Skip to main content

BLOGOSFERĂ. TAROM şi teatrul absurdului. Prima creştere în 10 ani, iar Guvernul trimite Corpul de Control să ancheteze - O postare de peste 7.000 de share-uri

 
BLOGOSFERĂ. TAROM şi teatrul absurdului. Prima creştere în 10 ani, iar Guvernul trimite Corpul de Control să ancheteze - O postare de peste 7.000 de share-uri

BLOGOSFERĂ. Ce faci atunci când Tarom iese, în sfarşit, pe plus? Trimiţi Corpul de control să ancheteze managementul companiei.

Publicitate

Problemele la nivelul companiei aeriene Tarom din articolul lui Vlad Petreanu au fost cele mai citite din blogosferă.

„Ce face Guvernul României când compania aeriană naţională îşi reia creşterea, după un deceniu de pierderi şi căpuşare? Trimite corpul de control ca să ancheteze managementul.”, spune Petreanu în articol.

Compania de transport aerian a înregistrat anul trecut o creştere de pasageri, a redus din cheltuielile cu angajaţii şi spaţiile închiriate, a achiziţionat aeronave noi şi a deschis noi rute.

Care a fost contextul anchetei?

„Premierul Dăncilă a trimis Corpul de control la Tarom. Este verificată vânzarea celor două Airbus A310. Obiectivele acţiunii de control constau în verificarea respectării dispoziţiilor legale privind organizarea şi funcţionarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.”

Cele două avioane făceau parte din lotul de trei avioane comandat de Tarom în 1992, cel de-al treilea fiind avionul care s-a prăbuşit la Baloteşti în 1995.

Articolul a adunat, în total, 7.761 de like-uri şi share-uri, conform unei monitorizări Facebrands PRO.

Al doilea cel mai citit articol din blogosferă vine de la Blogurile Adevărul, cu şansele lui Kovesi la CEDO şi cazurile asemănătoare prezentate în trecut în faţa Curţii.

Cazurile procurorului albanez Selami Zalli şi ale unui omului de afaceri spaniol Jose Maria Ruiz-Mateos în care au cerut dreptul la un proces echitabil sunt două exemple prezentate în faţa CEDO.

„Selami Zalli a pierdut la CEDO pentru că, într-un final, a putut contesta într-o instanţă albaneză decretul prezidenţial prin care a fost transferat, iar Jose Maria Ruiz-Mateos a câştigat la CEDO pentru că legea spaniolă nu i-a dat dreptul să-şi susţină cauza în faţa Curţii Constituţionale

Ce reclamă Laura Codruţa Kovesi la CEDO?

În primul rând, faptul că nu şi-a putut apăra cauza în faţa niciunei instanţe, nici măcar la Curtea Constituţională. În al doilea rând, faptul că deşi putea, teoretic, să atace în contencios administrativ decretul prezidenţial de revocare, acest lucru i-a fost interzis explicit şi răspicat, înainte ca preşedintele să fi emis decretul, chiar de către Curtea Constituţională” , scrie Liviu Avram în blogurile Adevărul.

Articolul a strâns un total de 1312 aprecieri şi distribuiri.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, „Teatrul absurdului: TAROM revine pe creştere*, după 10 ani de pierderi, iar guvernul ordonă anchetarea situaţiei”,

- 7761 likes & shares;

2. Blogurile Adevărul, „Ce şanse are Kovesi la CEDO. Două precedente relevante”,

- 1312 likes & shares;

3. Blogurile Adevărul, „Un atentat la siguranţa statului român: cheltuirea bufferului de 6 miliarde euro de la Trezoreria statului”,

- 384 likes & shares;

4. mihaivasilescublog.ro, „CAM ĂSTA ESTE TRENDUL„,

– 168 likes & shares;

5. contributors.ro, „Taxa pe lăcomie: pare zis deştept, dar e prost gândit”,

- 69 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus