Skip to main content

Antena 1, campioană la înjurături și limbaj vulgar. Glumă la Bendeac: SNSPA - Școala Națională de Supt... Ce amendă și-au luat?

 
Antena 1, campioană la înjurături și limbaj vulgar. Glumă la Bendeac: SNSPA - Școala Națională de Supt... Ce amendă și-au luat?

CAMPIONI. Antena 1 a fost anul trecut peste Pro TV. Și peste Kanal D. Și peste toate celelalte stații. Nu la audiență, ci la limbaj vulgar și injurios.

Publicitate

Derapajele pe care le veți găsi mai jos au fost pe post. Chiar și "gluma" lui Bendeac. Cu biip, dar cât ce poate de recognoscibil: SNSPA înseamnă Școala Națională de Supt ... Aiurea.

Formulările cu "dracul", în toate formele (și au fost multe) sunt la ordinea zilei. Inofensive, pe lângă ploaia de alte vulgarități. 

Iar emisiunile în care s-au revărsat au fost difuzate inclusiv în Prime-Time, la ore de maximă audiență. Unele accesibile minorilor, căci pentru protecția minorilor au fost și amendați azi (vedeți cu cât, în continuare).

Unde s-au auzit "grozăviile"? La Acces Direct (care a dat, în miezul zilei, cazuri cu copii molestați), la În puii mei, cu Mihai Bendeac, în serialul Băieți de oraș, tot cu Mihai Bendeac, la emisiunile cu Nea Mărin, produse de Mona Segall. Toate întâmplate în perioada ianuarie - septembrie 2018.

Au fost zeci de pagini în monitorizările CNA. Zeci! Și sute de cazuri în emisiuni. Dar „au scăpat ieftin”.

Pentru toată această "avalanșă", Antena 1 a luat o singură amendă. Una singură: 50.000 de lei, pentru încălcarea legislației privind protecția minorilor. 

Antena 1 a fost „regina” balului de azi cu amenda de 50.000 de lei pe care a atras-o pentru zecile de invective care au curs în emisiunile În puii mei, Băieți de oraș sau emisiunile lui Nea Mărin. Totodată, CNA a aținut cont și de ieșirile violente din emisiunile lui Nea Mărin, „Poftiți pe la noi” și „Poftiți în vacanță”, dar și de cazurile tragice prezentate prea detaliat în trei ediții Acces Direct, adică la ore accesibile minorilor. 

În ședința de astăzi, pe aceleași încălcări de la Antena 1, Dorina Rusu a propus o amendă de 200.000 de lei, însă n-a avut nicio șansă. A atras doar două voturi, membrii Dorina Rusu și Gabriel Tufeanu. 

„Eu, de când sunt în CNA, emisiunile astea sunt la fel. Nicio amendă nu-i va descuraja. Nu vor să respecte legea și gata. Chiar eu nu știu ce să fac. Nu mi se pare absolut deloc în regulă. Dacă acest Consiliu dorește ca unele lucruri să fie corectate, ar trebui să luăm o măsură dură, dar cu toții”, a afirmat Tufeanu. 

În final, a tercut sancțiunea care a atras cele mai multe voturi, cea propusă de Radu Herjeu, membru CNA, de 50.000 de lei. 

Radu Herjeu, membru CNA, a venit și cu câteva (doar câteva!) exemple în susținerea sancțiunii:

 • Acces Direct din 19 februarie – „Povestea de fetița de 10 ani, molestată de ruda de 50 de ani. Cu detalii despre ce s-a întâmplat.”
 • Acces direct din 23 mai – Povestea despre femeia măcelărită de soț în fața copilului, cu detalii.
 • Acces Direct din 11 iunie – Gina povestește despre cum a fost violată de tată la 11 ani.
 • In puii mei din 24 februarie, ediție în care a fost parodiat Corneliu Vadim Tudor: – „Scoateți cioara asta borâtă din platou”, „Scoteți-o din platou că o calc în picioare” „Nu-mi spui tu, pitica dracu, nu-mi spui tu pitică nenorocit㔄Taci dracu din gură cățea turbată”, „Arăți ca dracu, muma pădurii”. „Ați merita să vă duc pe un stadion și să vă sacrific și să vă execut și pe voi împreună cu maghiarii. Ce ai spus, mă tâmpitule”
 • În puii mei, 3 martie – „Fir ai ai dracu de pârdalnica dracu”, „Fă nenorocito”, „Fir-ai a dracu de urâta dracu”. „Dumnezeii mă-tii de pitică nenorocită”, „Hai mai repede, imbecilul dracului” „Cine ești tu, fă proasto, pitica dracu”.
 • În puii mei , 10 martie, în care a fost parodiat Vadim Tudor: „Dă-mă dracu de ștoarfă”, „mă tratezi ca pe o târfă”, „atât de nesimțită, handicapată”. „Firi a dracu de nenorocita dracu, atât de nesimțită, handicapată, cretina dracului” „stai jos cretino”.
 • 18 martie – traducerea numelui SNSPA în „Școala Națională de Supt…”, „să-ți muți hoitul”, „cine morții mă-tii ești”.
 • Băieți de oraș, 21 iunie – „Handicapatule, să moară mama, mânca-v-aș gura voastră”, „fă, dă-te dracu, ai înnebunit la cap”, „mă c*c pe mine”, „să moară familia mea”, „să moară mama”, „c**at”
 • Băieți de oraș, 24 iunie – „Handicapatule”, „să moră mama”, „prostule”, „să moară familia mea”, „ du-te dracu de handicapat”, „hai, handicapatule, „ce faci, mă, handicapatule”.
 • Poftiți în vacanță din 3 ianuarie – „Ia-o și spală-te nenorocitule”, „stai așa, firai a dracului”, „băga-mi-aș și eu în gura ta. Dă-te-n (biiip) mă-tii. Tâmpita de pe plantație, stai dă-te dracu.

 De ce o singură amendă? Noua abordare CNA: amenzi "la pachet"

De ce o singură amendă? După modelul de săptămâna trecută, CNA a decis să scape de greul zecilor și sutelor de sesizări adunate în ultimul an, multe dintre ele expirate (adică au trecut șase luni de la „faptă”). Cum vrea să rezvolve problema. Sesizările din perioada ianuarie - septembrie au fost împărțite în „mari teme” funcție de legislația pentru care ar putea să o încalce. 

Săptămâna trecută au fost puse într-un pachet reclamațiile privind „protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine”, unde au fost probleme doar la televiziunile de știri. 

Au urmat sesizările privind lipsa echilibrului din emisiuni de dezbateri. S-au dat scrisori de atenționare. 

A venit apoi rândul reclamațiilor privind încălcări ale legislației privind protecția minorilor, unde generalistele au fost cele mai „predispuse”.

Prezentăm în continuare câteva „mostre” de limbaj din emisiunile monitorizate de CNA (click pe foto):

Citește și: CNA. Posturile de știri au scăpat ieftin. Sute de sesizări și zeci de emisiuni cu derapaje și doar o singură amendă pentru fiecare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Mile pentru voi anteniști, înjurăturile sunt ceva normal și cât se poate de omenesc... voi sunteți învățați de mici cu emisiuni gen acces direct, Xtra Night Show etc unde înjurăturile sunt ceva normal... de mici din familie aveți traume grave și iremediabile iar pentru voi ura, violenta, hoția și înjurăturile sunt ceva cât se poate de normal ce naibi suntem in 2019 sa nu mai înjuram la tv? E imposibil!!!
 • Pff... Deci pentru "postacii antenisiti", serialul "Las Fierbinti" e pentru tarani, pesedisti, pensionari, inculti, asistati sociali; dar limbajul vulgar si injurios al postului "Antena 1" e bun ? Mai ales la "In puii mei", si "Acces Direct". Vai de voi...

  "mare lucru, pe bune , injuraturi in 2019"
  "mile Razvan Putina R", e bine ca ai ce sa inveti de la "Antena 1". In curand incepe "iUmor", sa nu ratezi emisiunea. E plina de cultura...
 • "Khapa" foarte bine ai punctat! Bravo,mare adevar ai spus, dar poate Doru și ceilalți care au comentat pe aici sunt comuniști!
 • E plin youtube si facebook de injuraturi si vulgaritati care nu sunt bagate in seama si nu deranjeaza pe nimeni, dar daca vre-un post tv scapa vre-o injuratura e "sfarsitu' lumii". Epidemie de comunisti...
 • asa televiziune, asa telespectatori, asa limbaj. Cat despre putina, nu cred ca opinia lui merita ascultata aici
  nu e in stare sa scrie un comentariu fara limbajul asta. jignirea e arma prostului si mai are pana invata sa se exprime corect
 • Ce va este asa de greu unora sa intelegeti si sa acceptati odata ca protv e liderul televiziunilor romanesti. E asa din 95, si va ramane mereu lider.
 • Eu din toate astea nu inteleg un lucru
  Aici scrie că Antena 1 a fost peste PRO Tv,KANAL D,toti ceilalti la limbaj injurios?
  Atât de grav si mare diferenta e de la Antena 1 la celelalte de nu au primit ceilalti nimic ca sancțiune.Sau dacă ai luat,ce au luat?
 • "CAMPIONI. Antena 1 a fost anul trecut peste Pro TV. Și peste Kanal D. Și peste toate celelalte stații. Nu la audiență, ci la limbaj vulgar și injurios."
  De aici si limbajul lui "mile", lui "Razvan Putina". Dar probabil e o singura persoana cu mai multe "nume", comentand pe aici...
 • Nu mai zice nimic acum ,,eșalonul de moralitate,, Radu Herjeu? Nu a fost de acord cu amendă de 200.000? Deci pentru sute de încălcări ale codului audiovizual, se da o amendă de 10.000 de euro? Ti se face sila doar citind ce mizerii au apărut pe Antena 1! Timp de 9 luni! Si ei dau o amendă ridicolă! Rusine e prea putin spus.Poate intra pe acolo si DNA ca altfel e o mare bătaie de joc!

Trimite un comentariu