Skip to main content

McCann aduce un laureat Nobel la București. Omul din spatele filmului Interstellar

 
McCann aduce un laureat Nobel la București. Omul din spatele filmului Interstellar

Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier științific și producător executiv al filmului “Interstellar: Călătorind prin Univers”, vine pentru prima dată în România pe data de 22 martie 2019.

Ek va susține conferința „Science Behind Interstellar” în cadrul McCann/Thiess Conferences, un eveniment dezvoltat de McCann/ Thiess Conferences.

Kip Thorne a câștigat premiul Nobel pentru observațiile sale în privința undelor gravitaționale și este cel mai renumit savant la nivel global în implicațiile astrofizice ale teoriei relativității generale formulate de către Einstein.

Publicitate

În cadrul conferinței pe care acesta o va susține la Grand Cinema & More începând cu ora 18:00 pe 22 martie, Kip Thorne va vorbi pasionaților de astrofizică despre teoria cuantică a gravitației, călătoriile în timp, găurile negre și singularitățile spațiului și timpului.

Filmul “Interstellar: Călătorind prin Univers”, al cărui consilier științific și producător executiv a fost Kip Thorne, a fost nominalizat la 5 premii Oscar și a câștigat un Oscar pentru cele mai Bune Efecte Vizuale.

Pentru dezvoltarea acestui film, Kip Thorne a lucrat cu regizorii Steven Spielberg și Cristopher Nolan.

Agenda lui Kip Thorne în România cuprinde următoarele:

Vineri, 22 martie:

ora 11:00-vizită la Academia Română, unde se va întâlni cu membrii Academiei și studenții Facultății de Fizică 
ora 18:00-Conferința “Science Behind Interstellar” de la Grand Cinema & More.

Sambata, 23 martie:

ora 11:00- vizită la Institutul de Fizică de la Măgurele, unde este invitatul Profesorului Nicolae Zamfir și unde îi va cunoaște pe cercetătorii români și străini de la ELINP (laserul de la Magurele, care a ajuns la puterea de 10 petawatts- actualmente considerat cel mai puternic laser din lume).
Tema discuției de la Măgurele va fi Explorarea Universului cu ajutorul undelor gravitaționale (existența cărora a fost prezisă de Einstein in 1915).

Ora 15:00 - vizită la Sala Polivalentă din București, unde se va întâlni cu copiii prezenți la finala Campionatului Național de Robotică- First Tech Challenge. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu