Skip to main content

SHARED NEWS. Dezvăluirile Libertatea despre medicul impostor, o bombă de presă care s-a simțit și în online. Zeci de mii de share-uri

 
SHARED NEWS. Dezvăluirile Libertatea despre medicul impostor, o bombă de presă care s-a simțit și în online. Zeci de mii de share-uri
Sursă foto | Observator.tv

SHARED NEWS. Ziarul Libertatea a dat știrea zilei ieri, pe Facebook. Este vorba despre ancheta ce-l vizează pe italianul care ar fi pretins că este medic chirurg.

„De un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din București și operează zeci de oameni”, notează sursa citată. 

Publicitate

Impsotorul ar fi operat în mai multe clinici private din România și din străinătate cu documente false, scrie materialul semnat de echipa lui Cătălin Tolontan.

„Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină!”, titrează ancheta din Libertatea. 

Un lucru aparent minor l-ar fi dat de gol: 

„A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Conform protocoalelor medicale, după igienizarea mâinilor chirurgul trebuie să-şi ţină braţele deasupra taliei, iar palmele deasupra coatelor, pentru minimizarea riscului de infecţie.” 

Primul material din topul celor mai distribuite, cu peste 25.000 de distribuiri, este o preluare a articolului de pe Libertatea făcută de Digi 24. Ancheta inițială, publicată de echipa de investigații de la Libertatea, s-a clasat pe locul doi și a adunat aproximativ 11.000 de like-uri și share-uri în online. 

Ancheta arată, printre altele, că pretinsul medic nu doar că nu avea studii în domeniul medical, ci nu avea nici măcar liceu. Absolvise doar opt clase: 

„Eminentul chirurg britanic Matthew Mode se numește, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare, omul care ia cheile și aduce mașina, înainte de a intra în istoria medicinei.”

Alte materiale populare pe Facebook vin de la publicații precum Ziare.com, Adevărul sau HotNews

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri. 

1. digi24.ro, „Un italian cu 8 clase a convins un spital din România că este medic. El a făcut și operații”

- 25.987 likes & shares;

2. libertatea.ro, „Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!
mănușile!”

 - 11.085 likes & shares.

3. ziare.com, „Kovesi, pe primul loc in cursa pentru sefia Parchetului European. Toader se opune vehement: Le voi trimite decizia CCR”

 - 10.104 likes & shares;

4. hotnews.ro, „Maria Grapini anunță că va vota împotriva numirii Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european, "din respect pentru miile de români care au suferit nevinovați"”

- 6.715 likes & shares;

5. adevarul.ro, „Economist: Cifrele nu mint, 2019 este anul dezastrului economic generalizat. Economia va intra în implozie”, de Elena Deacu

- 3.518 likes & shares;
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce cross pr gretos. Ce-a omis Pubertatea sa spuna in toate articolele alea e ca cea mai dificila interventie chirurgicala a fost injectarea de botox. Nu scuza cu nimic mizeria numita DTS, dar puteau fi clari.

Trimite un comentariu