Skip to main content

EXCLUSIV. Ce se întâmplă la Digi 24? Tudor Muşat părăseşte postul. Alţi câţiva reporteri pleacă. Contractele nu se mai prelungesc

 
EXCLUSIV. Ce se întâmplă la Digi 24? Tudor Muşat părăseşte postul. Alţi câţiva reporteri pleacă. Contractele nu se mai prelungesc

EXCLUSIV. Val de plecări din Digi 24. Tudor Muşat, unul dintre principalii prezentatori ai postului, părăseşte televiziunea. La fel, aţi câţiva reporteri, dar şi editori şi producători. Totodată, multe dintre contractele pe perioadă determinată nu mai sunt prelungite.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Tudor Muşat este cea mai "sonoră" dintre plecările din Digi 24. Aseară a fost ultima emisiune 24/7 prezentată de Tudor Muşat la Digi 24.

Jurnalistul Tudor Muşat era în echipa postului de ştiri din martie 2014. Înainte de Digi 24, Tudor Muşat a moderat emisiuni la postul Realitatea TV.

Contactat de Paginademedia.ro, jurnalistul a confirmat plecarea.

Tudor Muşat, pentru Paginademedia.ro:

"Relatia de colaborare cu postul este bazata pe un contract de prestari servicii intre doua societati comerciale (firma mea si Digi24).

Ca atare, o forma de colaborare flexibila. Acest contract a fost bazat pe proiecte care, de-a lungul celor 5 ani, au imbracat diverse forme: "Romania 24", "24 intr-o ora", "Impartial", precum si alte proiecte editoriale punctuale.

În momentul de fata nu exista un nou proiect in care sa fiu implicat, ca atare si respectivul contract de prestari servicii dintre parti inceteaza, este suspendat.

Daca vom mai avea proiecte comune in viitor ramane de vazut.

Cred ca reputatia profesionala, tipul de jurnalism pe care il practic si imaginea mea publica au fost intotdeauna compatibile cu tinuta si stilul Digi24 de-a lungul acestor ani si pot spune ca m-am regasit pe deplin in acest parteneriat".

Carte de vizită

Tudor Muşat a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Lucrează în audizovizual de peste 20 de ani. A intrat în presă ca reporter la Mediafax şi la postul de Radio Pro FM.

A trecut la Radio Total, ca redactor de ştiri, în 1993, când Cornel Nistorescu abia lansase staţia. A ajuns apoi director general al postului.

Timp de trei ani, între 1996 şi 1999, a fost redactor şi prodcător la BBC Londra.

Val de plecări cu reporteri şi editori

Mai mulţi reporteri părăsesc postul de televiziune. Dar şi editori şi producători.

Din informaţiile Paginademedia.ro, pleacă Francesca Simionescu (social), Mihaela Brazdeş (social), Arina Delcea (politic) şi Cristi Popa.

Alte nume care pleacă sunt George Simionescu (producător) şi Andra Mitu (editor).

Contractele determinate, neprelungite. Planuri de închidere a staţiilor locale

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, cele mai multe dintre contractele pe perioadă determinată nu vor mai fi prelungite.

Totodată, conform aceloraşi surse, Digi 24 ar avea în plan închiderea staţiilor locale.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Iarăși vor plecă mulți de la Digi 24.
  • Dorina Dorina
    Sa nu isi uite cascheta, cainele, gainile, prietenii ciclisti, copii, gradina verde, dar mai ales aparatura de incerptare… la plecare… si nu in ultimul rand, cizmele galbene de cauciuc…

    Isi poate continua Proiectul 24/7 in Austria... sunt job-uri minunate de pflegerin… si pentru barbati, sunt si persoane cu doua licente pe aceste pozitii.... cu instalatii complete de interceptare… spectacole cu cucuvele la Volksoper…

    Poate calatorii in trenuri intregi cu vagoane albastre si doar cu unul personal... inserat special … unul rosu,c u bilet la jumatate de pret (pentru cel rosu)…

    Va doresc din suflet… tot ceea ce ne-ati asigurat noua!
  • Andrei Andrei
    Digi24 a fost inca de la lansare o alternativa la "televiziunile de partid" din Ro. Grafica impecabila si moderna i-a obligati pe toti ceilalti sa evolueze. Ma refer aici la stilul dinamic (impartirea ecranului in mai multe cadre) si tehnologia HD. Simteai ca te uiti la o televiziune din vest.

    Si abordarea jurnalistica a fost una decenta, desi se vedea ca sunt pro UE. Imi dau seama ca fiecare patron are o agenda, dar, spre deosebire de televiziunile de partid arhicunoscute din Ro (A3, RoTv, Realitatea si B1), cei de la Digi24 au prezentat in cea mai mare parte pur si simplu evenimentele care se intamplau, fara ura sau parti pris politic. Un exemplu a fost in dimineata in care Iohanis a intrat peste Grindeanu in celebra sedinta de guvern. Toate "televiziunile de stiri" aruncau titluri paranoice (si de-o parte, si de cealalta), doar Digi24 a prezentat stirile exact asa cum erau.

    Parerea mea este ca Tudor Musat e mai bun ca Prelipceanu. A demonstrat-o de nenumarate ori, mai ales atunci cand i-a tinut locul la Stirile de seara. Musat a revitalizat si Impartial, fiind cateva clase peste fata care prezenta emisiunea la inceput (e drept ca are si mai multa experienta). A avut foarte putine derapaje si stia sa-si tina in frau invitatii. Consider ca e "o arta" sa scoti cat poti de mult de la un invitat fara sa il lasi sa abereze sau fara sa iasa cu scandal.

    Exista cativa moderatori de foarte mare calitate la Digi24, care tin oamenii in fata televizorului. Doua exemple: Alice Iacobescu si Tudor Musat. Prelipceanu are un stil rigid si fals care te indispune. De aceea nu are priza la public si Stirile de seara, o emisiune f bine realizata din punct de vedere tehnic si jurnalistic, va avea rating foarte mic in continuare.

    Ca si concluzie, imi pare rau sa vad ca oamenii buni pleaca. Imi doresc ca Digi24 sa ramana totusi o sursa de incredere pentru publicul din Ro.
  • un fost angajat Digi24 un fost angajat Digi24
    Distrugatorii principali sunt Radu Ionita si Cosmin Prelipceanu. Doi incompetenti care au facut front comun impotriva oricui le putea dovedi incompetenta. Doi baieti de baieti fara mama, fara tata care au ingropat orice tentativa de profesionalism. Conducerea Digi sa si aminteasca cum se plangeau baietii ca din cauza lui X sau Y nu mergea treaba si ca trebuia dat afara. Cei care trebuiau dati afara sunt cei doi, si inca demult. Au distrus o redactie cu jurnalisti adevarati, cel putin 10 clase peste ei. un adormit la TV si un regizor de emisie ratat - Radu Ionita- au condus ani de zile Digi24 catre audienta zero. Pacat de oamenii care au muncit acolo din greu si care s-au trezit fara joburi, pe o piata din ce in ce mai mica si mai saraca., pacat de cei care se vor trezi someri in perioada urmatoare. De ce? Pentru ca doua nulitati absolute au luat pe persoana fizica o televiziune si niste sefi pe care nu i-a interesat pana acum ce se intampla, i-au crezut.
  • Crsiti Crsiti
    Digi24 e ala care da filme romanesti in weekend de la 1945 si-l pune pe otrava de CTP sa vorbeasca 30 minute inainte?!! ha ha haaaa Canal de stiri, viziune, management, BUSINEEEES!!
  • Capitalistul Capitalistul
    @mira. Daca spuneti "echipele", la plural, sunt absolut de acord. Capital a avut cei mai tari oameni din presa economica. Cand facem referire insa la echipa imediat anterioara celei de acum e cu totul altceva. Nu a facut decat sa duca publicatia intr-o zona extrem de plictisitoare si sa o puna la dispozitia catorva antrrprenori si firme care bagau niste bani. Si o faceau la modul cel mai umil posibil. Mai ales ca din echipa de conducere faceau parte si oameni care sunt departe de ce inseamna jurnalism. Si stati linistit ca si atunci ae facea click bait. Mult mai putin eficient. Si atunci se copiau stiri in draci. Se baga fluxul agerpres la kil. Cu echipa aceea drumul era spre faliment.
  • Cristi Cristi
    aveti si vreo stire buna cu Digi astia? Ca numai de rau vad, de la minusul de 30% de pe bursa pina la datul afara zilnic... Daca e adevarat ca PRIMA TV e tot a lor, LookTV tot a lor, la ce management de cartel 'beton' au, se stinge lumina peste juma din media romaneasca....
  • Radu Radu
    Plecarea lui Tudor Musat e o pierdere pt Digi. Pacat ca se debaraseaza de oamenii buni. In ultimul timp observ si o schimbare de strategie si orientare la Digi, care nu mi se pare de bun augur.
  • Boro Boro
    Francesca Simionescu a semnat cu A1 (Observator). Plecari exista peste tot, important este ce persoane vor veni in locul celor plecati. Nu cred ca se va inchide Digi 24, ci doar este vorba despre o eficientizare. Statiile locale nu-si aveau rostul...Vor exista reporteri in zonele respective si cred ca este suficient acest lucru. Digi 24 ramane un post decent de stiri, in comparatie cu ceea ce vedem la competitori.
  • mile mile
    ce esti agitat gioni , te supara adevarul, audienta mica doare
  • johhny bravo johhny bravo
    Mile, si te doare? Citeste Kant, nu-ti pune nimeni pistolul la cap sa stai pe site aici.
  • mile mile
    au navalit angajatii digi cu bocetele
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Aşa cum văd eu lucrurile, problema cu Digi24 e că e prost aşezat în contextul pieţei, dată fiind orientarea sa politică. Când ai un discurs vădit pro-sistem şi pro-globalist, te adresezi mai ales suflării haştagiene. Doar că respectivii fie nu prea consumă TV (ocupaţi fiind să dea share fake news-urilor de pe net), fie sunt mult mai bine deserviţi de fundamentalismul Insolvenţei TV decât de tonul sobru al lui Digi.

    Dacă vor să-şi creeze un public al lor, managementul Digi trebuie să întindă mâna după comutatorul de la care se reglează militantismul şi să-l mute fie în sus, tinzând spre nivelul agresiv-taliban-patologic al lui Rareş B., fie în jos, tăind-o cu securismele şi încercând să capteze o nişă complet neacoperită de celelalte posturi de ştiri, care mai de care mai înregimentat politic - cea a oamenilor care nu vor să vadă nici osanale aduse "justiţiei independente" sau Înaltei Porţi de la Bruxelles, dar nici apologia miraculoasei guvernări PSD. Chiar şi varianta A ar fi mai puţin rea pentru ei decât situaţia actuală. Dar varianta B ar fi cea salvatoare, cred eu.
  • Bull31 Bull31
    Aoleo, se termina mierea din borcan? Vai ce drama! Tudorel Musat e chiar amuzant cu afirmatiile lui despre cum societatea comerciala la care este el asociat unic si administrator a incheiat contractul de citit prompter si nu va fi prelungit!
  • Ramon Ramon
    nu ne lasă și CTP ? A câștigat prea mult din media în ultimele decenii, să mai lase pe alții mai decenți. Nu cu propagarea urii trebuie poporul ăsta să reziste!

Trimite un comentariu

sus