Skip to main content

Radio Guerrilla se va auzi și în Cluj. Pe ce frecvență

 
Radio Guerrilla se va auzi și în Cluj. Pe ce frecvență

Radio Guerrilla ajunge și în Cluj, pe frecvența Napoca FM (102,2 FM). Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința publică de astăzi ca postul Napoca FM, din Cluj, să preia 83% din emisia Radio Guerrilla, de la București. Restul vor fi programe create la nivel local de Napoca FM, buletine de știri locale și emisiuni care să promoveze trupele locale din Cluj și evenimente.

Publicitate

Conform notei de la CNA, Napoca FM va avea de luni până vineri patru ore de program local pe zi, la care se adaugă jurnale de ştiri locale cu durata de câte 3 minute fiecare, ce vor fi difuzate în intervalul orar 7 - 19. Sâmbăta și duminica vor fi câte două ore de program local.

La prezentarea proiectului, în fața CNA au fost prezenți reprezentanți și de la Radio Guerrilla - Mihai Dobrovolschi, Sorin Faur și Adrian Popescu, dar și de la Napoca FM.

Propunerea de modificare a grilei de programe Napoca FM a fost aprobată cu votul a nouă membri din cei 11 prezenți: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea. 

Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au fost împotrivă. Herjeu și-a arătat în mai multe rânduri susținerea pentru posturile locale. 

Codruța Kali, director Napoca FM și unul dintre acționari:

„Am ajuns la acest proiect în care am dori să începem o colaborare cu colegii de la Radio Guerrilla, deoarece în urma unor analize am aflat că în mediul online al doilea oraș care ascultă Radio Guerrilla este Clujul. Proiectul editorial pe care îl propunem este foarte adaptat la nevoile de informare care există acum în Cluj. Ne dorim să ne implicăm foarte mult în ceea ce înseamnă piața muzicală alternativă din Cluj.

În ce privește structura de programe, ne-am străduit să nu afectăm în mod semnificativ prezența noastră în local. Am încercat să nu intervenim foarte mult în numărul de ore pe care îl acordăm conținutului local.

Păstrăm undeva la patru ore pe zi de program local și ne propunem să creștem foarte mult calitatea acestui program. Am crescut de cinci ori ponderea programelor de informare.

Vom avea dimineață o emisiune pe care o vom realiza în colaborare cu Radio Guerrilla.

Apoi vom avea în jur de zece programe pe zi de știri locale, pe care le vom realiza noi. Nouă ne permite să ținem o echipă de jurnaliști mai consistentă și mai prezentă.

În fiecare zi de la ora 10.00, pe interval de o oră vrem să avem un rând de emisiuni care să acopere partea de informare și partea culturală, respectiv un talk-show în fiecare zi, cu oameni relevanți. Partea de cultură, vrem să avem o agendă consistentă. Pe intervalul 14.00 – 16.00 vom avea o emisiune de însoțire, în care ne-am propus să promovăm partea de producție muzicală din Cluj. Vom încerca să oferim o scenă pentru toți acești artiști care sunt în număr tot mai mare și merită o rampă de lansare.”

Adrian Popescu, acționar și unul dintre șefii Radio Guerrilla:

„Ne bucurăm foarte mult că a apărut această dorință din partea Napoca FM pentru că Clujul este una dintre cele mai efervescente piețe muzical creative. Ne bucurăm că prin intermediul acestui parteneriat ajutăm Napoca FM să facă la nivel local ceea ce am făcut noi la nivel național.

În urmă cu 14 ani când ne-am lansat noi, nimeni din țară nu difuza muzică alternativă, nici în general, nici românească. La Cluj este un filon muzical care trebuie exploatat. De aceea a apărut acest interval 14.00 – 16.00 cu muzică, unde o să fie construit un playlist adecvat care va încuraja foarte mult creatorii din Cluj. Vom difuza piese ale celor din Cluj, consacrați sau la început de drum.

Tot în acest interval local, o să creăm o agoră și pentru mediul universitar clujean unde se găsesc ascultătorii noștri. În colaborare cu instituțiile din Cluj o să creăm o tribună, unde ceea ce se întâmplă în mediul universitar din Cluj să genereze conținut pentru că este de interes pentru piața locală.”

Din grila de programe a postului: 

Zori de Cluj
Luni până vineri 06:00-07:00
Emisiune informativă de știri locale

Guerilla de dimineață
Cu Mihai Dobrovolschi, Matei Oprina și Gilda Comârzan
Luni până vineri 07:00-10:00
Matinal difuzare națională

TalkShow Direct
Cu Georgiana Pocol
Luni până vineri 10:03-10:35

Clujul la minut
Cu Valentin
10:35-10:54
Program de muzică și intervenții despre trafic, meteo

CultinCluj
Cu Georgiana Pocol
Luni până vineri, 10:55-11:00

Guerilla Hub
Cu Sorin Badea
Luni până vineri, 11:00-13:00
Difuzare națională cu infuzii locale

Asta la revista presei, nene!
Cu Liviu Mihaiu
Luni până joi, 13:00-14:00

Avanpost Radio Guerilla
Cu Bogdan Șerban
Luni, miercuri 16:00-18:00
Marti, joi, vineri 16:00-19:00

Sinteza Zilei
Cu Sorin Faur
Luni-vineri 17:30-17:40

Guerrilive
Cu Bogdan Șerban
Luni-vineri, 18:00-19:00

Upgrade
Cu Dragoș Stanca
Luni, 19:00-21:00

ROZ
Cu Carla Maria Teaha
Marți 19:00-21:00

Nomansland
Cu Nick Cocârlea
Marți, 21:00-24:00

Uman/Real
Cu Matei Oprina
Miercuri, de la ora 19:00

Life Design
Cu Mihai Giurei
Miercuri, de la ora 20:00

Sinele Învinge
Cu Mihai Dobrovolschi
Joi, 19:00-20:00

Cardioguerilla
Cu Sebastian Vrânceanu
Vineri, 13:00-14:00

Napoca FM este operat de societatea Selmaco Internațional în care acționari sunt Cotoc Decebal Victor (95%) și Codruța Kali (5%). 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu