Skip to main content

Zeci de mii de share-uri. Zeci de mii. Într-o zi! Recorder și „Dumnezeul achizițiilor” - preotul cu 130 de contracte

 
Zeci de mii de share-uri. Zeci de mii. Într-o zi! Recorder și „Dumnezeul achizițiilor” - preotul cu 130 de contracte

SHARED NEWS. O ancheta video semnată de jurnaliștii de la Recorder a fost cel mai popular material de pe Facebook, ieri. Materialul vizează o serie de firme fantomă deținute de un preot din Sâmbăta nouă (Tulcea) și abonate la contracte cu statul. Dezvăluirile au strâns peste 35.000 de distribuiri și aprecieri în mediul online. 

Publicitate

Articolul intitulat „Dumnezeul achizițiilor” notează în deschidere: 

„Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a înghițit 10 miliarde de euro din bugetul de stat, iar Liviu Dragnea, inventatorul acestei povești, a promis încă 10 miliarde pentru următoarea etapă a programului. „Am scos țara din noroaie” nu este doar o mare minciună, este și paravanul în spatele căruia se ascunde o mare afacere.” 

Imaginile filmate de reporterii publicației arată că banii pentru modernizarea comunelor din România au mers către firme de casă, cu dedicație. În urma lor, satele care ar fi trebuit să beneficieze de respectivele finanțări au rămas îngropate în noroaie „până în gât”.

„Ca în Evul Mediu”, remarcă un localnic al unui sat în reportajul Recorder. 

Autorii materialului trag următoarea concluzie: „Dincolo de toate, aceiași țărani copleșiți de sărăcie, dar totuși capabili să înțeleagă realitatea: țara e în continuare îngropată în noroaie, iar banii se scurg în conturile firmelor de partid.”

Un alt material care a circulat în social media a fost publicat de TVR, cu ocazia a 143 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. A adunat peste 7.300 de like-uri și share-uri. 

Alte publicații care au dat materiale populare pe Facebook vin de pe publicații precum Digi 24, Ziare.com sau Adevărul.  

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri. 

1. recorder.ro, Dumnezeul achizițiilor”, de Alex Nedea, David Muntean

- 33.526 likes & shares;

2. tvr.ro, Ziua Națională Constantin Brâncuși. 143 de ani de la nașterea sculptorului”

– 7.391 likes & shares;

3. digi24.ro, „Ponta, mesaj dur pentru foștii colegi din PSD: „Analfabeților, catastrofelor! Vă laudă Sputnik în fiecare zi!””

- 5.520 likes & shares;

4. adevarul.ro, „Traian Băsescu, mesaj acid la adresa Antena 3, după ce fostul preşedinte FNI, Nicolae Popa, a fost portretizat drept o victimă”, de Laurenţiu Sirbu 

- 5.357 likes & shares;

5. ziare.com, „Sectia de investigare a magistratilor a incercat de trei ori sa preia ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea de la DNA”, de Ionel Stoica

- 4.628 likes & shares.


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu