Skip to main content

Ce preţuri cere Pro TV de la cablişti. Cât a câştigat compania în 2018

 
Pro TV - Foto: Paginademedia.ro
Pro TV - Foto: Paginademedia.ro

Câţi bani vrea Pro TV de la cablişti şi ce venituri are. Din vara lui 2013, de când a ieşit din lista must carry, o parte importantă din veniturile Pro TV au venit şi de la cablişti. Câteva zeci de milioane de dolari.

Publicitate

Câţi bani atrage compania de la cablişti şi cât cere pentru ca posturile sale să fie retransmise, în cotinuare:

Amintim că grupul Pro este parte a Central European Media Enterprises, companie listată la bursa din New York şi Praga, care îşi declară trimestrial situaţia financiară.

Conform rapoartelor financiare publicate pe site-ul companiei:

  • În 2017, din totalul veniturilor de 191,2 milioane de dolari atras de grupul Pro (cu toate posturile sale), 44 de milioane de dolari au venit de la cablişti şi fee-uri din abonamente (Voyo de exemplu)
  • În 2018, grupul Pro a adus CME venituri totale de 201,5 milioane de dolari. 46,7 milioane de dolari erau venituri de la cablişti.

Cât cere Pro de la cablişti?

Potrivit documentului postat pe site-ul companiei, pentru fiecare abonat, Pro TV cere 0,9141 euro plus TVA. Acesta este preţul de bază, întrucât se aplică discounturi în funcţie de numărul de abonaţi.

Grupul creşte anual preţul, cu 3%.

Începând cu data de 1 februarie a anului 2019, precum şi începând cu data de 1 februarie a fiecăruia dintre anii urmatori, pe durata Termenului de Valabilitate, Preţul va creşte cu 3% faţă de Preţul valabil pentru perioada anterioară de 12 luni.

Amintim că Pro TV a anunţat vineri seara, la o oră de maximă audienţă (Românii au talent), că posturile din grup ar putea ieşi din reţeaua cabliştilor Telekom şi NextGen (deţinut tot de Telekom). Pro TV anunţa că până vineri seara cele două părţi nu ajunseseră la un acord, iar contractul de redifuzare urma să expire la 1 martie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Chirila Piatra Neamt Adi Chirila Piatra Neamt
    In scandalul cu Telekom ar trebui si rcs cu upc sa-i scoata din grila protv cum au scos si Mtv-ul ce mama naibi asta ar merita CME-ul
  • nelamurit nelamurit
    pretul din articol este pe luna sau pe an
  • armand armand
    E pro tv si cam atat!care sunt posturile pe care se cer bani?
    celelalte sunt umpluturi..astept de mai multi ani varianta hd la procinema,poate asa se mai merita deranjul..in rest nu prea e pierdere...
  • Com Com
    Telekom uită să-și anunțe propriii abonați că le taie canale din grilă, la fel ca și cu NatGeo acum ceva timp.

    Protv nu face decât să își anunțe atât telespectatorii, cât și pe abonații Telekom, ce urmează să se schimbe.

    În raport cu abonații și telespectatorii, Pro face ce trebuie, Telekom nu.
  • Martin Martin
    Grupul Pro, daca sunt atat de curajosi, de ce nu emit codat in DVB-T2? Au si varianta Pay per View. Sa emita in DVB-T2, sa ceara cei 1,5 euro pentru fiecare client sa vedem cate abonamente strang. Am curajul sa pariez ca nu trec de 100 000 clienti. Ce fac grupurile PRO si Intact, suna a japca. Eu nu vreau sa vad niciun canal al celor doua grupuri media. Daca au calitate, daca sunt indispensabile pentru romani, sa treaca cu mult curaj in DVB-T2 codat, sa adopte varianta Pay per View. Acest pas nu-l vor face niciunul din cele doua grupuri media, niciodata. Ar insemna sa-si traie craca de sub picioare si le-ar paste falimentul.
  • teodor teodor
    Hai să presupunem că osă pună un pachet separat sigur nu cred că osă aibă succes PS să nu dați cu pietre e cunoscut că majoritatea osă aleagă unde și la ce se uită.
  • oil oil
    problema e alta : exista o dubla discriminare a cablistilor catre televiziuni si catre abonati : pe de o parte dau bani pentru retransmisie doar anumitor televiziuni ( no tv mica sau noua nu are sanse sa primeasca vreun leu de la acestia , in timp ce un trust posesor de n tv ia banii la pachet pentru toate ) iar pe de alta parte, abonatii nu pot alege / plati diferentiat sau selectiv si nici nu sunt informati vreodata cat costa , individualizat, fiecare post din "pachet". si mai e o problema de concurenta neloiala : sunt multe televiziuni straine de nisa care iau bani si de la cablisti dar si din publicitate avand costuri in Ro doar cu traducerea/subtitrarea programelor in timp ce destule televiziuni de nisa romanesti traiesc doar din publicitate .... practic un abonat/ telespectator plateste de doua ori : o data prin expunerea la publicitate ( care e tot o forma de plata , telespectatorul; devenind parte dintr-o audienta care se monetizeaza ) si prin abonamentul propriu zis ( in care, repet, nu stie cat plateste si pentru ce ). in mod normal ar trebuie sa se intample fie ca in cazul HBO sau Viasat Explorer / Viasat Life - platesti dar stii ca nu vei avea programul intrerupt de publicitate sau , daca programul iti vine cu tot cu 12 minute de publicitate, sa nu-ti se mai ceara sa platesti pentru programul respectiv . Mai e si varianta transparentei totale : sa stii cat ai de plata pt fiecare statie si sa ti poti defini propriul pachet : de exemplu : aleg Pro Tv dar nu vreau si Pro Gold , vreau ZU tv si Happy Channel dar nu vreau Antena 3 , vreau Nat Geo HD dar nu vreau sa pierd timp zapand peste Inedit Tv sau Trinitas sau Speranta , etc . Ca la un supermarket in care daca vrei sa cumperi rosii, castraveti si ceapa nu ti este impus sa adaugi in cos patrunjel si otet de mere .
  • Fotbal Fotbal
    @Expertul, i-am pus eu sa ia nationala de fotbal? Ei au vrut si si au luat-o. Un lucru asemanator a patit si Intel Sky Broadcast. Ce daca ei au dat banii sunt eu obligat sa ii "rasplatesc" cu ceva? Pro X mai exista? ce difuzeaza? Familia Bundy? Mash? si altele filme, toate in "domeniul" sportiv, se pare.
    Sunt 100% de acord sa se faca pachete pentru fiecare trust.
  • bing bing
    sa puna pachet ca canalele pentru adulti, daca vrei canale pro, platesti, daca nu nu
  • mile mile
    mareane , pai tu ce bocesti pe aici, pt vedete expirate de la ferma , pt asta
  • marian marian
    Bocitoarele trustului intact numai bociti pe aici fara rost ca nu merita ,atunci sa scoata si antenele prafuite sa plateasca cine vrea sa le vada deocamdata pro are ce arata la voi doua trei emisiuni restul sunt varza asa ca ciocul mic , Adi nu acerut mai mult de 3 la suta Telekom nu vrea sa plateasca atat pentru ca ei vor mai mult gratis dar sa ceara de la abonati mai mult , oricum ei se inteleg asa ca nu mai bociti ,
  • Expertul Expertul
    Pretul cerut mi se pare mic! Nu uitati ca ProTV transmite meciurile echipei nationale si Euro 2020, in exclusivitate. Eu sunt de acord sa se faca pachet separat cu canalele Pro, dar sa se faca pachete pentru toate posturile care cer bani pentru retransmisie. Eu de ce sa platesc pentru posturi la care nu ma uit?
  • Costel Costel
    În 2013 și a dat demisia Adrian Sârbu de la CME,tot de atunci nu mai este nici PRO TV ul ce a fost odată,grila de programe se tot umple cu emisiuni de tip ,,***,,filme seriale nu mai difuzează,filmele sunt tot mai rare,dimineata se difuzează știri timp de patru ore și jumătate mi se pare cam mult.Parerea mea că primii 10-12 ani de emisie ai PRO TV au fost cei mai buni avea o grilă de programe care începea cu o emisiune matinală,filme seriale,filme de toate genurile,emisiuni de divertisment cu grupul Divertis,de sărbătorile de iarnă erau programe speciale,de revelion organizau concerte acum nu mai fac nici un program de sărbători...
  • Adi Adi
    Problema este că acum a cerut mai mult decât cei 3% înn plus. Aici este nemernicia- De aici au inceput Santajul. De la lăcomie.
  • mihai mihai
    Bun. Eu nu consum produsele grupului CME. Cum fac ca cei 0.91 Euro (sau cat e negociat cu cablistul ) sa nu-i mai platesc. Evident ca nici nu doresc sa am acces la posturile tv respective. Se poate face ceva in genul HBO?

Trimite un comentariu

sus