Skip to main content

Viorica Dăncilă a anunţat că va da Libertatea în judecată şi va notifica orice publicaţie care „va trata această temă într-un mod atât de josnic”

 
Viorica Dăncilă a anunţat că va da Libertatea în judecată şi va notifica orice publicaţie care „va trata această temă într-un mod atât de josnic”

Viorica Dăncilă a povestit la Antena 3 despre adopţia fiului ei în urmă cu 30 de ani, la două zile după dezvăluirile din Libertatea. Dăncilă a spus că va „notifica prin avocaţi orice publicaţie care va trata această temă într-un mod atât de josnic”.

Publicitate

Întrebată de Mihai Gâdea dacă va da în judecată Libertatea, premierul a răspuns direct: „Da”

„Pentru că dacă aş trece cu vederea, s-ar putea ca şi alţii să treacă prin ce trec eu acum, prin ce trece familia mea. Aceste lucruri trebuie stopate. Nu poţi să te joci cu viaţa unor oameni şi să treacă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vorbeaţi de jurnalism, eu repet, am spus acest lucru de multe ori, respect jurnaliştii, chiar şi pe cei care mă critică, dacă acest lucru este documentat. Dar în momentul în care vii cu asemenea lucruri, acest lucru nu mai este legat de jurnalism”, a mai continuat Dăncilă.

„E propagandă mincinoasă”, a completat-o Mihai Gâdea.

„Au fost la mama biologică, le-au spus că au făcut actele la Siliştea. Se duceau la acea comună, vedeau că copilul a avut certificat de naştere. Se duceau în localitatea Videle, unde ştiau că am stat şi vedeau cum am schimbat numele. Le recomand şi acum ca să se documenteze să meargă la cele două primării. Eu nu vreau să vorbesc cu aceşti oameni. Au făcut mult rău şi sunt convinsă că acest rău nu mi l-au făcut numai mie, l-au făcut multor familii care au adoptat un copil şi au schimbat un destin”, a explicat premierul.

„Nu credeam, niciodată că se va ajunge atât de departe. Am vorbit cu colegii mei şi le-am spus că nu vreau să vorbesc despre acest subiect public.
Nu credeam că se vor face acuzaţii atât de neîntemeiate şi tendenţioase.
Ştiu că ce am făcut eu cu soţul meu au făcut multe familii din România şi nu este drept şi nici corect să intri cu bocancii murdari în viaţa cuiva, pentru că acest lucru s-a întâmplat acum. Nu este nimic ilegal. A existat un certificat de naştere.”, a mai declarat Dăncilă în debutul emisiunii Sinteza zilei de marţi seara.

Amintim că Libertatea a dezvălui în ediţia de luni că fiul Vioricăi Dăncilă, Victor, în vârstă de 29 de ani, a fost adoptat de la o mamă care mai avea şapte copii, la începutul anilor 90.

Subiectul a creat numeroase controverse în spaţiul public, jurnaliştii de la Libertatea fiind acuzaţi că i-au încălcat dreptul la viaţă privată a premierului.

Jurnalista Maria Andrieş, care s-a ocupat de anchetă, a vorbit pentru Paginademedia.ro despre dezvăluirile din Libertatea.

„Argumentul pe care l-am luat în calcul este că o persoană publică cu funcţie de conducere şi este un aspect al vieţii ei care ne priveşte pe toţi, care e de interes”, a spus Maria Andrieş despre decizia de a publica povestea.

„E emoţionant ca un premier al unui guvern social democrat care dezamăgeşte, să arăţi cât de săraci au rămas, că nu ai reuşit să salvezi decât unul din marea masă şi nu ai reuşit ca premier să schimbi ceva în bine sau ca partid care te-ai aflat în ultimii 30 de ani în mare parte la putere. Nu cred că te avantajează”, a mai povestit jurnalista.

Cât despre acuzaţiile privind încălcarea dreptului la viaţa privată, jurnalista a explicat:

„După cum arată şi mai multe decizii ale Curţii de la Haga, viaţa privată a conducătorilor de Guverne, de ţări, a persoanelor publice, este de interes, până într-un anumit grad.

În momentul în care iei în mână destinul unei ţări, renunţi la privilegiile de a-ţi trăi viaţa departe de ochii publici. Trebuie să fii transparent. Trăieşti într-un acvariu. Trebuie să-ţi asumi acest lucru.”

Citeşte şi:

VIDEO. Maria Andrieş, la PaginademediaLIVE: „Nu m-am gândit că îi fac un serviciu sau un deserviciu, ci că e în interesul cititorului să afle asta despre Viorica Dăncilă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    rau mai mare face dansa intregului popor roman , ca au scris unii ca a infiat un copil ce??e chiar adevarat cat sa zis despre Iohanis ca a vandut copii si nu a venit nimeni cu o dovada clara asa ca raul cel mai mare il face dansa acestei tari pe care o guverneaza slab
  • Iulian Iulian
    ...nulitatile se refera la gadea si veorica!!!!
  • Iulian Iulian
    Doua nulitati!!!
  • Radu Radu
    Unde dai si unde crapa. Au vrut sa-i puna lu Dancila crampoanele direct pe fata si pana la urma i-au facut un imens serviciu de imagine. E cel mai tare rateu al gastii Tolontan.
  • mile mile
    ce rating a avut
  • bing bing
    libertatea sapa dupa profit si audienta mare deaia face din astea

Trimite un comentariu

sus