Skip to main content

McCann aduce un laureat Nobel la Bucureşti. Omul din spatele filmului Interstellar

 
McCann aduce un laureat Nobel la Bucureşti. Omul din spatele filmului Interstellar

Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier ştiinţific şi producător executiv al filmului “Interstellar: Călătorind prin Univers”, vine pentru prima dată în România pe data de 22 martie 2019.

Publicitate

Ek va susţine conferinţa „Science Behind Interstellar” în cadrul McCann/Thiess Conferences, un eveniment dezvoltat de McCann/ Thiess Conferences.

Kip Thorne a câştigat premiul Nobel pentru observaţiile sale în privinţa undelor gravitaţionale şi este cel mai renumit savant la nivel global în implicaţiile astrofizice ale teoriei relativităţii generale formulate de către Einstein.

În cadrul conferinţei pe care acesta o va susţine la Grand Cinema & More începând cu ora 18:00 pe 22 martie, Kip Thorne va vorbi pasionaţilor de astrofizică despre teoria cuantică a gravitaţiei, călătoriile în timp, găurile negre şi singularităţile spaţiului şi timpului.

Filmul “Interstellar: Călătorind prin Univers”, al cărui consilier ştiinţific şi producător executiv a fost Kip Thorne, a fost nominalizat la 5 premii Oscar şi a câştigat un Oscar pentru cele mai Bune Efecte Vizuale.

Pentru dezvoltarea acestui film, Kip Thorne a lucrat cu regizorii Steven Spielberg şi Cristopher Nolan.

Agenda lui Kip Thorne în România cuprinde următoarele:

Vineri, 22 martie:

ora 11:00-vizită la Academia Română, unde se va întâlni cu membrii Academiei şi studenţii Facultăţii de Fizică
ora 18:00-Conferinţa “Science Behind Interstellar” de la Grand Cinema & More.

Sambata, 23 martie:

ora 11:00- vizită la Institutul de Fizică de la Măgurele, unde este invitatul Profesorului Nicolae Zamfir şi unde îi va cunoaşte pe cercetătorii români şi străini de la ELINP (laserul de la Magurele, care a ajuns la puterea de 10 petawatts- actualmente considerat cel mai puternic laser din lume).
Tema discuţiei de la Măgurele va fi Explorarea Universului cu ajutorul undelor gravitaţionale (existenţa cărora a fost prezisă de Einstein in 1915).

Ora 15:00 - vizită la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde se va întâlni cu copiii prezenţi la finala Campionatului Naţional de Robotică- First Tech Challenge.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus