Skip to main content

(P) Sfaturi și modele pentru micro-influenceri. Samsung Stream Your Dream. O nouă ediție în noiembrie

 
(P) Sfaturi și modele pentru micro-influenceri. Samsung Stream Your Dream. O nouă ediție în noiembrie

(P) Cum să ajungi o voce credibilă în social media? Care pot fi modelele de bune practici pentru micro-influenceri? De ce este important să pornească la drum cu un set de “guidelines”?

Publicitate

O platformă special concepută pentru micro-influenceri – cu cursuri teoretice, dar și sfaturi practice - numără deja trei ediții: Stream Your Dream.

O a patra urmează să se desfășore în luna noiembrie.

În această vară, la a treia ediție, micro-influencerii au primit sfaturi despre fotografia de călătorie, de la nume precum Dan Posea (PromovezRomânia), Dani Ciucă (DaniTravelJournal), Simona Stănescu și Alex Vrînceanu (lipa-lipa-ro).

În primăvară, au ținut cursuri la Stream Your Dream Cristian Vasile (București Optimist), Teodora Rogobete (Teo’s Kitchen) și Christina One.

La prima ediție, George Buhnici (Cavaleria.ro) a fost unul dintre profesori.

La toate edițiile de până acum, pe postul de social media expert a fost Monica Jitariuc, managing partner The Practice, agenția care a dezvoltat proiectul Stream Your Dream împreună cu Samsung.

Detalii, în continuare:

Cum a apărut proiectul Stream your Dream?

Pe scurt: pentru că „în contextul în care decizia de cumpărare a consumatorilor este luată tot mai des pe baza recomandărilor, influențatorii vor juca un rol tot mai important în mixul de comunicare.”

Platforma Stream your Dream a fost dezvoltată de Samsung Electronics România cu susținerea agenției de PR MSLGROUP The Practice cu obiectivul de a contribui la formarea unei generații noi de micro-influențatori.

Edițiile de până acum:

Prima ediție Stream Your Dream: Lecția de “unboxing”

Patru module și cursuri desfășurate pe parcursul unui an. A fost prima ediție Stream Your Dream, din 2017., cu partener media Cavaleria.ro, proiectul lui George Buhnici.

Primul modul, cu tema Unboxing de produs, a fost dedicat vloggerilor tech și a avut loc în noiembrie 2017.

George Buhnici, alături de doi experți în editare și de Monica Jitariuc, managing partner MSLGROUP The Practice și social media expert, au fost mentorii vloggerilor aspiranți la statutul de influențator.

Criteriile de înscriere: orice vlogger tech, cu mai puțin de 50 000 de abonați, care îndeplinește condițiile de selecție, printre care utilizarea unui limbaj decent în video-uri și deținerea unui canal de Youtube.

Plus: coerența argumentării, dicție, calitatea editării materialului și exprimarea corectă din punct de vedere gramatical.

Proiectul „de absolvire”: o recenzie a unui produs Samsung

GALERIE FOTO. Stream Your Dream, prima ediție

A doua ediție Stream Your Dream: Fotografia în social media

În primăvara acestui an, o nouă temă a fost abordată: fotografia.

Participanții au învățat să facă poze la modul pro de la profesioniști în domeniu: Cristian Vasile – fotograf și fondator București Optimist, Teodora Rogobete – fondator Teo’s Kitchen, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate bloguri culinare, de lifestyle și parenting, Christina One – fotograf și creatoare de conținut și Monica Jitariuc – expert în comunicare și Managing Director al MSL The Practice

Mecanismul de înscriere la workshop-ul organizat de Samsung a presupus publicarea unei fotografii cu hashtag-ul #streamyourdream - un portret al celui mai bun prieten, un peisaj dintr-o vacanță sau un prânz delicios.

După cursurile teoretice, participanții au avut la dispoziție o săptămână (15-22 mai) pentru realizarea unui proiect foto și încărcarea acestuia pe pagina personală de Instagram cu hashtag-ul #streamyourdream.

GALERIE FOTO. Stream Your Dream, ediția a doua

Stream Your Dream, ediția a treia: Fotografia de călătorie

După primele 2 ediții dedicate vlogurilor de tech, respectiv fotografiei în social media, al treilea modul a avut ca temă fotografia de călătorie.

Participanții au învățat să realizeze fotografii cu ajutorul smartphone-ului Galaxy S9 de la profesioniști în domeniu: Dan Posea – fondator al paginii de Instagram @PromovezRomania și Teto, Dani Ciucă – fondator al paginii de Instagram @Danitraveljournal, Simona Stănescu și Alex Vrînceanu – fondatori ai blogului de travel lipa-lipa.ro, Răzvan Buzoianu și Radu Fugarescu – fondatori We Must be Trippin’.

Componenta de promovare în social media a fost susținută de Monica Jitariuc – expert în comunicare și Managing Director al MSL The Practice.

Partea teoretică a avut la bază cele mai bune tips & tricks pentru a obține cele mai reușite fotografii de călătorie, realizate cu telefonul mobil. Ulterior, pentru a aplica toate sfaturile primite de la profesioniștii în domeniu, partea practică a fost susținută la parc Comana, unde participanții au avut la dispoziție smartphone-urile Galaxy S9 și Galaxy S9+ pentru a compune un proiect foto de călătorie.

Prin platforma Stream your Dream ne propunem să ajutăm micro-influențatori cu pasiuni diferite să-și depășească limitele, să își urmeze ambițiile și să își atingă potențialul maxim”, explică Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe, Samsung Electronics.

Și continuă:

„Cu determinarea lor și îndrumați de cei mai buni specialiști, avem convingerea că îi putem sprijini să își împlinească visurile, că le putem da o „voce” viitoarelor „voci”, influențatorilor de mâine din România”

Următoarea ediție Samsung Stream Your Dream va alea loc în luna noiembrie

GALERIE FOTO. Stream Your Dream, ediția a treia

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu