Skip to main content

DEZBATERE. Distrugerea TVR şi Radio România. Cu jurnalişti, dar şi cu angajata Radio România ridicată de DIICOT

 
Foto: Radio Romania Actualitati
Foto: Radio Romania Actualitati

Problemele financiare, editoriale şi manageriale din TVR şi Radio România sunt subiectul unei dezbateri organizate de Frontline Club. Discuţia va avea loc astăzi, 17 aprilie, de la ora 19:00 la Centrul ceh şi va fi moderată de Petrişor Obae, editor Paginademedia.ro.

Publicitate

Vor participa nume din presă ca Mira Gomboş, de la Radio România şi Ramona Avramescu, de la TVR, dar şi Gabriela Scraba, fostul redactor-şef al redacţiei muzicale Radio România. Aceasta din urmă a fost victima unei anchetei abuzive a DIICOT despre care a scris ziarul Libertatea.

Dorina Rusu, de la CNA şi Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent vor lua parte la dezbaterea „Distrugerea TVR şi Radio România”.

Reamintim de cazul revoltător al Gabrielei Scraba, dezvăluit de Libertatea. Cotidianul coordonat de Cătălin Tolontan a scris cum Gabriela Scraba, la vremea respectivă redactor-şef la redacţia muzicală, a fost ridicată noaptea de DIICOT şi învinuită că a trimis informaţii presei.

Subiectele puse în dicuţie vor viza problemele editoriale, organizaţionale şi manageriale care continuă să afecteze Radioul şi Televiziunea publică.

Discuţia vine în contextul în care, în urmă cu trei ani, Frontline Club a organizat o dezbatere în care s-a vorbit despre dezastrul financiar din TVR şi cel editorial de la Radio România.

Între timp, cele două instituţii nu mai sunt finanţate din taxă ci direct de la buget, şefii lor s-au schimbat.

„Cu toate acestea, scandalurile au continuat să se ţină lanţ. De la derapaje editoriale la acuzaţii de politizare şi de risipă a banului public. Audienţele sunt fie nesemnificative (SRTV), fie în scădere constantă (SRR)”, notează organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus