Skip to main content

VIDEO. Starea Nației. Revista Starea Nației. De ieri. De ce nu și pe print? Pătraru: „Presa tipărită din România a fost distrusă de cei cu chioșcurile de ziare”

 
VIDEO. Starea Nației. Revista Starea Nației. De ieri. De ce nu și pe print? Pătraru: „Presa tipărită din România a fost distrusă de cei cu chioșcurile de ziare”

Starea Nației cu Dragoș Pătraru apare acum și sub formă de revistă. Doar online, în format electronic. Deocamdată. Dragoș Pătraru a vorbit despre noul proiect Starea Nației în cadrul Interviurilor 10 ani de Paginademedia.Un interviu realizat chiar în studioul Starea Nației.

Publicitate

Ideea pentru varianta tipărită a revistei a picat. De ce?  În principal „din cauza firmelor de distribuție”:   

„Noi am fi vrut să iasă și în print, dar când ne-am apucat să facem calculele ne-am dat seamă că nu acoperim cheltuielile

Presa tipărită din România a fost distrusă de cei cu chioșcurile de ziare și de firmele de distribuție pentru că nu au fost serioși și nu au lucrat cum trebuie”, a spus Pătraru în live-ul Paginademedia.ro 

Revista a fost lansată ieri, costă 7 lei și poate fi cumpărată de pe site-ul Stareanației.ro și de pe aplicația emisiunii. Publicația are o frecvență lunară, iar primul număr, dedicat lunii decembrie, are ca temă principală „fericirea”. 

„Am invitat 20 de scriitori, jurnaliști sau oameni care ne plac nouă să scrie despre fericire, fiecare cum a vrut. Unii au scris despre sport, alții despre ei cum am scris și eu, iar alții proze scurte”, a mai spus Pătraru.

Textele sunt semnate de oameni din media, scriitori sau persoane publice în funcția de tema centrală propusă în luna respectivă.

Revista are aproximativ 170 de pagini și a pornit și de la ideea că „revista e adresată și oamenilor care nu mai au timp să citească”,  a completat prezentatorul Starea Nației.

„Dacă vedem că avem 1.000 de oameni care o cumpără, probabil că după cinci-șase numere vom renunța. Dacă o vor cumpăra 10.000 de oameni, atunci nu vom renunța.”

Toți banii care vin din vânzarea revistei merg către bursele pe care echipa emisiunii le acordă unor copii din țară. 

„Revista este proiectul Asociației Starea Nației, iar totul este non-profit”, a menționat Dragoș Pătraru.  

Din interviul cu Dragoș Pătraru la 10 ani de Paginademedia.ro: 

„Am invitat 20 de scriitori, jurnaliști sau oameni care ne plac nouă să scrie despre fericire, fiecare cum a vrut. Unii au scris despre sport, alții despre ei cum am scris și eu, iar alții proze scurte

Noi am fi vrut și print, dar când ne-am apucat să facem calculele ne-am dat seamă că nu am acoperi cheltuielile. Chiar și în varianta online avem o soluție de rezervă în cazul în care nu se vinde. Am pus deoparte niște bani din fondurile firmei cu care vor fi plătiți acei oameni care au contribuit la revistă. 

Dacă vom găsi un client sau doi care ar vrea să susțină revista, atunci am putea să o ducem la nivelul următor. Dacă vedem că avem 1.000 de oameni care o cumpără, probabil că după cinci-șase numere vom renunța. Dacă o vor cumpăra 10.000 de oameni, atunci nu vom renunța. 

Ne gândim și la hârtie (n.r. - print), însă sub formă de abonamente. Presa tipărită din România a fost distrusă de cei cu chioșcurile de ziare pentru că nu au fost serioși și nu au lucrat cum trebuie. Oamenii și din cauza asta nu și-au format un  obicei de consum serios, să suțină  publicațiile pe care le vor. 

Apoi mai e și problema că noi ne-am obișnuit să primim totul gratuit, care este o mare greseală.” 

VIDEO. Interviul live, integral, în continuare:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Dragos Patraru cu emisiunea lui umbla din floare in floare ca sa depuna oua... poate o iesi ceva pui

Trimite un comentariu