Skip to main content

Google lansează și în România o aplicație „de transformare", care combină selfie-ul cu arta clasică

 
Google lansează și în România o aplicație „de transformare", care combină selfie-ul cu arta clasică

Google anunță lansarea și în România a unei aplicații care combină arta clasică cu selfie-ul. Art Selfie găsește asemănări între persoana care își face un selfie și operele de artă existente în galeria Google Arts and Culture. Cu alte cuvinte, ia figura unei persoane dintr-un selfie și îi găsește „geamănul” în picturi. 

Reprezentanții Google subliniază, într-un comunicat, că fotografia selfie nu va fi folosită în alte scopuri, ci doar o păstrează până când termină căutarea și afișează rezultatele ei.

Publicitate

La baza aplicației se află o tehnologie de învățare automată dezvoltată de Google. Utilizatorul își face un selfie, fotografia este comparată cu fețele din picturile și obiectele de artă. După un scurt timp, acesta va vedea rezultatul, alături de un procent estimat al gradului de asemănare dintre selfie și pictură.

Uitilizatorul poate afla informații despre pictura asociată, artistul care a semnat-o sau colecțiile muzeului în care este expusă.

Art Selfie este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Platforma Google Arts & Culture cuprinde milioane de obiecte de artă și artefacte, din preistorie și până în prezent, de la muzee de pe tot cuprinsul globului. 
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu