Skip to main content

CNA: „Și noi suntem șocați”. Kanal D n-a mai depășit minutele legale de publicitate

 
CNA: „Și noi suntem șocați”. Kanal D n-a mai depășit minutele legale de publicitate

Când CNA vrea, CNA poate. După mai mulți ani în care Kanal D făcuse aproape o tradiție în a depăși minutele de publicitate cu orele, iar CNA făcuse la rândul său o tradiție în a-i da amenda maximă de 200.000 de lei, postul a fost de data aceasta cuminte. 

Chiar și membrii CNA s-au declarat surprinși când au văzut monitorizările. Monitorizări în care Kanal D nu apărea deloc cu depășiri. „Și noi suntem șocați”, a remarcat Gabriel Tufeanu la prezentarea concluziilor. 

Publicitate

CNA a făcut săptămâna aceasta analiza periodică a minutelor de publicitate difuzate de posturile de televiziune licențiate în România. 

Potrivit legii audiovizualului, televiziunile licențiate în România au voie să difuzeze 12 minute de publicitate comercială pe oră (opt în cazul TVR). În afara promourilor sau a mesajelor de interes public. Este exclus și teleshoppingul, care are alt regim (trebuie să aibă obligatoriu cel puțin 15 minute minute pe oră). 

Ce a descoperit?

Față de alți ani când se ajungeau și la depășiri cumulate de ore întregi, ceea ce se traduce în venituri mult mai mari din publicitate, televiziunile au fost destul de cuminți. Cele mai mari de depășiri de publicitate au fost de câteva minute în perioada analizată (august - decembrie 2018). În final, CNA a dat o somație postului Antena 1 pentru depășiri cumulate de opt minute în cinci luni. 

CONTEXT. Kanal D și o istorie de amenzi pentru uriașele depășiri de publicitate

  • Decembrie 2015 – Kanal D a fost amendat cu 200.000 de lei pentru 3 ore și 43 de minute de publicitate peste limita admisă. 
  • Februarie 2016 – CNA a decis să oprească emisia Kanal D timp de 10 minute pentru șapte ore (!) de publicitate în plus
  • Februarie 2017 – 200.000 de lei pentru depășire de peste cinci ore
  • Martie 2018 – 200.000 de lei pentru peste trei ore
  • Mai 2018 – 150.000 de lei amendă pentru 2 ore și 50 de minute
 
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Bine ca nu sunt socati cand *** *** de la cei a caror sesizari sunt lasate sa se prescrie. Ori sunt trecute cu vederea sesizarile, ori sunt trimise raspunsuri in batjocora, cum ca nu s-a propus nici o sanctiune din partea membrilor CNA.

Trimite un comentariu