Skip to main content

Jazz FM a început să emită în Sibiu şi Braşov. Postul se aude şi online

 
Jazz FM a început să emită în Sibiu şi Braşov. Postul se aude şi online

Jazz Radio a trecut din online în FM, însă numai în Braşov şi Sibiu, oraşe pe care le-a câştigat la concurs în vara lui 2017. Postul de radio continuă să fie disponibil şi online, pe jazzfm.ro.

Publicitate

Jazz Radio emite din Bucureşti (are studioul pe Calea Victoriei) şi se aude pe frecvenţa 91.9 FM în Braşov şi 98.3 FM în Sibiu. Postul îşi propune să se extindă şi în alte mari oraşe, precum Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova, Oradea şi Timişoara, spune Tudor Vesa, reprezentantul Jazz FM.

Tudor Vesa, Jazz FM, pentru Paginademedia.ro:

„Ideea de a face un radio de jazz a apărut în 2009. Pentru o perioadă lungă de timp a fost un radio online.

Grila de programe este in dezvoltare, corespunzatoare proiectului castigat la concurs. De la un sezon la altul vor aparea elemente noi de program, voci si rubrici noi, in ton cu evolutia naturala a acestui gen de produs media atat FM cat si in mediile online.

Despre public

Tudor Vesa: „Ne adresam tuturor categoriilor de public, ne adresam tuturor oamenilor care asculta acest gen de muzica indiferent de perioada in care a aparut. Sunt si foarte multi tineri care prefera muzica jazz iar acest lucru m-a convins la numeroasele evenimente live care au loc in fiecare an in Romania. In acelasi timp sper ca radioul sa atraga si oameni care inca nu au descoperit deocamdata farmecului acestui gen muzical. ”

Despre publicitate:

Tudor Vesa: „In acest moment nu avem contracte publicitare. Importante sunt operatiunile necesare realizarii unui produs media foarte bun in aceasta directie noua, apoi ramane de vazut ce se va intampla in aceasta privinta. Vom putea vorbi despre marketing atunci cand produsul va fi matur”.

Licenţele în FM au fost câştigate în urma unui concurs al Consiliului Naţional al Audiovizualului care a avut loc în vara lui 2017. Conform legislaţiei, postul are la dispoziţie doi ani de la câştigarea licenţelor pentru a emite. În caz contrar, CNA retrage licenţa. În iunie 2017, Jazz FM a aplicat pentru frecvenţe scoase la concurs în oraşele Alba Iulia, Baia Mare, Braşov, Craiova, Iaşi, Sibiu si Suceava. A primit doar Sibiu şi Braşov.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Excelent post. Jazz variat (desi mi-as dori mai mult si jazz autohton, capitol la care avem cu ce "defila"!), auditie online de calitate. La noi, in casa, merge 24 h /7 zile. Pisica familiei sta pe laga boxe... Mult succes!
    PS Nu vad relevanta unor comentarii despre afilierea/simpatiile politice ale detinatorilor postului. Muzica n-are a face, absolut deloc!, cu poltica.
  • Liliana Iordache Liliana Iordache
    și de mâine, Jazz FM își "cedează" frecventele de la Sibiu și Brașov. De ce au mai luat concursul dacă nu reusesc sa se tina de frecvente? La Sibiu sunt numai păcate. Prima data gofm-ului i-a fost furata frecventa cu tupeu ordinar , iar acum urmează jazz-ul.
  • gigi gigi
    @TotCeEBunTreSaDispara, sunt mii de radiouri in online care difuzeaza muzica jazz non-stop. Eu am o lista cu 32 de stream-uri impartite pe categorii. Le gasesti pe jazzradio.fr.
    Apoi mai exista si Spotify, Google Play Music, Deezer si alte site-uri unde gasesti jdemii de albume cu jazz. Chiar nu inteleg de ce-ti faci griji pentru Jazz FM. Exista alternative cu duiumul.
  • TotCeEBunTreSaDispara TotCeEBunTreSaDispara
    De ieri dimineata nu se mai aude in FM, in Brasov.
    Daca o sa bage emisiuni si automat publicitate (sa plateasca oamenii), o sa se duca dracului...
    Sa.l lase asa cum e, fara intreruperi/publicitate < asta e un vis frumos..
    Se duce naibii pofta de jazz cand te bombardeaza cu cu reclame despre ***, prostamol,etc..

    Daca patronatul e si psd..e trist.
  • Dorin Dorin
    Gabriel de asta zic si eu aici in Nord-Vest (Oradea) de cand Ciurri Burri aka National FM si Favorit FM nu s-a mai dat licente niciodata in zona asta doar ca au fost preluati cei de la ProFM/Digi FM si cam atat de asta zic imi este cam greu sa cred ca vor primii licenta in zona asta, daca ar da licente automat cei de la Digi ar propune o frecventa pentru PRO FM aici in zona dar nu cred vise vise.
  • Gabriel Cristea Gabriel Cristea
    Jazz fm. Post detinut de persoane apropriate PSD, CNA a votat in unanimitate acordarea frecventelor catre Jazz Fm desi atat proprietarii cat si echipa nu au mai facut radio niciodata.
    Abia astept sa vad cum voteaza domnu Herjeu cand Jazz Fm VA cere mai multe frecvente in tara pt a deveni o retea.
    E ok ca CNA sa dea frecvente pt un post care nu va avea niciodata mai mult de 2-3000 de ascultatori?
  • Dorin Dorin
    Ii exact invers din offline in online si Fm ok sper sa primeasca si in partea de nordvest a Romaniei desi nu prea cred.
  • Bogdan Bogdan
    Postul a trecut din online in offline, dar continua online... voi cititi ce scrieti ? Ma gandesc ca autorul a vrut sa spuna a trecut in onair...

Trimite un comentariu

sus