Skip to main content

UPDATE. Libertatea: Emma Zeicescu şi Claudiu Popa, puşi sub învinuire pentru deţinere şi consum de droguri

 
Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea
UPDATE. DIICOT anunţă oficial într-un comunicat de presă că s-a disăus la data de 2 octombrie urmărirea penală faţă de Emma Zeicescu şi Claudiu Popa pentru deţinere de droguri de risc.
Publicitate
Prezentatoarea TV Emma Zeicescu şi fostul ei iubit, Claudiu Popa, de asemenea prezentator TV, au fost puşi sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului, au confirmat surse judiciare pentru Libertatea.

Emma Zeicescu (TVR) şi Claudiu Popa (Realitatea TV) au fost prinşi cu două ţigări cu cannabis la Festivalul Summer Well, mai menţionează sursa citată.

Contactat de un reporter Libertatea, Claudiu Popa a răspuns: „Nu comentez”, iar Emma Zeicescu nu a putut fi contactată.

Paginademedia.ro a solicitat şi un punct de vedere TVR, pe care îl vom adăuga de îndată ce îl vom primi.

Emma Zeicescu a anunţat luni seara, pe pagina sa de Facebook că a intrat în concediu medical.

Informaţia iniţială despre cei doi jurnalişti care ar fi fost prinşi cu substanţe interzise a apărut pe contul de Facebook al lui Mircea Badea, la mijlocul lunii septembrie. El a postat, printre altele, pe pagina sa o imagine în care apare cartea de identitate a lui Claudiu Popa alături de două ţigări. „Nu stiu ce reprezinta aceasta fotografie, dar ceva tot reprezinta. Ce va pot spune sigur: nu e un fake”, scria atunci Mircea Badea.

UPDATE. DIICOT anunţă oficial într-un comunicat de presă că s-a disăus la data de 2 octombrie urmărirea penală faţă de Emma Zeicescu şi Claudiu Popa pentru deţinere de droguri de risc.

„Suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două ţigarete confecţionate artizanal ce conţineau cannabis în amestec cu tutun”, arată comunicatul DIICOT.

Comunicatul integral, în continuare:

Urmare a comunicatului din data de 14.09.2018 http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/2457-comunicat-de-presa3-14-09-2018 şi a informaţiilor apărute în spaţiul public, Biroul de informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism este împuternicit să facă următoarele precizări:

Prin ordonanţa din data de 02.10.2018, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată.

În fapt s-a reţinut că la data de 11.08.2018, în timp ce se aflau pe razalocalităţii Buftea, la intrarea în spaţiul unde se desfăşura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două ţigarete confecţionate artizanal ce conţineau cannabis în amestec cu tutun.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ciprian Ciprian
    Hai să fim serioși, nu aveau cu ce să-i pună sub acuzare pe acestși tineri care au dat dovadă de seriozitate, intr-o lume in care țigările, alcoolu, violurile, dezordinea, mizeria, homosexualitatea, hoția sunt la putere iar iarba esste denigrată prin simplul fapat că este „ilegală„ dar de altfel o plantă naturală care te scapă CHIMIC ȘI NATURAL de diverse afecțiuni, testată și dovedit științific că este un element pozitiv, se boicotează, astfel punându-se sub acuzare persoanele care o folosesc in scop personal, pentru eliberare mentală intr-o lume plină de stres.....păcat, oamenii nu au cu cine și de ce lupta, pentru un drept natural, li se bagă pe gât acuze fără temei, iarba trebuie legalizată !!!
  • dana dana
    pacat
  • Kris Kris
    Cei doi au fost turnati de cineva. Prea i-au luat la fix.
  • Veo Veo
    Atat timp cat este interzis prin lege, nu poti sa pretinzi ca poti sa fumezi in liniste ca sunt plante medicinale. Da, or fi ele catalogate ca plante medicinale, dar care dau o stare de "exuberanta" :).
  • Andrei Andrei
    Bai, potoliti-va ma. Iarba nu da dependenta, nu e nici macar la fel de toxica precum o tigara cu tutun.
    Urat din partea voastra sa mediatizati asa ceva.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    @vali Foarte bine spus. Ma intreb Rifai ce ia? Are momente foarte delirante.
  • vali vali
    si Cheloo a fumat dar totusi e o diferenta ca astia fumeaza iar apoi intra pe post si delireaza :)))))))))
  • Liviu Sora Liviu Sora
    ***... ***...
    Sunt convins ca si cealalta "vedeta" realitatea o arde pe iarba, prea vorbeste gura fara ea. Imi cer scuze ca nu stiu cum o cheama. Rusine Gusa, i-ai invatat rau. Insolventa si iarba + bani din sacosa = deontologeala pe paine.
  • mile mile
    Romania e rau in urma daca inca poate considera o planta medicinala ca fiind un drog de risc . Oare cum râd de prostia asta olandezii,canadienii , argentinienii,australienii,chilienii,croatii,cehii, georgienii, estonienii, ecuatorienii, costa-ricanii,bolivienii,austriecii,israelienii,nemtii,portughezii,sud africanii, elvetienii si uruguaienii.
  • dan dan
    Legea nr. 143/2000
    Art. 4 Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.
    La brutarie !!!! :p
  • Bratosin Bratosin
    Nu inteleg de ce mi ati blocat posibilitatea de a comenta sau de a va trimite mesaj pe pagina de fb??? Ati facut o confuzie
  • Doru Doru
    "Emma Zeicescu (TVR) și Claudiu Popa (Realitatea TV) au fost prinși cu două țigări cu cannabis la Festivalul Summer Well"
    Pai si numai aceste doua persoane au fost prinse la festivalul respectiv ? Altii nu ?
  • Ion Ion
    Cand Cheloo a fost arestat dupa ce a vandut droguri unui agent sub acoperire, Mircea Badea ii lua apararea in fiecare seara. Cand astia fumeaza o tigara, fara a incerca vanzarea, e mare catastrofa....
  • johhny bravo johhny bravo
    Cand pui pe aceeasi balanta ilegalitatea de fura miliarde din banii publici cu ce face cineva in viata personala, fara sa afecteze pe nimeni in afara de el insusi, si afirmi ca amandoi sunt penali, este profund ipocrit si ***. Nu crezi, tbancu?
  • Silvia coafeza (nu hairdresser) Silvia coafeza (nu hairdresser)
    Nu-mi place deloc de cei doi, dar daca se luptă cu dependenta, sunt de partea lor. Badea a spus că a atins alcool doar la 14 ani, la îndemnul tatălui său. Bravo lui, este perfect, dar daca asta te face un om rece, incapabil de empatie, atunci nu înțelegi nimic din viata.

Trimite un comentariu

sus