Skip to main content

VIDEO. Prima campanie CEC Bank după ce au rupt contractul cu Papaya. Smiley este vocea

 
VIDEO. Prima campanie CEC Bank după ce au rupt contractul cu Papaya. Smiley este vocea

CEC Bank are o nouă agenție de creație, după ce a rupt „relația” de 10 ani cu Papaya Advertising. Din această săptămână, are și o campanie TV.

Prima campanie după ce, în vara anului trecut, CEC Bank a reziliat contractul cu Papaya. O reziliere în contextul în care Papaya (o agenție foarte activă în protestele din Piața Guvernului), a anunțat că oprește lucrul pentru o zi, ca să participe la o manifestație împotriva noilor legi ale justiției.

Publicitate

Cine a făcut noul spot? Cum arată reclama? Ce legătură mai are cu vechile campanii, care foloseau piese românești? Este mesajul apropiat de cel din spoturile Papaya: "Nu țara trebuie schimbată, ci modul în care o privim"?

Înainte de răspunsuri, noul spot:

 • Clipul CEC nu este unul de imagine "corporate", ci unul de produs: promovează cardurile Mastercard.
 • Noua campanie este semnată de agenția de publicitate SCG - Smart Corporation Group, prin echipa Radu Olteanu si Gabriela Datcu.

SCG este o agenție locală de publicitată înființată în 1999, care mai are printre clienți și compania Dr. Oetker.

 • Noul spot are - ca și vechile execuții - o coloană sonoră autohtonă.  Este însă o diferență: într-un clip Papaya, de exemplu "cânta" Nicu Alifantis ("Țara noastră", varianta "originală"). În noul spot CEC, este un "remake" după Nicu Alifantis, cu vocea lui Smiley: Piața Romană Nr. 9.

De ce Smiley și nu varianta originală?

Muzica românească este un „fir rosu” recognoscibil de-a lungul spoturilor CEC Bank, au declarat oficialii băncii pentru Paginademedia.ro.

"Dar ne-am dorit și o abordare nouă, modernă, care să ne aducă mai aproape de targetul tânăr", explică ei alegerea lui Smiley.

Ca o paranteză amuzantă: ce se află acum, la Piața Romană, numărul 9? Nu, nu este un sediu CEC Bank. Pe clădire "tronează" o reclamă pentru Reiffeisen Bank.

 • Mesajul de final al noului spot este: "Să ții pasul cu viața".

CEC, despre campanie: Am dorit să păstrăm brand territory și asociatorii creați în cei 10 ani de la rebranding

Ce spun reprezentanții CEC Bank despre strategia din campania, pentru Paginademedia.ro: 

„Dincolo de obiectivul de a genera vânzare pe care îl are această campanie de promovare a cardului de credit, scenariul spotului reprezintă o poveste frumoasă a unei relații, cu care credem că rezoneaza publicul nostru țintă și în care ne-am regăsit cu toții într-un moment al vieții.

Pentru că vrem, nu vrem, viața ne maturizează și nevoile se schimbă. Iar soluția poate fi cardul de credit cu până la 24 de rate fără dobândă la orice comerciant din lume.

Am dorit sa pastram brand territory și asociatorii creați în cei 10 ani de la rebranding, ce derivă din valorile noastre: tradiție, familiaritate, simplitate, stabilitate.

Iata de ce fundalul sonor este bazat pe muzica românească de calitate - acest „fir rosu” recognoscibil de-a lungul spoturilor CEC Bank - dar ne-am dorit și o abordare nouă, modernă, care să ne aducă mai aproape de targetul tanar.

Piesa originală, Piața Romana nr. 9, este pusa pe note de Nicu Alifantis, iar versurile îi apartin lui Alexandru Andrieș.

Speram că reorchestrarea și reinterpretarea acesteia de către Smiley, unul din cei mai cunoscuți și apreciați artiști din România, să reprezinte o punte între generații.”

Campania TV de promovare a cardului de credit de la CEC Bank este sustinuta si de o campanie online de colectare de lead-uri.

Spotul va rula si in cinematografele din orasele mari din tara, iar promovarea cardului se realizeaza si in reteaua outdoor (panouri stradale si tranzit), au mai explicat pentru Paginademedia.ro reprezentanții CEC Bank. 

Reamintim că CEC Bank a lucrat pe zona de creație cu agenția Papaya, timp de mai bine de 10 ani. În vara anului trecut, banca a reziliat fără explicații contractul cu agenția condusă de Robert Tiderle, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Robert Tiderle, directorul Papaya, a vorbit, la vremea respectivă, despre ruperea contractului CEC, într-un interviu video acordat Paginademedia.ro, AICI.

Citește și: Robert Tiderle: „Primele presiuni asupra CEC să renunțe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri” 

Cum arătau campaniile CEC până acum?  Câteva dintre execuțiile Papaya

;

Interviul VIDEO cu Robert Tiderle, după ruperea contractului CEC: „Primele presiuni asupra CEC să renunțe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Clipul este o execuție reușită,
  Ideea de poveste din clip este ruptă din realitatea unor cupluri care se mută din provincie în capitală, se întâlnesc și se căsătoresc acolo,
  Interpretarea modernă făcută de Smiley piesei lui Nicu Alifantis este inedită și este o surpriză plăcută,
  Faptul că au decis să păstreze câteva din ideile create de Papaya este un compliment la adresa fostei agenții de creație.
  Felicitări și pentru SCG și pentru Papaya.
 • După PAPAYA..vine MAMAYA..si ce legătură are *** ala cu reclama?poate ii dati si 1.40 ron,sa isi cumpere o lama de ras de unică folosinta, fiindca,va deranja,pe unde va da ***,*** asta.

Trimite un comentariu