Skip to main content

Ziarele Libertatea și Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon și online

 
Ziarele Libertatea și Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon și online

"Reclamele la suplimente alimentare aduc ziarului Libertatea aproximativ 70% din bugetul de publicitate al ediției tipărite", scrie azi Libertatea.

O scrie în investigația despre "reclamele mincinoase" pentru Oncovical (prezentat de reclamă ca recomandat pentru tratamentul cancerului) și despre efectul pe care l-ar avea asupra ziarului (pentru că reclama a fost chiar în ziar. Pe prima pagină).

Practic, reclamele pentru suplimente alimentare, cu tot felul de promisiuni, sunt cele mai numeroase în ziarul care a pornit investigația.

În bani, Libertatea vorbește că pot fi în joc "bugete de 350.000 de euro". A pornit însă investigația. „Nu avem subiecte tabu. Ringier este o companie media care s-a angajat să apere libertatea de exprimare a jurnaliștilor și dreptul publicului de a afla informațiile, indiferent pe cine deranjează acestea.”

Cât de mare este impactul reclamelor la suplimentele alimentare?

Publicitate

Paginademedia.ro a selectat câteva dintre edițiile ziarului, din ultima perioadă. Libertatea este plină de reclame la suplimente alimentare. La fel și concurentul Click.

Tiparul reclamelor este același. Testimoniale peste testimoniale (despre care nu se știe cât sunt de reale) de la clienți mulțumiți: "Cu vârsta, auzeam tot mai rău. Acum aud totul ca înainte. Ce ușurare", spune, de exemplu, Vasile B. din Bucșoaia.

În cele mai multe cazuri, produsele se comandă prin telefon sau online.

Chiar în ziua în care apărea pe prima pagină reclama Oncovical, care a declanșat investigația Libertatea, în ziar apăreau nu mai puțin de opt machete cu tot felul de leacuri. Cu produse pentru obezitate, tensiune, colesterol, constipație, imunitate.

Reclamele de vineri, 25 ianuarie, din Libertatea:

Leacurile au "împânzit" ziarele

Am luat, la întâmplare, câteva ziare Libertatea din ultimele săptămâni. Cele mai multe reclame sunt la suplimente alimentare. Foarte multe sunt legate de afecțiuni ale prostatei sau de disfuncțiile sexuale. 

Există și promoții. "Doamna Mariana (73 de ani) își pierdea auzul, iar totodată starea de spirit, De la o zi la alta înceta  să-i audă pe cei dragi, pe reporterii de știri, pe vânzătoarea de la magazin... De singurătatea totală și surditate a salvat-o nepoata", spune o reclamă.

Produsul se comandă prin telefon. Există și un regulamental "Clubului de reduceri". la adresa: trmsndcndtns-prvtplc.com

Click, același tip de reclame

Reclame de același ziar sunt și în tabloidul Click. Am selectat doar câteva, din ultima perioadă.

GALERIE FOTO. Reclame la suplimente alimentare din Libertatea și Click, din ultimele săptămâni

Citește și: Libertatea, anchetă despre reclamele mincinoase la medicamente din propriul ziar

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Am facut si eu o comanda pt mama mea la o pereche de ochelari cu zoom,din ziarul Click.In loc de 67 lei cat era pretul lor mi s-a promis la telefon ca la pretul de 129 pot comanda o pereche profesionali.Am facut greseala sa accept si azi am primit coletul.Ochelari facuti in China,cand am vrut sa dau zoom a sarit surubul la a doua incercare.Stiu ca nu am nici o sansa sa imi iau banni inapoi dar sper ca altii sa vada ce se intampla cu aceste reclame false din ziare si sa nu mai comande.Politica lor de retur e atat de complicata incat e f greu sa primesti un raspuns,trebuie sa returnezi marfa iar ei te vor contacta dupa 2 sapt,daca nu te contacteaza dupa 45 zile etc etc.Deci sunt f bine acoperiti,au nr de tel dar e doar un robot asa ca...no comment.

Trimite un comentariu