Skip to main content

Proprietarul UPC anunță vânzarea operațiunilor de televiziune prin satelit, inclusiv Focus Sat din România. Cine este cumpărătorul

 
Proprietarul UPC anunță vânzarea operațiunilor de televiziune prin satelit, inclusiv Focus Sat din România. Cine este cumpărătorul

Liberty Global, proprietarul UPC, a anunțat astăzi încheierea unui acord pentru vânzarea Focus Sat (din România) și operațiunile de televiziune prin satelit din alte trei țări est-europene către M7 Group.

Liberty Global va vinde operațiunile DTH pentru o valoare totală de aproximativ 180 milioane de euro (205 milioane dolari). Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului din partea autorităților de reglementare, estimată pentru prima jumătate a anului 2019, anunță compania.

Este vorba despre operațiunile DTH din România (Focus Sat), Ungaria (UPC Direct), Cehia și Slovacia (freeSAT).

Publicitate

M7 Group este, potrivit site-ului de prezentare, o companie de televiziune prin satelit și pay TV, din Luxemburg, cu activități în șase țări: Olanda, Belgia, Germania, Austria, Cehia și Slovacia. 

Anunțul vine după ce în prima parte a acestui an Liberty a anunțat vânzarea UPC România plus alte patru țări către Vodafone, într-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro (detalii, AICI).

Citește și: 

TRANZACȚIA ZILEI. Vodafone cumpără UPC. Un deal de aproape 20 de miliarde de euro
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu