platforma Google Arts & Culture cuprinde milioane de obiecte de artă şi artefacte, din preistorie şi până în prezent, de la muzee de pe tot cuprinsul globului.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus