Skip to main content

VIDEO. Care au fost cele mai creative campanii ale lunii august. Lucrarea lunii vine din categoria outdoor

 
VIDEO. Care au fost cele mai creative campanii ale lunii august. Lucrarea lunii vine din categoria outdoor

TOP ADC AUGUST. Titlul de cea mai bună campanie a lunii august a fost revendicat de proiectul inspirat de momentul istoric Primăvara de la Praga. De asemenea, campania a obţinut primul loc şi în categoria Outdoor.

Publicitate

Some ”visited” us in 1968. You did not. So visit us in 2018!

Textul este o referinţă istorică la refuzul României de a invada Cehoslovacia în 1968. Echipa din spatele ideii este formată din Frantisek Zachoval, director al Centrului Ceh şi Andrei Turenici, graphic designer.

Arpad Rezi, membru ADC*RO & Co-Creative Director Mainstage:

„Un print foarte deştept! Typo simplu dar nu simplist, corect. Foarte british. Când l-am zǎrit pe Facebook mi-am zis un - zici cǎ nu-i din România! Da’ puteam fi noi, ori albanezii. Te prinzi dacǎ n-ai chiulit la orele de istorie din a 12 -a.

Print deştept pentru target asemenea. E ca o intervenţie de-ale lui Cornel Dinu într-o emisiune sportivǎ cu veşnicii invitaţi monosilabici în care vine el care comparǎ strategia lui Mourinho cu cea a lui Napoleon din lupta de la Waterloo.”

DIGITAL

  • Primul loc al categoriei a fost revendicat de campania Chill Battle, de la Kubis Interactive pentru Ursus Cooler. Echipa care a gândit battle-ul de chill dintre Sergiu Floroaia şi Costel Bojog este formată din Alina Răduţ şi George Ştefan, art directors şi Alexandra Horvath şi Ioana Negrea, copywriters.

  • Pe locul doi s-a clasat proiectul O mamă la nevoie se cunoaşte, marca Corporate Social Responsability. El a fost dezvoltat de agenţia WOPA pentru Asociaţia Berarii României. Creativul Alex Coteţ se pune în postura de mamǎ pentru a sublinia pericolul consumului de alcool la volan. Ideea aparţine echipei: Andrei Deleanu, copywriter şi Mihai Gheorghiu, senior art director.
  • Campania #SunaUnPrieten, gândită de MRM România pentru Metropolitan Life, a primit o menţiune. Conceptul a fost gândit de echipa Denisa Armaşu, senior copywriter şi Răzvan Bănică, art director. #SunǎUnPrieten încurajează persoanele să aleagă o asigurare aşa cum vor ei şi arată consecinţele care apar în lipsa acesteia.

PRINT

  • Primul loc a fost obţinut de campania Filme pe care vrei să le vezi chiar dacă ştii spoilerele, pentru ediţia a X-a a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov. Ideea creativă aparţine agenţiei MullenLowe România, iar echipa a fost formată din Silviu Antohe, art director şi Mihai Costache, copywriter.

Campania s-a clasat pe locul doi şi în categoria Outdoor.

  • Locul doi a fost revendicat de Apa Nova, cu etichetele speciale pentru sticlele de apa - Apa care i-a dat unfriend şi block plasticului. Ideea creativă îi aparţine lui Julien Britnic, copywriter împreună cu Bogdan Petcu, art director. Conceptul campaniei este acela de a atrage atenţia asupra mediului, adică o lume fără plastic.

  • Execuţia Red Cross – Soldier, pentru Crucea Roşie Românǎ, primeşte o menţiune. Campania a fost gândită de Valentin Ionescu, art director şi Radu Nantu, copywriter din partea MullenLowe România.

EXPERIENTIAL / BTL

  • Agenţia McCann Worldgroup România primeşte menţiune, pentru campania Mastercard Tiny Home. Echipa formată din Mocanu Serban, art director şi Ruxandra Andrei, copywriter au venit cu o soluţie cu privire la lipsa cazărilor în timpul festivalurilor de muzică.

Astfel, Mastercard şi McCann Worldgroup România au amplasat o casă sustenabilă la festivalurile de muzică Electric Castle şi SummerWell.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus