Skip to main content

Kanal D, emisia suspendată 10 minute pentru depășiri de publicitate. Antena 1, amenda maximă

 
Kanal D, emisia suspendată 10 minute pentru depășiri de publicitate. Antena 1, amenda maximă
televiziune_telecomanda_capital

UPDATE. Membrii CNA au mai decis ca sancțiunea pentru Kanal D să fie pusă în aplicare joi seara. Mai exact, postul va fi nevoit să difuzeze timp de 10 minute, de la ora 19.00, textul sancțiunii primite astăzi. 

Publicitate

Sancțiuni dure pentru Antena 1 și Kanal D pentru depășiri uriașe ale timpului alocat publicității în lunile noiembrie și decembrie. Cele două televiziuni au depășit cu mult cele 12 minute de reclamă pe oră, permise de lege. CNA a decis că postul Kanal D va avea 10 minute emisia suspendată, timp în care va difuza textul sancțiunii, în intervalul 19.00 - 19.10, în timp ce Antena 1 a primit amenda maximă, de 200.000 de lei. 

Potrivit legislației audiovizuale, în cazul în care abaterile se vor repeta, forul audiovizual poate propune suspendarea emisiei pentru 3 ore și chiar înjumătățirea perioadei de valabilitate a licenței audiovizuale. 

Potrivit monitorizării CNA, Antena 1 a avut în noiembrie - decembrie 2015 peste 130 de depășiri ale timpului alocat publicității cu un total de 10 ore. Kanal D a avut 250 de despășitri în lunile noiembrie și decembrie, cu un total de șapte ore

Sancțiunile au fost propuse de Monica Gubernat, membru CNA, și au primit votul a șase membri: Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Lorand Turos.

Gubernat a invocat 95 (1) din legea audiovizualului, potrivit căreia, „în cazul săvârşirii repetate a uneia dintre faptele prevăzute la art. 90 alin. (1) şi la art. 91 alin. (1), Consiliul poate decide aplicarea uneia dintre următoarele sancţiuni: a) obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare;”

Pe de altă parte, Valentin Jucan, membru CNA, a propus suspendarea cu 10 minte a emisiei pentru ambele televiziuni, Kanal D și Antena 1, însă acstea nu au mai ajuns să fie trecute prin vot întrucât fusese aprobată propunerea Monicăi Gubernat. 

Kanal D este obligat să afișeze mesajul sancțiunii în maximum 24 de ore de la data comunicării deciziei.   

 
Depășiri publicitate în lunile noiembrie și decembrie la televiziuni: 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Domnule Herjeu, am doua mentiuni la pozitia dumneavoastra.
  1. Pentru depasirile mai vechi, Kanal D a fost sanctionata la momentul respectiv? Daca DA atunci nu sunteti corect. Inseamna ca ati sanctionat postul de doua ori pentru aceeasi greseala!
  2. Daca NU a fost sanctionat atunci, teoria dumneavoastra ar fi fost corecta. Cu o conditie. Ca acum sa fi avut exact aceeasi depasire ca Antena 1! Au gresit la fel dar platesc unii mai mult pentru ca au mai gresit, si nu au platit, in trecut.
  O zi buna !
 • Aloooo....chiar merită să vă contraziceți pentru asemenea posturi, de kko ?!!
  Lăsați-i în fras să plătească...are turcu” bani. Idem varanu”.Și-așa nu are pe ce-i cheltui cât este în ”pensiune” la răcoare.
 • S-a considerat circumstanta agravanta faptul ca postul Kanal D a mai fost amendat de 3 ori in ultimul an (una dintre ele fiind cea maxima) pentru aceeasi incalcare a legii, respectiv pentru nerespectarea duratei insertiilor de publicitate. In timp ce Antena 1 a fost amandata doar de doua ori, niciodata cu amenda maxima. Deci nu numarul depasirilor din cele doua luni monitorizate e importanta. Ci timpul total de depasire si antecedentele.
 • Alyneee daca taceai filosof ramaneai! Dupa mintea ta ,daca depasesti de 250 de ori cate 5 secunde e mai grav decat sa depasesti de 150 de ori cate 5 minute ! Esti tare! Stai jos!
 • Adi @ conteaza de cate ori au depasit timpul, nu cu cat. Persistenta in incalcarea legii s-a pedepsit. KD a facut-o de 250 de ori, A1 de doar 150. Dar tu tine-o pe ta...langa..
 • @geo, Antena 1 a primit 200.000 lei amenda, daca primea Kanal D amenta asta nu o puteau plati, stim bine ca Kanal D nu se descurca pe Comercial, este un post in pierdere, asa cum declara reprezentantii postului.
 • Adica Antena a depastit 10 ore!!!!! iar Kanal D 7 dar a primit sanctiune mai mica??? Oprirea emisiei e considerata cea mai dura sanctiune conform CNA. Eclar. Voiculescu conduce si din puscarie!
 • Antena 1 a avut depasiri de timp mult mai mari decât Kanal D.
  Și, totuși, Kanal D s-a ales cu suspendarea cu 10 minute a emisiei.
  De ce doar Kanal D ?

Trimite un comentariu