Skip to main content

TRAP ŞI RAP. Radio pentru liceeni, făcut de liceeni: Asha Radio. Selly, Noaptea Târziu, Inna, invitaţi în prima zi. Post online sub umbrela Kiss FM

 
TRAP ŞI RAP. Radio pentru liceeni, făcut de liceeni: Asha Radio. Selly, Noaptea Târziu, Inna, invitaţi în prima zi. Post online sub umbrela Kiss FM

Trap şi rap, principalele "stiluri" din online, din vlogging, vor fi şi genurile principale ale unui nou proiect radio. Un post pentru liceeni şi adolescenţi. Online.

Publicitate

Programul va fi adaptat, după cum au ore adolescenţii, cu două "matinale": unul dimineaţă şi unul la prânz.

Azi, în ziua lansării, vor fi invitaţi speciali: Mark Stam, Noaptea Târziu, Lino Golden, Selly, INNA, Carla's Dreams, Mira şi The Motans.

Cine îl produce?

Un grup de 14 liceeni, coordonat de un om cu vechime în radio: Vadi Rus.

Detalii, în continuare:

Asha Radio se numeşte postul dedicat tinerilor sub 20 de ani. A început să emită azi, la ora 11.00. Sub umbrela Antena Group, compania care operează Kiss FM, Rock FM şi Magic FM.

De ce a decis un grup media să lanseze un astfel de proiect? De ce a început la ora 11.00? Ce programe are şi cine le prezintă?

Vadi Rus, fost director de programe al Kiss FM şi coordonator al proiectului:

"Este un radio pentru cei sub 20 de ani. A venit pe fondul unui target neacoperit de nimeni în mod special. Nu există radio pentru aceste vârste, pentru că, de regulă, se încearcă să se atingă o populaţie mult mai mare: 15-24 de ani, 15-29, 18-29. Dar de generaţia asta nu se ocupă nimeni, aşa că am decis să ne ocupăm noi.

Prima emisie în online a avut loc la ora 11. De ce? Bacalaureatul, un motiv

Vadi Rus: „Azi avem simularea la mate la BAC. Iniţial a fost vorba să începem de dimineaţă, de la ora 7.00, dar ce ne facem cu simularea la BAC?”.

Principalul gen de muzică care se va auzi la Asha Radio va fi trapul internaţional, completat de rap şi pop rock.

Cătălin Comiza este radio host Asha Radio. Are 22 de ani.

"Se va auzi de la pop rock până la trap. Noi suntem foarte selectivi în materie de muzică, ăsta cred că este punctul forte al radio-ului nostru", spune el despre muzica radioului.

Vadi Rus explică mai detaliat linia muzicală, foarte importantă în cazul unei staţii radio:

În momentul în care ai o idee asupra a ceea ce se întâmplă cu gusturile targetului, apar tot felul de particularităţi, de care noi o să ţinem seama. Una dintre particularităţi este exact asta: că oamenii din România de sub 20 de ani nu prea sunt interesaţi de muzica românească, sau au interes mai mic.

Atunci da, o să "cântăm" rap şi trap la greu, dar mai mult internaţional. Nu am văzut semnul că s-ar vrea, este încă underground în România.

Noi, axându-ne pe rap şi trap, vrem să şi împingem genurile acestea muzicale mai departe. Dar, în mare, vom auzi rap, trap, pop rock, ce se aude pe la Untold, Ed Sheeran, Post Malone, Imagine Dragons. Mai degrabă Post Malone şi Drake decât Şatra Benz. Şi Lino.

Cătălin Comiza, radio host Asha Radio:

"Nu ştim încă ce să facem cu trapul românesc, pentru că există o parte de hate în legătură cu trapul românesc, dar există şi o parte de „iubire”.

Radioul va fi disponibil exclusiv online, pe site-ul asha.radio şi printr-o aplicaţie, care este deja disponibilă pentru Android, în Play Store. Aplicaţia pentru dispozitivele Apple va fi disponibilă în curând App Store. Pe lângă radio, aplicaţia şi site-ul au o secţiune de ştiri în care utilizatorii pot comenta şi reacţiona.

Ana Petcu este radio host Asha Radio. Este încă la liceu.

"Noi, ca DJ, avem intervenţii pe care le facem - trei minute dacă nu avem invitaţi - şi spunem diferite ştiri sau lucruri general valabile care să fie direcţionate către colegii noştri de clasă sau mai mici. Ştirile sunt pe scurt, dar facem întotdeauna trimitere la aplicaţie, astfel încât cel care ascultă în căşti să intre şi să citească totul.

Asha Radio are un program special în ziua de lansare, cu Mark Stam, Noaptea Târziu, Lino Golden, Selly, INNA, Carla's Dreams, Mira şi The Motans ca invitaţi speciali.

Ana Petcu:

"Ca emisiuni, programul nostru este acoperit de la 7 dimineaţa până la 8:30 seara. Sâmbăta, de la ora 21 avem un set de muzică DNB, electro şi tot ce ţine de muzica de festival."

Matinal în două schimburi

Asha Radio va avea două programe de tip matinal, adaptate după cum elevii încep orele la liceu. Primul, de dimineaţă, prezentat de o tânără de 16 ani, iar cel de la prânz va fi prezentat de Cătălin Comiza.

Vadi Rus: Se numeşte Dimineaţă cu mustaţă, cu Miruna Mustaţă. Este un program extrem de energic, poate mai energic de cât se ştie, dar la 16 ani poţi să scoţi energia asta din tine, aşa că am exploatat la maximum acest lucru. Este plin de poante, de glume şi de aspecte ale vieţii de liceu care se întâlnesc zi de zi. Are tot felul de rubrici, invitaţi.

Avem două programe de tip matinal, pentru că sunt două schimburi la liceu, unii dimineaţă, alţii după-amiază. Ei se trezesc diferit, se deplasează diferit şi atunci am încercat să îi surprindem în perioada asta a drumului către liceu, în metrou, în autobuz. „Matinalul” de prânz este făcut de Cătălin.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus