Skip to main content

(P) Samsung la Noaptea Muzeelor. Descărcați aplicația dARe by Samsung pentru experiențe de realitate augmentată

 
(P) Samsung la Noaptea Muzeelor. Descărcați aplicația dARe by Samsung pentru experiențe de realitate augmentată

(P) VIDEO. Experiențe de realitatea augmentată la Noaptea Muzeelor, mâine, 18 mai. Cu aplicația dAre by Samsung. Ce anume poți face instalând aplicația? Unde poate fi folosită?

Descărcați aplicația dAre by Samsung pentru experiențe de realitate augmentată în două locuri: la Muzeul de Artă Recentă - MARe și la Teatrul Odeon.

Publicitate

Detalii, dar și un scurt demo, în continuare:

Noaptea la MARe – Muzeul de Artă Recentă

Operele de artă se văd altfel cu aplicația dAre by Samsung. Cum funționează? Ce se va întâmpla la Muzeul de Artă recentă?

Aplicația ”deschide” anumite lucrări din muzeu, pentru a plonja într-o realitate augmentată. Mai exact: îndrepți telefonul spre operele de artă din proiect și vei vedea, în realitate augmentată, detalii despre acestea, imagini video, text și audio.

Orice operă de artă spune o poveste, dar în spatele ei sunt nenumărate alte povești. Astfel, scanând cu ajutorul aplicației, vizitatorii nocturni vor descoperi lucruri surprinzătoare despre 7 dintre lucrările muzeului: unde a fost pictată, cine a fost muza, care a fost gândul creator - câteva dintre detaliile care vor da o amploare si mai mare operei în mintea, sufletul și imaginarul tuturor.

Lucrările din proiect:

  • Geniul - Ion Grigorescu
  • Dulapul - Anca Mureșan
  • Complicity - Corduța Cernea
  • Al treilea sex - Dumitru Gorzo
  • Documentar - Regele Ionescu
  • The visible effort - Ștefan Ungureanu
  • Big Smile și fără ochi - Nicolae Comănescu

Programul de la MARe - noaptea de sâmbătă spre duminică, între 19.00 și 3.00.

Aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

Lucrările lui Sebastian Pren prind viață la Teatrul Odeon

Operele de artă "prind viață" și la Teatrul Odeon la One Night Gallery.

One Night Gallery aduce pe scenă un nou artist contemporan, Sebastian Pren – graphic designer și ilustrator, pasionat de tipografie și forme geometrice, ale cărui lucrări au fost expuse în galerii din Europa și publicate în reviste internaționale precum It’s Nice That sau GORGO.

A lucrat cu branduri precum Google, Levi’s, FABRICA sau United Colors of Benetton, iar în 2018 a fost premiat cu Certificatul de Excelență în Tipografie de către Type Directors Club New York.

Și la Teatrul Odeon, cu aplicația dAre by Samsung, vizitatorii vor avea parte de experiențe de realitate augmentată. Operele artistului vor fi "completate" cu detalii audio-video, doar îndreptând telefonul spre lucrările acestuia.

Aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

VIDEO. O mostră de realitatea augmentată

 

dARe by Samsung este un adevărat partener pentru a experimenta evenimente urbane, un facilitator al experiențelor augmentate 

Participanții se vor putea transpune într-una dintre lucrările artistului, prin intermediul unei noi componente care îmbină arta și tehnologia, în premieră în România - transferul de stil artistic, o tehnică de inteligență artificială (IA), care va fi utilizată live în expoziție.

Această tehnică se bazează pe deep learning și rețele neuronale care pot distinge și memora trăsături mai mult sau mai puțin evidente ce țin de stilul artistic al ilustrațiilor analizate (culoare, forme, accente), pe care mai apoi le pot aplica în noi exemple, creând live noi lucrări de artă ce au ca subiect principal persoanele care testează instalația.

Prin intermediul aplicației dARe by Samsung, terenul de joacă imaginat de Pren la Teatrul Odeon va fi transpus în instalații supradimensionate și animații hipnotizante, iar vizitatorii vor putea chiar pași într-un cuib imersiv construit cu formele geometrice desenate de artist.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu