Skip to main content

PE SCURT, din prima ședință CNA din acest an. Radio Guerrilla se va auzi și pe Radio Enery din Cugir. TVH are o siglă nouă

 
PE SCURT, din prima ședință CNA din acest an. Radio Guerrilla se va auzi și pe Radio Enery din Cugir. TVH are o siglă nouă

Consiliul Național al Audiovizualului s-a reunit marți în prima ședință publică din acest an, cu 10 dintre cei 11 membri ai forului. Este vorba despre Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălașa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Dorina Rusu. 

Cristina Ancuța Pocora, cel de-al 11-lea membru CNA, a lipsit întrucât este în concediu de maternitate. 

Publicitate

Forul audiovizual s-a concentrat în prima ședință dein acest an în special pe chestiunile tehnice, printre care menționăm: 

  • Radio Guerrilla se va auzi și în Cugir, pe frecvența Radio Energy, cu matinalul și Războiul Sfârșitului de săptămână. 
  • Postul TVH are o nouă siglă
  • Schimbare minoră în structura grilei Pro Cinema. Introduce dimineața reluarea emisiunii La Măruță (6.15 - 7.45). 

Paginademedia.ro prezintă în continuare principalele chestiuni: 

1. PROTON PRODUCTION SRL Ploieşti pentru Ploieşti TV - acord modificare acţionariat. Societatea avea doi acționari, Zafiriadis Alexis Arthur și Zafiriadis Oana Marilena, fiecare cu câte 50%. Aceștia au cedat lui Ștefănucă Mircea, un om de afaceri din zona imobiliarelor, după cum a declarat în fața membrilor CNA. 

Totodată, Arthur Zafiriadis le-a spus membrilor că a decis să se retragă din afaceri întrucât s-a mutat din țară împreună cu familia. 

2. PRO TV SRL pentru Pro Cinema 

Modificare structură de programe, Pro Cinema, post tematic de film. Avea aprobat 21% producție proprie, acum solicită zero. De la 79% producții ale altor producători, trece la 95%. Totodată solicită 5% retransmisie Pro TV (emisiunea La Măruță, în reluare, dimineața).
Totodată s-a eliminat Cine AM, încadrat la categoria producția proprie.

3. RADIO PANDURU SRL Târgu Jiu – acord modificare acţionariat

CNA a aprobat schimbarea acționarilor societății. Până acum, erau Nicolae Băloi și Daniel Buleac, cu câte 50%. Noul acționariat aprobat de CNA arată astfel: Băloi Nicolae (25%), Buleac Daniel (35%), Burlan Cristian (15%), SC Green Zoo Company SRL, în care asociat unic este Ana Maria Popescu (25%).

4. BEST SOUND RADIO ENERGY SRL Cugir pentru Radio Energy 87,9 FM din Cugir – modificare structură serviciu de programe a fost aprobată

15,3% producție proprie, 66,2% producții ale altor producători. Programe retransmisie Radio Guerrila 18,5%

„Până acum s-au retransmis programele de știri de la RFI. S-a decis să se renunțe la această retransmisie din motive tehnice. Am revenit la programe de știri locale. Am considerata că este bine să preluăm programul de dimineață de la Guerrila și în weekend Războiului Sfârșitului săptămânii.”, le-a spus reprezentantul postului membrilor CNA. 

5. RADIO 1 SATU MARE SRL Satu Mare pentru Radio Unu Satu Mare – modificare format de principiu şi structură serviciu de programe a fost respinsă

Postul a mai cerut în noiembrie schimbarea grilei, însă CNA a respins întrucât a considerat că ponderea de program religios e prea mare pentru un program generalist. Prin urmare, reprezentanții postului au venit cu o nouă solicitare: modificarea formatului de principiu din generalist în religios. Solicitarea a fost respinsă la limită. Cinci membri au fost pentru, în condițiile în care era nevoie de cel puțin șase voturi pentru ca cererea să fie aprobată.  

6. MASS MEDIA ROMÂNIA DE MÂINE SRL - modificare siglă TV H a fost aprobată

7. RADIOTELEVIZIUNEA TRANSILVANIA SRL Braşov pentru RTT – modificare acţionariat societate, aprobat de CNA

Iese societatea Teleso Design SRL, deținută de Iuliana Alina Spinean (90%) și de Olteanu Gabriela (10%). Noul acționariat arată astfel: Sigmirean Anca (12,04%) și Ghiță Dan Dumitru (87,96%)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu