Skip to main content

DOSAR NOSFERATU. Zachary Quinto - Spock, din Star Trek, vânează copii cu Rolls Royce-ul în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile

 
DOSAR NOSFERATU. Zachary Quinto - Spock, din Star Trek, vânează copii cu Rolls Royce-ul în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile

DOSAR. Vă mai aduceţi de Spock, din Star Trek? Actorul care l-a jucat în ultimele lungmetraje ale seriei SF, Zachary Quinto, este Nosferatu, rolul principal în serialul NOS4A2, care începe pe AMC.

Publicitate

În Star Trek, pilota o navă. În NOS4A2, conduce un RollsRoyce din 1928 şi răpeşte copii. De fapt, scenariul e ceva mai complicat. Doar are la bază o poveste scrisă de Joe Hill, fiul unui maestru al genului Stephen King.

Am relatat povestea serialului în episodul trecut al dosarului, aici. Această parte îi este dedicată actorului din rolul principal, Zachary Quinto.

Reluăm, pe scurt, ideile principale, pentru cei care "au descris televizoarele mai târziu".

"Am avut această idee despre povestea unei maşini care funcţionează pe baza sufletelor umane, în loc de benzină" - esenţa serialului, surprinsă de scriitorul Joe Hill.

Serialul începe 6 iunie, de la ora 22.00, pe postul AMC.

Acţiunea:

Foarte pe scurt, NOS4A2 este un horror, în care Zachary Quinto are rolul unui nemuritor, Charlie Manx. De un secol, racolează copii şi le răpeşte sufletele.

Personajul principal pare a nu fi doar un ucigaş cu sânge rece. Manx pretinde salvarea copiilor de la părinţii răi sau neglijenţi. Atrage victimele sale în maşina sa specială, cu nr. NOS4A2, cu promisiuni de Crăciun în fiecare zi.

Într-un fel, aşa este. Copiii, goliţi de suflete, ajunşi nişte monştri, sunt trimişi în Christmasland / Tărâmul Crăciunului, un sătuc de Crăciun în care nefericirea este împotriva legii.

Are însă un rival pe măsură. Planurile lui Charlie Manx sunt îngreunate de Victoria McQueen, o tânără care îşi descoperă puterile supranaturale de a vedea lucrurile bune în persoanele din jurul ei. Vic încearcă să salveze sufletele celor pierduţi şi astfel este văzută de Charlie Manx ca un posibil duşman.

Proiectul Dosar Nosferatu este susţinut de AMC

Acum: Cine eşti dumneata, domnule Zachary Quito?

Zachary Quinto s-a născut şi a crescut în Pittsburgh, Pennsylvania, până în adolescenţă. A urmat la Şcoala de Actorie a Universităţii Carnegie Mellon şi a primit un BFA în actorie.

După absolvire, s-a mutat în Los Angeles şi a început să-şi construiască o carieră în televiziune, fiind invitat special în diverse producţii ca: "CSI" şi "Six Feet Under". El a apărut ca Adam Kaufman în al treilea sezon al serialului "24" şi în singurul sezon al seriei bine apreciate "So NoTORIous".

În 2007 a jucat rolul unui super-psihopat, Sylar, în serialul de succes NBC "Heroes" şi în acelaşi an a primit rolul lui Spock în ”JJ Abrams”, readaptare după franciza ”Star Trek”. Ulterior, el şi-a reluat rolul lui Spock în ambele continuări ale filmului: ”Star Trek Into Darkness” (2013) şi ”Star Trek Beyond” (2016).

A jucat rolul lui Chad Warwick în primul sezon din "American Horror Story" şi a câştigat premiul Critic's Choice Award şi o nominalizarea la premiul Emmy pentru interpretarea lui Dr. Oliver Thredson in "American Horror Story: Asylum".

In 2008, Quinto a pus bazele propriei companii de producţie, "Before the Door Pictures" şi a produs "Margin Call", în care a jucat alături de Stanley Tucci şi Jeremy Irons. Compania sa a reusit să producă filme precum "All Is Lost", "Banshee Chapter", "Breakup At a Wedding", "A Most Violent Year" şi "Aardvark", în care Quinto joacă alături de Jenny Slate şi Jon Hamm. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film Tribeca din 2017.

În prezent, Quinto filmează seria "In Search Of" care va avea premiera pe canalul "History". El găzduieşte şi produce executiv emisiunea inspirată de serialul iconic din 1970, care examinează fenomene inexplicabile din toată lumea.

În teatru, Quinto a apărut ca Louis Ironson în producţia lui Tony Kushner, "Angels in America", pentru care a câştigat premiul World Theater Award şi o nominalizare pentru Drama Desk Award. Şi-a făcut debutul pe Broadway în 2013, caştigând premiul Tony Award cu producţia "Glass Menagerie". A apărut în 2017 în filmul lui Noah Haidle, "Smokefall", produs de MCC.

Anul trecut, el a jucat în productia lui Joe Mantello, "The Boys in the Band", alături de Jim Parsons, Matt Bomer şi Andrew Rannells la The Booth Theater, între 31 mai şi 11 august.

Quinto a apărut într-unul din filmele Netflix ale lui Steven Soderbergh, "High Flying Bird", care prezintă viaţa unui agent sportiv, jucat de André Holland, care se ocupă de un jucător de baschet pe care îl vede ca pe o oportunitate de afaceri intrigantă şi controversată într-o perioada de criză.

În ultimii ani, Quinto a jucat alături de James Franco în "I am Michael" în 2015, şi în rol de jurnalist, Glenn Greenwald, în filmul lui Oliver Stone, "Snowden" în 2016. În 2017, el a jucat alături de Julianne Nicholson şi Emma Roberts în "Who We Are Now", film ce a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.

A mai apărut şi în filmul lui Drew Pearce "Hotel Artemis" alături de Jodie Foster, Jenny Slate şi Jeff Goldblum, lansat de Global Road Films.

El locuieşte în prezent în New York.

Citeşte şi: DOSAR NOSFERATU. „Voiam doar să îi sperii de moarte!" Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. 10 motive să urmăreşti serialul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus