Skip to main content

FĂRĂ COMENTARII. România Liberă, la trei ani de la Colectiv: „O anchetă independentă sugerează că incendiul a fost provocat”

 
FĂRĂ COMENTARII. România Liberă, la trei ani de la Colectiv: „O anchetă independentă sugerează că incendiul a fost provocat”

FĂRĂ COMENTARII. România Liberă a deschis ediţia tipărită de astăzi cu un text intitulat: "Trei ani de la infernul din Colectiv. O anchetă independentă sugerează că incendiul a fost provocat"

Publicitate

"Ancheta independentă" despre care vorbeşte România Liberă aparţine site-ului Luju.ro. Senior editor al site-ului Luju.ro este Răzvan Savaliuc, prezent deseori în platourile emisiunilor de pe Antena 3.

Ce preia România Liberă de pe Luju.ro, printre altele?

"În urma presiunii străzii, guvernul rezultat din alegeri a fost înlocuit cu unul format din tehnocraţi, condus de un premier agreat de Bruxelles. Tot prin instrumentalizarea dramei de la Colectiv s-a născut mişcarea „Corupţia Ucide“, care a generat fenomenul #rezist.

Preşedintele Iohannis nu a explicat de ce au trebuit să moară oamenii de la Colectiv. Şi, mai ales, cine le-a organizat moartea."

De unde concluzia din titlu?

"Totuşi, conform dezvăluirilor furnizate de publicaţia “Lumea Justiţiei”, buretele fonoabsorbant tip N2138 nu se aprinde de la scânteile produse de artificii. Astfel, izolaţia fonică era lipită pe tavanul clubului Colectiv cu un adeziv denumit EDR, care, potrivit fişei sale tehnice, NU este inflamabil."

"Scânteile produse de artificii de scenă tip T1, similare celor folosite în clubul Colectiv, nu au aprins nici măcar o foaie de hârtie ţinută la un metru distanţă de aceste scântei."

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gogu gogu
    @Haiduc si Alexandru: aveti dreptate, l-am vazut pe Iohannis cand sarea gardu dupa ce aprinsese feshtila. Tot el a aprins si focul de la clubul din Floreasca.
    Asa cum Basescu era de vina pt tot, asa statul paralel e de vina pt orice zice a3/rtv/luju. De fapt, statul paralel sunt psd-alde si idiotii lor utili.
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    @Gogu - Şi zici tu că toate chimicalele alea au stat ele cuminţi zeci de ani, doar că şi-au dat seama că sunt ignifugabile taman la concertul Goodbye to Gravity? Un raţionament beton, haştagrezistent chiar.
  • Haiduc David Haiduc David
    Era un inteligent mai sus care susținea că buretele fonoabsorbant a fost spălat cu solventi cu 14 zile inainte de incendiu aruncând pe piata o minciună ordinară! Bai desteptule .......cum stătea solventul ala 14 zile in burete fara sa se evapore? Daca este solvent atunci sigur sigur se evapora si poate chiar sa dizolve materialele de genul buretelui fonoabsorbant......
    Dar cand esti securist sau postac se permite!
  • gogu gogu
    ba inteligentilor, da' v-ati gandit vreo clipa ca locul in care se afla clubul facea parte de zeci de ani dintr-o fosta fabrica ce folosea la greu chimicale? Si ca peretii sunt impregnati cu substante usor volatile? Stiati ca s-a facut "curat" in club cu 2 saptamani inainte si s-au spalat peretii si buretii cu solvent? Altfel, stati si mancati maro, cu creierii muci facuti de antene...
  • ando22 ando22
    Teoria conspiratiei este... o conspiratie in sine. Cei care o sustin (de stanga) vor sa loveasca in adversari (de dreapta). Nu cred ca o ia nimeni in serios, cu exceptia trolilor, care macar sunt platiti petru asta.
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Să crezi că incendiul a fost provocat doar ca să pice guvernul lui Ponta e complet aiurea. Dar nici nu poţi să nu observi că sunt mai multe indicii care duc către ipoteza unei mâini criminale decât către cea a unui accident (altfel, perfect posibil şi acesta, evident).

    La fel, faptul că a fost exploatata politic drama de la Colectiv într-un mod absolut abject şi securist nu înseamnă că a venit generalissimul Coldea şi a stropit cu benzină clubul. Nu cred că putem exclude ipoteza unui sabotaj făcut de nişte animale, de nişte psihopaţi care au premeditat moartea groaznică a unor oameni nevinovaţi. Din păcate, Justiţia Independentă a făcut tot ce a depins de ea să NU elucideze cazul.
  • Groparu Groparu
    Există filmare cu incendiul, dar tu eşti suficient de antenist încât să crezi că a venit Klaus şi a fumat lângă bureţi tocmai ca să numească un premier împotriva căruia va candida la prezidenţiale 3-4 ani mai târziu.

    Petrişor Obae, permiţi comentariul acestui mizerabil de mai sus?
  • Pentru victime, adevarul trebuie sa iasa la lumina Pentru victime, adevarul trebuie sa iasa la lumina
    Ce e clar: Nu asa ard materialele de constructii, ci doar combustibilii.
    Ce e probabil: A fost o operatiune sub steag fals care sa precipite un val emotional ce sa paralizeze clasa politica astfel incat peste noapte sa fie inlocuit un guvern legitim rezultat din alegeri cu un soi de directorat intesat de oameni de la Bruxelles si din serviciile secrete.
    Ce ar fi o suma de coincidente improbabile: O scanteie rece aprinde un burete de antifonare neinflamabil, dar care arde in 150 de secunde si face temperaturi de cuptor ucigand peste 60 de tineri, iar in urma tragediei apar manifestatii spontane care conduc la schimbari politice majore.
    Nu trebuie sa ne miram in sensul "Uite ce mai spun si astia!". Toate pistele trebuie verificate si cel mai probabil scenariu este cel al unor maini criminale.

Trimite un comentariu

sus