Skip to main content

Antena 1, campioană la înjurături şi limbaj vulgar. Glumă la Bendeac: SNSPA - Şcoala Naţională de Supt... Ce amendă şi-au luat?

 
Antena 1, campioană la înjurături şi limbaj vulgar. Glumă la Bendeac: SNSPA - Şcoala Naţională de Supt... Ce amendă şi-au luat?

CAMPIONI. Antena 1 a fost anul trecut peste Pro TV. Şi peste Kanal D. Şi peste toate celelalte staţii. Nu la audienţă, ci la limbaj vulgar şi injurios.

Publicitate

Derapajele pe care le veţi găsi mai jos au fost pe post. Chiar şi "gluma" lui Bendeac. Cu biip, dar cât ce poate de recognoscibil: SNSPA înseamnă Şcoala Naţională de Supt ... Aiurea.

Formulările cu "dracul", în toate formele (şi au fost multe) sunt la ordinea zilei. Inofensive, pe lângă ploaia de alte vulgarităţi.

Iar emisiunile în care s-au revărsat au fost difuzate inclusiv în Prime-Time, la ore de maximă audienţă. Unele accesibile minorilor, căci pentru protecţia minorilor au fost şi amendaţi azi (vedeţi cu cât, în continuare).

Unde s-au auzit "grozăviile"? La Acces Direct (care a dat, în miezul zilei, cazuri cu copii molestaţi), la În puii mei, cu Mihai Bendeac, în serialul Băieţi de oraş, tot cu Mihai Bendeac, la emisiunile cu Nea Mărin, produse de Mona Segall. Toate întâmplate în perioada ianuarie - septembrie 2018.

Au fost zeci de pagini în monitorizările CNA. Zeci! Şi sute de cazuri în emisiuni. Dar „au scăpat ieftin”.

Pentru toată această "avalanşă", Antena 1 a luat o singură amendă. Una singură: 50.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia minorilor.

Antena 1 a fost „regina” balului de azi cu amenda de 50.000 de lei pe care a atras-o pentru zecile de invective care au curs în emisiunile În puii mei, Băieţi de oraş sau emisiunile lui Nea Mărin. Totodată, CNA a aţinut cont şi de ieşirile violente din emisiunile lui Nea Mărin, „Poftiţi pe la noi” şi „Poftiţi în vacanţă”, dar şi de cazurile tragice prezentate prea detaliat în trei ediţii Acces Direct, adică la ore accesibile minorilor.

În şedinţa de astăzi, pe aceleaşi încălcări de la Antena 1, Dorina Rusu a propus o amendă de 200.000 de lei, însă n-a avut nicio şansă. A atras doar două voturi, membrii Dorina Rusu şi Gabriel Tufeanu.

„Eu, de când sunt în CNA, emisiunile astea sunt la fel. Nicio amendă nu-i va descuraja. Nu vor să respecte legea şi gata. Chiar eu nu ştiu ce să fac. Nu mi se pare absolut deloc în regulă. Dacă acest Consiliu doreşte ca unele lucruri să fie corectate, ar trebui să luăm o măsură dură, dar cu toţii”, a afirmat Tufeanu.

În final, a tercut sancţiunea care a atras cele mai multe voturi, cea propusă de Radu Herjeu, membru CNA, de 50.000 de lei.

Radu Herjeu, membru CNA, a venit şi cu câteva (doar câteva!) exemple în susţinerea sancţiunii:

 • Acces Direct din 19 februarie – „Povestea de fetiţa de 10 ani, molestată de ruda de 50 de ani. Cu detalii despre ce s-a întâmplat.”
 • Acces direct din 23 mai – Povestea despre femeia măcelărită de soţ în faţa copilului, cu detalii.
 • Acces Direct din 11 iunie – Gina povesteşte despre cum a fost violată de tată la 11 ani.
 • In puii mei din 24 februarie, ediţie în care a fost parodiat Corneliu Vadim Tudor: – „Scoateţi cioara asta borâtă din platou”, „Scoteţi-o din platou că o calc în picioare” „Nu-mi spui tu, pitica dracu, nu-mi spui tu pitică nenorocit㔄Taci dracu din gură căţea turbată”, „Arăţi ca dracu, muma pădurii”. „Aţi merita să vă duc pe un stadion şi să vă sacrific şi să vă execut şi pe voi împreună cu maghiarii. Ce ai spus, mă tâmpitule”
 • În puii mei, 3 martie – „Fir ai ai dracu de pârdalnica dracu”, „Fă nenorocito”, „Fir-ai a dracu de urâta dracu”. „Dumnezeii mă-tii de pitică nenorocită”, „Hai mai repede, imbecilul dracului” „Cine eşti tu, fă proasto, pitica dracu”.
 • În puii mei , 10 martie, în care a fost parodiat Vadim Tudor: „Dă-mă dracu de ştoarfă”, „mă tratezi ca pe o târfă”, „atât de nesimţită, handicapată”. „Firi a dracu de nenorocita dracu, atât de nesimţită, handicapată, cretina dracului” „stai jos cretino”.
 • 18 martie – traducerea numelui SNSPA în „Şcoala Naţională de Supt…”, „să-ţi muţi hoitul”, „cine morţii mă-tii eşti”.
 • Băieţi de oraş, 21 iunie – „Handicapatule, să moară mama, mânca-v-aş gura voastră”, „fă, dă-te dracu, ai înnebunit la cap”, „mă c*c pe mine”, „să moară familia mea”, „să moară mama”, „c**at”
 • Băieţi de oraş, 24 iunie – „Handicapatule”, „să moră mama”, „prostule”, „să moară familia mea”, „ du-te dracu de handicapat”, „hai, handicapatule, „ce faci, mă, handicapatule”.
 • Poftiţi în vacanţă din 3 ianuarie – „Ia-o şi spală-te nenorocitule”, „stai aşa, firai a dracului”, „băga-mi-aş şi eu în gura ta. Dă-te-n (biiip) mă-tii. Tâmpita de pe plantaţie, stai dă-te dracu.

De ce o singură amendă? Noua abordare CNA: amenzi "la pachet"

De ce o singură amendă? După modelul de săptămâna trecută, CNA a decis să scape de greul zecilor şi sutelor de sesizări adunate în ultimul an, multe dintre ele expirate (adică au trecut şase luni de la „faptă”). Cum vrea să rezvolve problema. Sesizările din perioada ianuarie - septembrie au fost împărţite în „mari teme” funcţie de legislaţia pentru care ar putea să o încalce.

Săptămâna trecută au fost puse într-un pachet reclamaţiile privind „protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine”, unde au fost probleme doar la televiziunile de ştiri.

Au urmat sesizările privind lipsa echilibrului din emisiuni de dezbateri. S-au dat scrisori de atenţionare.

A venit apoi rândul reclamaţiilor privind încălcări ale legislaţiei privind protecţia minorilor, unde generalistele au fost cele mai „predispuse”.

Prezentăm în continuare câteva „mostre” de limbaj din emisiunile monitorizate de CNA (click pe foto):

Citeşte şi: CNA. Posturile de ştiri au scăpat ieftin. Sute de sesizări şi zeci de emisiuni cu derapaje şi doar o singură amendă pentru fiecare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Nu stiam de unde a invatat Razvan Putina sa injure, ca un birjar pe acest site. De la idolii lui. Bine c-am aflat.

  @Petrisor Obae, poate iei masuri cu "Bendeac-ul" site-ului. Pe langa injuraturi si jigniri, i-ai dat voie sa-si faca si mai multe conturi. Polueaza rau atmosfera de pe acest site. Nu ti se pare? Multumesc

Trimite un comentariu

sus