Skip to main content

Black Mirror: Bandersnatch, serie de referinţe din alte episoade Black Mirror: San Junipero, White Bear sau Nosedive

 
Black Mirror: Bandersnatch, serie de referinţe din alte episoade Black Mirror: San Junipero, White Bear sau Nosedive

Filmul interactiv Black Mirror: Bandersnatch este disponibil pe platforma de video streaming Netflix încă de pe 28 decembrie, iar fiecare spectator poate alege soarta personajului principal prin alegerile pe care le poate face în timpul difuzării.

Publicitate

Black Mirror: Bandersnatch spune povestea lui Stefan Butler, un adolescent care a rămas fără mamă şi locuieşte cu tatăl său. Inspirat din cartea Bandersnatch scrisă de Jerome F. Davis, Stefan programează un joc cu diferite drumuri pe care jucătorul le poate alege. Întreaga poveste are loc în anul 1984.

Filmul poate fi „jucat” în mai multe modalităţi şi conţine mai multe finaluri alternative, dar şi referinţe la serialul care poartă acelaşi nume, Black Mirror.

Metl Hedd (episodul Metalhead din sezonul patru) şi Nohz Dyve (episodul Nosedive din sezonul trei) sunt două jocuri pe care Tuckersoft le lansase sau le pregătea de lansare.

În episodul Metalhead, câinii-roboţi erau programaţi să ucidă oamenii, iar Nosedive spune povestea unei tinere care trăia într-o lume dictată de puterea calificativului pe care îl primea de la alte persoane cu care interacţiona.

Burtierele din timpul unei ştiri despre Stefan, într-unul dintre variantele de final, cuprind mai multe referinţe (easter eggs) la episoade din serial:

  • Granular to Unveil Prototype Pollinator Drone, face trimitere la episodul Hated in the Nation, unde drone de mărimea unor albine intrau în creierul oamenilor şi îi determinau să se sinucidă.
  • Liam Monroe Enters Buckingham Palace, se referă la episodul The Waldo Moment, unde un urs animat devine un dictator
  • Former PM Michael Callow Wins Celebrity Bake Off. Michael Callow este prim-ministru al Regatului Unit în episodul National Anthem şi este forţat să facă sex cu un porc.

Vezi toate referinţele în articolul complet de pe Paginadeseriale.ro

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus