Skip to main content

VIDEO. Care au fost cele mai creative campanii ale lunii august. Lucrarea lunii vine din categoria outdoor

 
VIDEO. Care au fost cele mai creative campanii ale lunii august. Lucrarea lunii vine din categoria outdoor

TOP ADC AUGUST. Titlul de cea mai bună campanie a lunii august a fost revendicat de proiectul inspirat de momentul istoric Primăvara de la Praga. De asemenea, campania a obținut primul loc și în categoria Outdoor

Some ”visited” us in 1968. You did not. So visit us in 2018! 

Publicitate

Textul este o referință istorică la refuzul României de a invada Cehoslovacia în 1968. Echipa din spatele ideii este formată din Frantisek Zachoval, director al Centrului Ceh și Andrei Turenici, graphic designer.

Arpad Rezi, membru ADC*RO & Co-Creative Director Mainstage:

„Un print foarte deştept! Typo simplu dar nu simplist, corect. Foarte british. Când l-am zǎrit pe Facebook mi-am zis un - zici cǎ nu-i din România! Da’ puteam fi noi, ori albanezii. Te prinzi dacǎ n-ai chiulit la orele de istorie din a 12 -a.

Print deştept pentru target asemenea. E ca o intervenţie de-ale lui Cornel Dinu într-o emisiune sportivǎ cu veşnicii invitaţi monosilabici în care vine el care comparǎ strategia lui Mourinho cu cea a lui Napoleon din lupta de la Waterloo.” 

DIGITAL

  • Primul loc al categoriei a fost revendicat de campania Chill Battlede la Kubis Interactive pentru Ursus Cooler. Echipa care a gândit battle-ul de chill dintre Sergiu Floroaia și Costel Bojog este formată din Alina Răduț și George Ștefan, art directors și Alexandra Horvath și Ioana Negrea, copywriters.

  • Pe locul doi s-a clasat proiectul O mamă la nevoie se cunoaște, marca Corporate Social Responsability. El a fost dezvoltat de agenția WOPA pentru Asociația Berarii României. Creativul Alex Coteţ se pune în postura de mamǎ pentru a sublinia pericolul consumului de alcool la volan. Ideea aparține echipei: Andrei Deleanu, copywriter și Mihai Gheorghiu, senior art director.
  • Campania #SunaUnPrieten, gândită de MRM România pentru Metropolitan Life, a primit o menţiune. Conceptul a fost gândit de echipa Denisa Armașu, senior copywriter și Răzvan Bănică, art director. #SunǎUnPrieten încurajează persoanele să aleagă o asigurare așa cum vor ei și arată consecințele care apar în lipsa acesteia.

PRINT

  • Primul loc a fost obținut de campania Filme pe care vrei să le vezi chiar dacă știi spoilerele, pentru ediția a X-a a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov. Ideea creativă aparține agenției MullenLowe România, iar echipa a fost formată din Silviu Antohe, art director și Mihai Costache, copywriter. 

Campania s-a clasat pe locul doi și în categoria Outdoor

  • Locul doi a fost revendicat de Apa Nova, cu etichetele speciale pentru sticlele de apa - Apa care i-a dat unfriend și block plasticului. Ideea creativă îi aparține lui Julien Britnic, copywriter împreună cu Bogdan Petcu, art director. Conceptul campaniei este acela de a atrage atenția asupra mediului,  adică o lume fără plastic.

  • Execuţia Red Cross – Soldier, pentru Crucea Roşie Românǎ, primeşte o menţiune. Campania a fost gândită de Valentin Ionescu, art director și Radu Nantu, copywriter din partea MullenLowe România.

EXPERIENTIAL / BTL

  • Agenția McCann Worldgroup România primește mențiune, pentru campania Mastercard Tiny Home. Echipa formată din Mocanu Serban, art director și Ruxandra Andrei, copywriter au venit cu o soluție cu privire la lipsa cazărilor în timpul festivalurilor de muzică.

Astfel, Mastercard și McCann Worldgroup România au amplasat o casă sustenabilă la festivalurile de muzică Electric Castle și SummerWell.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu