Skip to main content

FOTO. Cum s-a văzut protestul de 15 minute la TV. B1 şi Prima TV s-au implicat direct în protest. Celelalte au relatat din stradă

 
FOTO. Cum s-a văzut protestul de 15 minute la TV. B1 şi Prima TV s-au implicat direct în protest. Celelalte au relatat din stradă

FOTO. Protestul de 15 minute pentru autostrăzi, pe TV. Cum s-a văzut greva iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi? Unele televiziuni şi-au adaptat conţinutul editorial, iar altele s-au implicat direct în protest.

Publicitate

Mai multe posturi de ştiri s-au poziţionat înainte şi au anunţat că vor lua parte la protestul de 15 minute. Prima TV şi B1 TV au avut o abordare asemănătoare: Au pus sigla protestului, iar pe fundal s-a auzit „Imnul România vrea Autostrăzi.”

Prima TV a difuzat şi citate din foştii demnitari care au condus ministerul Transporturilor de-a lungul timpului:

„Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a apromis 4.000 de km de autostradă”

„Dan Şova, ministru al Transporturilor, a promis 2.020 de km de autostradă”

„În 2018, Polonia a ajuns la peste 1.630 de km de autostradă şi peste 1.700 de km de drumuri expres”

Music Channel a avut în colţul din dreapta o casetă cu hashtag-ul generic al protestului, #sîeu.

Alte posturi precum Digi24, Antena 3, România TV sau Realitatea TV au relatat de la protest, atât din Bucureşti cât şi din alte colţuri ale ţării. Au difuzat imagini şi de la Suceava unde Mandachi a inaugurat „primul metru de autostradă.”

Titluri care au rulat la posturile TV:

  • Digi 24: „Autostrăzi | 15 minute pentru 30 de ani de eşec”
  • România TV: „Studenţii fac autostradă umană”
  • Realitatea TV: „#ŞîRomânia vrea autostrăzi”
  • Antena 3: „Dragnea, atac dur la adresa #sîeu”

Amintim că omul de afaceri a iniţiat mişcarea pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor din regiunea Moldovei şi din România. El a construit generic „primul metru de autostradă din Moldova.”

Apoi printr-un filmuleţ a îndemnat cetăţenii şi oamenii de afaceri ca pe 15 martie, la ora 15:00 să se oprească din orice activitate pe care o desfăşoară timp de 15 minute. Totul a stă sub genericul „România vrea autostrăzi” şi are hashtagul „#şîeu”.

GALERIE FOTO. Cum s-a văzut protestul de 15 minute pe TV

Teodor Tiţă, şeful ştirilor de la Europa FM, a comentat, din studioul Paginademedia.ro, gestul televiziunilor de a se implica în protest. Cum trebuie să se raporteze presa la protestul România Vrea Autostrăzi? Este bine să adere la protest? Dar la alte mişcări civice?

Nu! Este răspunsul lui Teodor Tiţă: „Ar trebui să ne facem treaba de oameni care trebuie să relateze”, spune şeful ştirilor de la Europa FM, în legătură cu anunţurile de implicare în protestul „România vrea autostrăzi” ale unor televiuni şi posturi de radio.

VIDEO. Teo Tita despre protestul România Vrea Autostrazi

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Georgian Georgian
    De asta nu merge nimic in tara asta pentru ca mereu se trezesc unii, exact ca si @Cris care trebuie sa critice o actiune pentru binele tarii. Eu cred ca trebuie sa le aratam politicienilor ca noi suntem mai puternici ca ei si mai uniti, trebuie sa le aratam prin astfel de actiuni, indiferent din ce partid vor mai intra la conducere, nu avem siguranta ca daca nu mai intra psd-ul ceilalti vor face tot ce nu merge. Noi trebuie sa le aratam ca fara noi in tara asta ei nu pot face nimic, trebuie sa le aratam ca suntem uniti, asa daca ei vad ca unii se leaga Moldova, de initiator etc. e clar ca si in ce vor face ei vor avea si sustinatori. Tu de exemplu de ce nu te-ai gandit la o astfel de actiune ca sa iti faci reclama? Oricine putea sa o faca, daca se vor construi autostrazi vor fi pentru toti romanii, nu numai pentru el. Si tu merge pe drumurile tarii si probabil ca nu iti plac si vrei ceva mai bun, nu sa dai numai in gropi si sa faci ore, zile dintr-o parte in alta a tarii. Dar multi inteleg cu totul altceva de asta ne si conduc cine ne conduc...
  • Anna Anna
    Prima tv n-a avut nimic de spus despre Miron Mitrea, daca tot a vorbit despre fosti ministri ai transporturilor?!
  • Cris Cris
    S-a trezit *** din Moldova,ca de,era in faliment cu firma,sa isi faca publicitate..si,prostimea *** ***..eu,în alea 15 minute ,munceam.. da,dar,am de gand sa merg la VOT,sa dau jos pe comuniștii ăștia,nu sa o frec 15 minute,apoi,sa ranjesc fasolele pe facebuci,ca,de,da bine ,la amici cu șefie.Prostovanul din Moldova,asta a urmărit,sa va prostească pe toti..si ,ziua de azi,va trece repede,toți, o freacă pe Valea Prahovei,la mare,în Bulgaria,etc,etc,si ,te uiti,ca la europarlamentare,apare strungareata de Dragnea,cu zâmbetul lui a la Monalisa,sa anunte victoria,cu o prezență la vot de 41%..asta e fraților,pt toți care au pupat autostrada sarmei din Moldova...PROST SA FI,NOROC CA ESTI..la muncă,putorilor,și la carte,studenților,nu numai.SEX,DROG AND ROCK 'N ROLL.

Trimite un comentariu

sus