Skip to main content

VIDEO. De senzație. Ați văzut reclama cu „senzaționala găleată care ține apa în ea”? Dar cea cu „senzaționalul ou” care fierbe dacă e pus în apă?

 
VIDEO. De senzație. Ați văzut reclama cu „senzaționala găleată care ține apa în ea”? Dar cea cu „senzaționalul ou” care fierbe dacă e pus în apă?

Senzațional de ...banal. Acesta este un articol despre câteva produse "senzaționale". Sezanțional de ...banale.

Publicitate

O (auto)ironie care a stat la baza reclamelor pentru retailerului Metro. Cum a ales magazinul să-și promoveze câteva produse "de bază": ouă, galeți, faina și ciocolată? Simplu. Ironizând campaniile care prezintă exagerat calitățile unor produse: găleata, de exemplu, este senzațională pentru că ...ține apa în ea.

Produse simple, de bază, cu o campanie pe cât de simple, pe atât de amuzante. 

„Acestea sunt SENZAȚIONALELE ouă Aro, a căror coajă poate fi spartă. Vă întrebați dacă dacă oul Aro are albuș transparent și gălbenuș galen? Da, are”, spune o voce care te duce cu gândul la campaniile tip teleshopping. „Senzaționalul ou Aro pus în apă fiartă fierbe, dar poate fi și prăjit”, continuă aceeași voce, serioasă. 

La fel de „Senzațională” este și găleata Aro, „care ține înăuntru apa în ea”. Să nu mai spunem de „Senzaționala” făină „obținută prin măcinarea unor boane de grâu, care se lipește perfect de peștele dat prin ea”. „Vă întrebați dacă se lipește și de pui? Da, și de pui”. 

La cât de puțin costă, își face treaba senzațional” este mesajul de final care apare în finalul fiecărui clip. 

Înainte de alte detalii, unul dintre spoturi:

Campania este semnată de agenția Geometry Global și rulează pe TV, radio și în mediul digital, după cum au declarat reprezentanții Metro pentru Paginademedia.ro. 

Ce a fost în spatele campaniei? Reprezentanții metro au vorbit pentru Paginademedia.ro despre brief, obiective și execuție:

Brieful campaniei

Obiectivul nostru a fost sa construim o campanie prin care sa readucem in atentia consumatorilor marca proprie METRO – ARO, prima marca a unui comerciant modern, care a ajuns in casele romanilor.

Principalul diferentiator al marcii este paleta larga de articole (peste 1.000 de articole) din diferite categorii, atat alimentare, cat si si non-alimentare care raspund nevoilor de baza dintr-o gospodarie.

Consumatorii marcii ARO sunt consumatorii pragmatici care isi aleg produsele in functie de raportul optim intre calitate si pret.

Strategia de comunicare. Cu ce idei a venit agentia?

Propunerea strategica a agentiei a avut la baza un insight potrivit caruia majoritatea oamenilor tind sa aleaga, in general, produsele in functie de cel mai bun raport calitate – pret, pastrand pretul ca principal criteriu. Categoria ieftin si bun reprezinta o adevarata provocare din punctul de vedere al comunicarii, pentru ca cele doua cuvinte sunt antonime in mintea consumatorului.

Cu toate acestea, ARO si-a propus sa deserveasca nevoile de baza dintr-o casa, oferind consumatorilor cele mai bune rezultate pentru produsele sale din categoria prim pret.

Astfel, abordarea strategica subliniaza faptul ca increderea in calitatea produselor ARO nu se construieste in functie de pret, ci in functie de cat de bine isi indeplinesc rolul.

Mesajul umbrela al campaniei "ARO. De baza prin casa ", se refera tocmai la ocaziile de consum uzuale unde functionalitatea si simplitatea produsului primeaza.

Mesajul se regaseste in executii TV de 30s si 20s care au in centru 4 produse - vedeta: galeata, tableta de ciocolata, faina si ouale, care sunt prezentate pe ecran ca pe o scena de lansare, puse in valoare intr-o maniera autoironica si cu o sinceritate dusa la extrem. Pentru ca la fel ca alte produse din aceeasi categorie, cele din gama ARO acopera aceleasi nevoi, insa la preturi atractive in categoria din care fac parte.

Celelalte spoturi ale campaniei: 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu