Skip to main content

Membru CNA, autosesizare după ce Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt PNL: „Contribuie la perpetuarea unui climat de ură”

 
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat după ce Mihai Gâdea l-a dat afară din platou pe purtătorul de cuvânt al PNL. Moderatorul de la Antena 3 l-a ameninţat pe Ionel Dancă cu bodyguarzii.

Publicitate

„O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audienţă cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ură şi dezbinare în societatea românească”, a subliniat Dorina Rusu într-un comunicat de presă.

Moderatorul de la Sinteaza zilei a avut o nouă reacţie nervoasă după o discuţie în contradictoriu cu Ionel Dancă, pe tema declaraţiilor Cristinei Tarcea, şefa Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi situaţia Laurei Codruţa Kovesi, plasată joi seară sub control judiciar.

„M-am autosesizat încă de aseară în legătură cu emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, din care moderatorul Mihai Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pentru că acesta avea o părere diferită de a sa în legătură cu unul dintre subiectele discutate în emisiune”, a notat Dorina Rusu într-un comunicat de presă.

După o câteva replici în contradictoriu, Dancă a spus pe post că: „Aceasta (n.r. - discuţia despre Cristina Tarcea) este o manipulare tipică pentru Antena 3.”

Gâdea a replicat iritat: „Tăiaţi-i microfonul domnului Dancă. Dacă vreţi rămâneţi până la final, dacă nu puteţi pleca.”

Dorina Rusu a mai spus: „Ca membru CNA, consider că este foarte grav că un moderator (în acelaşi timp director de televiziune) îşi permite să aibă o asemenea atitudine faţă de un invitat care are o părere diferită de a sa şi de a postului de televiziune pe care îl conduce.”

Reamintim că nu este prima dată când Gâdea are o ieşire nervoasă către Ionel Dancă. Un alt episod asemănător este „Pupaţi-o în c*r pe Koveşi.” Se întâmpla în februarie anul trecut, tot în platoul Antena 3.

VIDEO. Sinteza Zilei - 28 martie 2019 (min 4:00)

Citeşte şi:

Comunicatul integral:

M-am autosesizat încă de aseară în legătură cu emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, din care moderatorul Mihai Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pentru că acesta avea o părere diferită de a sa în legătură cu unul dintre subiectele discutate în emisiune.

Subiectele discuţiilor erau legate de justiţie, de declaraţii ale Cristinei Tarcea, preşedinte ICCJ şi de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi.

Potrivit art 67 din Decizia 220 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, moderatorii nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii. Un incident de acest tip a mai avut loc şi în februarie 2018, când acelaşi moderator i-a spus aceluiaşi invitat : "pupaţi-o în cur pe Kovesi".

În urma acelui incident, postul Antena 3 a fost sancţionat. Ca membru CNA, consider că este foarte grav că un moderator (în acelaşi timp director de televiziune) îşi permite să aibă o asemenea atitudine faţă de un invitat care are o părere diferită de a sa şi de a postului de televiziune pe care îl conduce.

O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audienţă cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ură şi dezbinare în societatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Caius I. Caius I.
    Atunci cand Corina Laura Georgescu, presedinte CNA făcea abuzuri, peste abuzuri, falsuri si instigare la fals, impitriva Antenei 3, CNA , ce fel de institutie era!
    Aceasta reprezentanta , care se "autosesizeaza' este prietena Corinei Laura Georgescu ,care are peste 25 de capete de acuzare pentru fals, instigare la fals,mărturie minciniasa, cu prejudicierea unor televiziuni.
    Mihai Gâdea, este moderator si are dreptul de a opri microfonul unui invitat ,care nu respectă subiectul emisiunii, are o atitudine necuviincioasa, prin emiterea unor acuzatii neprobate, jignitoare la adresa unor persoane, prezente sau nu ,in studioul de televiziune, atitudine violenta ,agresivă, verbal, a invitatului chiar împotriva moderatorului.Solicitarea intervenției body guard ului este actiune legitimă a moderatorului, atunci cand invitatul este agresiv verbal și acesta depăseste limitele admisibie ale unei dezbateti,comunicării in contradictoriu , strict pe tema stabilită de către moderatorul Mihai Gâdea.
    Autosesizarea reprezentantei CNA, nu este întemeiată si nu este admisibilă, din punct de vedere al regulamentului CNA si al situației de fapt si de drept.
    Moderatorul, decide cu privire la "politia" dezbatetilor.
    Felicitari ,Mihai Gâdea ! Ești un profesionist, o excelență in media,injurnalismul național si internațional.
  • Stroe vasilica Stroe vasilica
    EU DIN PRINCIPIU SI CONVINGERE,DIN RESPECT PENTRU MINE,NU MA UIT PE TVR 1,2,3...SAU *** LUI VOICULESCU PUSCARIASUL SECURIST,SAU RTV GHITA TV...SUNT TOXICE...MI AR STARNI *** SI ***...PREFER SPICUIRI DIN B UNU SI REALITATEA TV FARA GUSA..ATAT!!!SI NET UL....
  • jk jk
    Degeaba ca nu stiu dacă te vor si asculta si sesiza ca multi de acolo sunt numiti de partidul numit pesede
  • Fara Fara
    Acest "Membru CNA" este batut in cap deci tot climatul de ura il realizeaza tot spectrul politic fara PSD. "Decat" atat stiu penali(care sunt si restul inclusiv presedintele Romaniei) si *** rosie tot mizeaza in continuare pe aceeasi prostie de ani de zile in loc sa prezinte ceva pozitiv pt tara sa fie votati. Pnl-ul are in continuare acelasi *** in frunte in loc sa fie ales o persona capabila, eventual Catarama trebuia sa-i i-a locul.

Trimite un comentariu

sus