Skip to main content

DEZBATERE. Distrugerea TVR și Radio România. Cu jurnaliști, dar și cu angajata Radio România ridicată de DIICOT

 
DEZBATERE. Distrugerea TVR și Radio România. Cu jurnaliști, dar și cu angajata Radio România ridicată de DIICOT
Foto: Radio Romania Actualitati

Problemele financiare, editoriale și manageriale din TVR și Radio România sunt subiectul unei dezbateri organizate de Frontline Club. Discuția va avea loc astăzi, 17 aprilie, de la ora 19:00 la Centrul ceh și va fi moderată de Petrișor Obae, editor Paginademedia.ro

Vor participa nume din presă ca Mira Gomboș, de la Radio România și Ramona Avramescu, de la TVR, dar și Gabriela Scraba, fostul redactor-șef al redacției muzicale Radio România. Aceasta din urmă a fost victima unei anchetei abuzive a DIICOT despre care a scris ziarul Libertatea.

Publicitate

Dorina Rusu, de la CNA și Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent vor lua parte la dezbaterea „Distrugerea TVR și Radio România”. 

Reamintim de cazul revoltător al Gabrielei Scraba, dezvăluit de Libertatea. Cotidianul coordonat de Cătălin Tolontan a scris cum Gabriela Scraba, la vremea respectivă redactor-șef la redacția muzicală, a fost ridicată noaptea de DIICOT și învinuită că a trimis informații presei. 

Subiectele puse în dicuție vor viza problemele editoriale, organizaționale și manageriale care continuă să afecteze Radioul și Televiziunea publică. 

Discuția vine în contextul în care, în urmă cu trei ani, Frontline Club a organizat o dezbatere în care s-a vorbit despre dezastrul financiar din TVR și cel editorial de la Radio România.

Între timp, cele două instituții nu mai sunt finanțate din taxă ci direct de la buget, șefii lor s-au schimbat.

„Cu toate acestea, scandalurile au continuat să se țină lanț. De la derapaje editoriale la acuzații de politizare și de risipă a banului public. Audiențele sunt fie nesemnificative (SRTV), fie în scădere constantă (SRR)”, notează organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu