Skip to main content

EXCLUSIV. Ultima oră: Digi24 închide staţiile locale

 
EXCLUSIV. Ultima oră: Digi24 închide staţiile locale

EXCLUSIV. Postul de ştiri Digi24 a luat decizia de a închide staţiile locale din ţară. Chiar în această seară, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, şefii staţiilor locale au început să îşi anunţe angajaţii în legătură cu această situaţie.

Publicitate

Conform aceloraşi surse, cei care au contracte pe perioadă determinată nu vor mai avea prelungită relaţia cu postul de televiziune. Cei care au contracte pe perioadă nedeterminată vor primi din partea conducerii propuneri pentru a ocupa alte poziţii.

Digi24 are staţii locale la Oradea, Timişoara, Craiova, Cluj, Braşov, Constanţa, Galaţi şi Iaşi. Staţiile locale vor fi închise, potrivit legislaţiei audiovizuale, după notificare Consiliului Naţional al Audiovizualului (procedură prin care a trecut şi Pro TV când a închis staţiile locale).

Închiderea staţiilor locale vine într-o perioadă agitată pentru Digi24. În afara concedierilor din teritoriu, staţia de ştiri nu a mai prelungit o serie de contracte, nici la parte din agajaţii din Bucureşti.

Printre cele mai cunoscute nume, Tudor Muşat, unul dintre prezentatorii imagine ai Digi24, dar şi o serie de reporteri, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI.

Digi, comunicat legat de masuri:

Digi | RCS & RDS demarează un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.

Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale şi va creşte nivelul de dotare a echipelor de corespondenţi. În ultimii ani, piaţa media şi comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă.

Site-urile televiziunilor sau site-urile de ştiri atrag tot mai mulţi vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienţei altor canale. Conţinuturile difuzate online oferă nu numai informaţie de interes naţional şi internaţional, ci şi actualitate din proximitate (regiune, localitate). Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media.

Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung.

În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate. În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalul tehnic şi de producţie din studiourile regionale. După finalizarea demersurilor privind renunţarea la licenţele audiovizuale, emisia staţiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deţine, în prezent, 8 studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Acum vor să plece mulți de la Digi 24, din nou.
  • Corina Kiss Corina Kiss
    # ORetetaUnCopac

    Comunitatea globală Cookpad se alătură inițiativei #TeamTrees în misiunea lor de a planta 20 000 000 de copaci în întreaga lume.
    Pentru fiecare rețetă publicată pe Cookpad înainte de 31 decembrie, vom dona un copac!
    Împreună putem face o schimbare.
  • Crispo Crispo
    @sorina
    Este foarte ușor să arunci vina pe ceilalți.
    Eu cred că jurnaliștii din teritoriu și-au făcut datoria și au furnizat în permanență reportaje și știri.
    Probleme cred că au fost mai degrabă în coordonarea acestor echipe de jurnaliști.

    Digi administrează multe posturi de televiziune, iar la altele este co-acționar (administrarea fiind făcută de terțe entități).
    Cred că ar fi o idee bună, ca pe lângă colaboratorii pe care îi păstrați în teritoriu să investiți și într-un post local sau regional și să preluați și de la aceștia conținut.
  • sorina sorina
    Trebuie sa recunoasteti ca ce se intampla cu statiile locale era o prostie, emisie redusa la un jurnal de 25 de minute/zi, si jurnalul ala facut cu stiri de alaltaieri si invitati care sa acopere 10-18 minute de emisie, 2 minute meteo, o stire de sport si... gata jurnalul.
    Cu alte cuvinte, ca sa mentii echipe de tehnicieni (regizor, sunetist, grafica, montaj, reporteri, operatori, producatori etc, in total vreo 20 de oameni) ca sa difuzezi una-maxim doua stiri filmate in ziua aia, inseamna inconstienta curata din partea finantatorilor. Ceea ce nu se va mai intampla, au analizat, au stat cu ochii pe toate statiile locale inca de la sfarsitul lunii septembrie 2018, si acum taie in carne vie. Nu poti sa platesti 20 de salarii ca sa ai pe postul central o stire/zi, nu poti sa platesti 20 de oameni care iti trimit 90 de secunde de informatie uneori chiar si o data la doua zile.
    Toata lumea stie ca se freaca menta in redactiile locale, vine lumea frumos la munca la 9, se bea cafele pana la 10-11, se pleaca la filmare la 12.00. Cand sa mai ai timp sa pregatesti informatia pentru jurnalul de la 16, sa ingestezi, sa faci premontaj, sa montezi sa etc??? Lasa ca o dam maine...
    Deci, hai sa nu le plangem de mila astora din teritoriu, ca se descurca ei local, la un birou de presa, ceva, la firma unui directoras pe care l-au pupat de-a lungul timpului, se descurca ei, nimeni nu moare de foame.
  • Crispo Crispo
    Știu că menținerea unor studiouri regionale este costisitoare, însă există posturi locale care reușesc să rămână pe linia de plutire creând programe locale și vânzând publicitate locală.

    Cred că licențele studiourilor Digi 24 locale ar trebui predate unor antreprenori locali, care ar trebui să preia și sediile studiourilor, plătind chiria echipamentelor și spațiilor, sau oferind materiale către Digi 24 în contul chiriilor echipamentelor și spațiilor.

    - În Craiova există vreo 4 televiziuni locale, una din ele ar putea fi interesată să preia licența regională a Digi 24 Craiova, post care a înlocuit TVS/Terra Sat Craiova atunci când a apărut.
    - Analog în Timișoara, unde Analog TV a trecut pe Digi(tal) 24 Timișoara.
    - Sau Constanța, unde de asemenea a dispărut un post de televiziune pentru a apare studioul regional al Digi 24.
    - Și TVS Oradea a devenit Digi 24 Oradea.
    În majoritatea posturilor locale au existat și alți acționari, nu doar RCS-RDS, și la 1Music și Hit Music sau HoraTV este o situație asemănătoare.
    Se pot încerca parteneriate care să mențină posturile de televiziune în piață.
  • Santos Dumont Santos Dumont
    E stupefiant sa vezi ce oceane de prostie de intind aici pe Pagina de media.
    Moderatori: chiar e ok sa apara afirmatii deosebit de grave, neverificate si fara probe despre oameni? Sunteti constienti ca se cheama calomnie si ca sunteti responsabili pentru publicarea lor?
    Draga Arabela, hai sa facem un calcul simplu: sa zicem ca intr-adevar *** *** locale *** de la Digi24 si-a facut casa din materiale primite *** contra *** *** data pe post de omul asta. Daca luam in calcul strict materialele, fara costul manoperei, in cazul unei case vorbim de minim ***. S*** Tu chiar vrei sa spui ca un nenorocit de reportaj de 2-3 minute, dat pe Digi24, postul ala cu jurnalisti prosti si audienta mica, a propulsat vanzarile firmelor astora incat sa merite aruncati 3-4 mii de euro? Si toate schema asta nu a batut la ochi nimanui, ai ginit-o doar tu, cu logica ta fenomenala? sa mori tu?
  • Un jurnalist Un jurnalist
    Dureros, Arabela, nu? Ma refer la aberatiile pe care le debitezi despre Oradea. "Aceste vorbe care ne doare", nu? Ii stii pe oamenii de acolo, ai vazut macar cum si cat lucreaza "fitzosii" de acolo? Iertare, dar la tine gura bate... Cred ca stii ce.
  • Arabela Arabela
    *** avea cei mai prosti "jurnalisti", cel putin pe *** sigur. Niste ifose in capul lor, nemaipomenite. *** *** *** si-a facut casa cu materiale primite de la firme cand facea nush ce emisiune despre constructii :D. Niste impostori cocotati in posturi de sefi conduceau cativa amatori si ii dirijau ce sa faca. Adevaratii jurnalisti, cei care ar fi adus audienta postului, n-au fost niciodata o optiune, asa ca... bine ca s-a terminat si fitza Digi.
  • Adriana Adriana
    Claudiu Mihuț va mai fi corespondent pentru Oradea? După ce se închide stația locală de la Oradea?
  • jk jk
    Si asa de un an,doi erau tinute degeaba

Trimite un comentariu

sus