Skip to main content

(P) Sfaturi şi modele pentru micro-influenceri. Samsung Stream Your Dream. O nouă ediţie în noiembrie

 
(P) Sfaturi şi modele pentru micro-influenceri. Samsung Stream Your Dream. O nouă ediţie în noiembrie

(P) Cum să ajungi o voce credibilă în social media? Care pot fi modelele de bune practici pentru micro-influenceri? De ce este important să pornească la drum cu un set de “guidelines”?

Publicitate

O platformă special concepută pentru micro-influenceri – cu cursuri teoretice, dar şi sfaturi practice - numără deja trei ediţii: Stream Your Dream.

O a patra urmează să se desfăşore în luna noiembrie.

În această vară, la a treia ediţie, micro-influencerii au primit sfaturi despre fotografia de călătorie, de la nume precum Dan Posea (PromovezRomânia), Dani Ciucă (DaniTravelJournal), Simona Stănescu şi Alex Vrînceanu (lipa-lipa-ro).

În primăvară, au ţinut cursuri la Stream Your Dream Cristian Vasile (Bucureşti Optimist), Teodora Rogobete (Teo’s Kitchen) şi Christina One.

La prima ediţie, George Buhnici (Cavaleria.ro) a fost unul dintre profesori.

La toate ediţiile de până acum, pe postul de social media expert a fost Monica Jitariuc, managing partner The Practice, agenţia care a dezvoltat proiectul Stream Your Dream împreună cu Samsung.

Detalii, în continuare:

Cum a apărut proiectul Stream your Dream?

Pe scurt: pentru că „în contextul în care decizia de cumpărare a consumatorilor este luată tot mai des pe baza recomandărilor, influenţatorii vor juca un rol tot mai important în mixul de comunicare.”

Platforma Stream your Dream a fost dezvoltată de Samsung Electronics România cu susţinerea agenţiei de PR MSLGROUP The Practice cu obiectivul de a contribui la formarea unei generaţii noi de micro-influenţatori.

Ediţiile de până acum:

Prima ediţie Stream Your Dream: Lecţia de “unboxing”

Patru module şi cursuri desfăşurate pe parcursul unui an. A fost prima ediţie Stream Your Dream, din 2017., cu partener media Cavaleria.ro, proiectul lui George Buhnici.

Primul modul, cu tema Unboxing de produs, a fost dedicat vloggerilor tech şi a avut loc în noiembrie 2017.

George Buhnici, alături de doi experţi în editare şi de Monica Jitariuc, managing partner MSLGROUP The Practice şi social media expert, au fost mentorii vloggerilor aspiranţi la statutul de influenţator.

Criteriile de înscriere: orice vlogger tech, cu mai puţin de 50 000 de abonaţi, care îndeplineşte condiţiile de selecţie, printre care utilizarea unui limbaj decent în video-uri şi deţinerea unui canal de Youtube.

Plus: coerenţa argumentării, dicţie, calitatea editării materialului şi exprimarea corectă din punct de vedere gramatical.

Proiectul „de absolvire”: o recenzie a unui produs Samsung

GALERIE FOTO. Stream Your Dream, prima ediţie

A doua ediţie Stream Your Dream: Fotografia în social media

În primăvara acestui an, o nouă temă a fost abordată: fotografia.

Participanţii au învăţat să facă poze la modul pro de la profesionişti în domeniu: Cristian Vasile – fotograf şi fondator Bucureşti Optimist, Teodora Rogobete – fondator Teo’s Kitchen, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate bloguri culinare, de lifestyle şi parenting, Christina One – fotograf şi creatoare de conţinut şi Monica Jitariuc – expert în comunicare şi Managing Director al MSL The Practice

Mecanismul de înscriere la workshop-ul organizat de Samsung a presupus publicarea unei fotografii cu hashtag-ul #streamyourdream - un portret al celui mai bun prieten, un peisaj dintr-o vacanţă sau un prânz delicios.

După cursurile teoretice, participanţii au avut la dispoziţie o săptămână (15-22 mai) pentru realizarea unui proiect foto şi încărcarea acestuia pe pagina personală de Instagram cu hashtag-ul #streamyourdream.

GALERIE FOTO. Stream Your Dream, ediţia a doua

Stream Your Dream, ediţia a treia: Fotografia de călătorie

După primele 2 ediţii dedicate vlogurilor de tech, respectiv fotografiei în social media, al treilea modul a avut ca temă fotografia de călătorie.

Participanţii au învăţat să realizeze fotografii cu ajutorul smartphone-ului Galaxy S9 de la profesionişti în domeniu: Dan Posea – fondator al paginii de Instagram @PromovezRomania şi Teto, Dani Ciucă – fondator al paginii de Instagram @Danitraveljournal, Simona Stănescu şi Alex Vrînceanu – fondatori ai blogului de travel lipa-lipa.ro, Răzvan Buzoianu şi Radu Fugarescu – fondatori We Must be Trippin’.

Componenta de promovare în social media a fost susţinută de Monica Jitariuc – expert în comunicare şi Managing Director al MSL The Practice.

Partea teoretică a avut la bază cele mai bune tips & tricks pentru a obţine cele mai reuşite fotografii de călătorie, realizate cu telefonul mobil. Ulterior, pentru a aplica toate sfaturile primite de la profesioniştii în domeniu, partea practică a fost susţinută la parc Comana, unde participanţii au avut la dispoziţie smartphone-urile Galaxy S9 şi Galaxy S9+ pentru a compune un proiect foto de călătorie.

Prin platforma Stream your Dream ne propunem să ajutăm micro-influenţatori cu pasiuni diferite să-şi depăşească limitele, să îşi urmeze ambiţiile şi să îşi atingă potenţialul maxim”, explică Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe, Samsung Electronics.

Şi continuă:

„Cu determinarea lor şi îndrumaţi de cei mai buni specialişti, avem convingerea că îi putem sprijini să îşi împlinească visurile, că le putem da o „voce” viitoarelor „voci”, influenţatorilor de mâine din România”

Următoarea ediţie Samsung Stream Your Dream va alea loc în luna noiembrie

GALERIE FOTO. Stream Your Dream, ediţia a treia

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus