Skip to main content

TVR va difuza filmul biografic Jackie, cu Natalie Portman

 
TVR va difuza filmul biografic Jackie, cu Natalie Portman

TVR difuzează filmul Jackie în care sunt povestite zilele care au urmat asasinării preşedintelui John F. Kennedy, din perspectiva Primei Doamne, Jaqueline Kennedy.

Publicitate

Filmul se va vedea vineri, 11 ianuarie, de la ora 21:10. Rolul Primei Doamne este jucat de Natalie Portman. În distribuţia filmului se mai află şi Peter Sarsgaard, Greta Gerwig şi John Hurt.

Jackie este povestea zilelor dramatice care au urmat asasinării preşedintelui american John F. Kennedy, relatată din perspectiva Primei Doamne, Jacqueline Kennedy, cu scurte incursiuni în trecutul cuplului prezidenţial. Scenariul filmului a fost inspirat de un celebru interviu pe care ziaristul Theodore H. White, de la revista „Life", i l-a luat proaspetei văduve în noiembrie 1963, în casa lui Jackie din Massachussets.

Jackie a avut trei nominalizări la premiile Oscar – pentru rol principal feminin, scenariu şi coloană sonoră şi o nominalizare la premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă şi a fost recompensat cu Premiul BAFTA pentru costume, dar şi cu Premiul pentru cel mai bun scenariu, la Festivalul de Film de la Veneţia.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tavi tavi
    sa nu uite sa-i trimita o invitatie si lui dragnea. invitatie de o persoana desigur, cum se practica pe la firma precedenta.
  • D D
    "Antena 1" nimic ? Tot desene in limba romana ?
  • mile mile
    e foste bine , iata ca romanii nu pot zici ca vor calitate si nu este , dar van dam

Trimite un comentariu

sus