Skip to main content

10 Ani. Istoria unei făcături de antologie. Teatru TV cu Mirela Bugetara

 
10 Ani. Istoria unei făcături de antologie. Teatru TV cu Mirela Bugetara

10 ANI. Vă mai aduceți aminte de Mirela Bugetara? Una din "făcăturile" de antologie din ultimii zece ani. Un reportaj cu puțin "teatru TV", din 2012.

Îl reluăm în seria 10 ani de Paginademedia.

Ea este Mirela. “Este bugetară și câștigă salariul minim pe economie”, arăta un reportaj al Antenei 1.

Mirela este filmată cumpărând două roșii. “Atâția bani am”, explică ea, în materialul care vrea să demonstreze că românii au ajuns să cumpere legume la bucată.

Câteva secunde mai târziu, Mirela apare undeva în fundal, în plan îndepărtat, ca vânzătoare la o tarabă.

Ce ziceau atunci reprezentanții Antenei 1?

Responsabila de imagine a Observatorului la vremea respectivă, Dorothea Ionescu Vânău, nu nega greșeala reporterului, dar nici nu o confirma. Ea făcea un apel către esența știrii, lăsând la o parte felul nefericit în care a fost realizat reportajul.

  • Am citit cu stupoare mica piesă de mare manipulare proletară pe care au zămislit-o colegii de la Kamikaze în legătură cu o știre de la Observator, în care interlocutorul dintr-un sincron apare câteva minute mai târziu într-un alt rol decât cel pe care și-l asumă mai devreme.
  • „Mirela” poate fi „familia Ionescu” sau „domnul Cornel”.  Sigur, în locul „Mirelei” puteam spune „un bugetar cu venitul de ... lei nu-și poate permite decât două roșii, atunci când se duce la piață”. În cazul nostru, miza erau, însă, niște cifre care prezentau scăderea drastică a consumului, nicidecum cine și cum impersonează. Și Mirela..., draga de ea, Mirela... dacă Mirela e bugetară și vinde roșii în piață ca să-și poată cumpăra roșii, la rândul ei? E de investigat.
  • Nu mai vorbim de ce și cum fac televiziuni aparent respectabile, când fac să curgă apa pe sub picioarele reporterului, să se vadă că vine viitura, de te ia cu tot cu televizor.

Dar cine era Mirela Bugetara. Am oferit, un scurt răspuns, la vremea respectivă. Paginademedia.ro publica, în 2012 un interviu cu Mirela Bugetara.

Costi Andriescu, atunci la site-ul Înpanamea.ro, a stat de vorbă cu Mirela Bugetara. Paginademedia.ro a montat materialul filmat.

VIDEO. Cine este Mirela Bugetara

 

Mirela, dublu rol într-un reportaj Antena 1: bugetară și vânzătoare în piață


EXCLUSIV Paginademedia.ro și Înpanamea.ro: Mirela bugetara e, de fapt, Mirabela. Interviu cu vânzătoarea bugetară. Cum s-a făcut “făcătura” cu legumele la bucată

 
 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • E foame de bani si trebuie materiale
    Pun pariu ca inca mai fac din astea in zilele in care nu sunt evenimente notabile
  • antenazaOne a facut aseara 10,6 pe lungirea iemisiuniii de 4 ore. Zau! Dar a fost sub Vocea Hurlatoarea! Aia a facut sezonul asta peste 11 rating, Cutite in Chefi ioc!
  • N-u m-ai postati bai audientele! Mi-e n-u i-mi trebuie. Apropo, sint tot io ala care a postat cu niumele marian. I-mi place s-a fac 100 de conturi!
  • E de vina prostul sau proasta care a editat materialul si a pus la montaj gresit. Asa e cand angajezi doar oameni slabi la tehnic. Aaaa, am uitat ca patronul e culduș

Trimite un comentariu