Skip to main content

DOSAR NOSFERATU. „Voiam doar să îi sperii de moarte!" Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. Când începe pe AMC

 
DOSAR NOSFERATU. „Voiam doar să îi sperii de moarte!" Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. Când începe pe AMC

DOSAR NOSFERATU. „Voiam doar să îi sperii de moarte pe oameni şi să le ofer o scăpare din viaţa banală!" Cum citatul vine de la Joe Hill - pseudonimul literar al fiului lui Stephen King, nu e de mirare.

Publicitate

De aici a pornit povestea pe care se bazează Nosferatu, mai exact NOS4A2, noul serial care va putea fi văzut de români, pe AMC.

Joe Hill o sintetizează cel mai bine, într-o propoziţie care este esenţa noii producţii. Un horror supranatural (doar vorbim de fiul lui Stephen King!):

"Am avut această idee despre povestea unei maşini care funcţionează pe baza sufletelor umane, în loc de benzină".

O idee bună de un horror, dezvoltată în serialul care începe pe AMC. Un serial cu mult sânge, dar şi cu intrigi şi conflicte. O poveste care exploatează şi "mituri urbane" universale. Un mic spoiler, înainte de detalii: mitul "ambulanţa neagră care răpeşte copii".

De altfel, şi NOS4A2, numele serialului, are legătură cu o maşină. Veţi vedea de ce în text.

Paginademedia.ro vă prezintă serialul de pe AMC în câteva episoade. Astăzi, o prezentare a producţiei.

În episoadele viitoare, veţi citi despre cine sunt şi ce experienţă au actorii din rolurile principale, cine apare în distribuţie, dar şi despre cum a fost realizată producţia

Proiectul Dosar Nosferatu este susţinut de AMC

Cum arată NOS4A2, în linii mari. De ce să urmăreşti serialul?

Câteva motive:

1. Povestea a fost scrisă de fiul lui Stephen King

Serialul este bazat pe romanul omonim scris de Joe Hill. Este pseudonimul literar al lui Stephen King, un clasic al genului.

2. Este povestea unui nemuritor. Rău sau bun?

Charlie Manx străbate de un secol drumurile Americii. De un secol, racolează copii şi le răpeşte sufletele. Manx (Zachary Quinto) este un nemuritor inteligent şi seducător.

Are Manx doar o latură malefică?

3. Copiii, goliţi de suflete şi trimişi în Tărâmul Crăciunului

Personajul principal pare a nu fi doar un ucigaş cu sânde rece. Manx pretinde salvarea copiilor de la părinţii răi sau neglijenţi. Atrage victimele sale în maşina sa specială, cu promisiuni de Crăciun în fiecare zi.

Într-un fel, aşa este. Copiii, goliţi de suflete, ajunşi nişte monştri, sunt trimişi în Christmasland / Tărâmul Crăciunului, un sătuc de Crăciun în care nefericirea este împotriva legii.

4. Mituri urbane - "maşina care răpeşte copii"

Modul în care Manx răpeşte copiii pare rupt din legendele urbane. Din temerile oricărui părinte. Vă mai aminitiţi de mitul "ambulanţei negre care răpeşte copii"?

5. Are un rival - o rivală, de fapt, pe măsura lui

Planurile lui Charlie Manx sunt îngreunate de Victoria McQueen, o tânără născută într-un loc sărac din Massachusetts, care îşi descoperă puterile supranaturale de a vedea lucrurile bune în persoanele din jurul ei. Vic încearcă să salveze sufletele celor pierduţi şi astfel este văzută de Charlie Manx ca un posibil duşman.

Joe Hill, autorul, o descrie:

"O tânără, născută şi crescută în sărăcia din Haverhill, Massachusetts, cu toate obstacolele provenite din educaţia oferită de către un tată iubitor şi totuşi violent şi o mamă dură, dar ocrotitoare.

Vic are un dar imposibil şi un trecut nelegiuit. Când se află pe bicicleta ei uzată, poate să-şi facă drum spre orice îşi doreşte - o brăţară pierdută, o femeie dispărută, un prieten la ananghie.

"Imaginaţia ei o introduce în posibilităţile lumii oculte; capacitatea ei de a vedea ce e mai bun în altii, o face un prieten de nepreţuit; şi curajul ei brut, un dusman demn de luat în considerare", spune despre ea scriitorul Joe Hill. "

6. E un joc de-a şoarecele şi pisica: "un conflict zdruncinant"

Personajul principal, dar şi rivala lui sunt la fel de puternici.

Între Manx şi Vic este "un conflict zdruncinant ca niciun alt spectacol de groază".

"Charlie Manx este cel mai negru coşmar al fiecărui părinte, dar Vic McQueen este al lui. Ei se tot întâlnesc din nou şi din nou într- o serie de confruntări rupte de realitate care transformă drumurile în autostrăzi sângerii." - Joe Hill

7. Serialul se întinde pe 10 episoade

Povestea serialului nu este nici prea lungă, nici prea scurtă. Se întinde pe 10 episoade, difuzate în fiecare săptămână.

8. Începe în curând

Primul episod va fi difuzat joi, 6 iunie, de la ora 22.00, pe postul AMC.

9. Personaje "prinse" între protagonişti

În poveste intră şi personaje aflate între cei doi rivali. Bing, de exemplu, este îngrijitorul şcolii lui Vic, iar Manx va încerca să îl atragă de partea lui. Va reuşi?

10. Un nume ca un număr de maşină

Am păstrat pentru final răspunsul la întrebarea De ce Nosferatu se scrie NOS4A2? Un răspuns simplu: NOS4A2 este numărul maşinii pe care o conduce Manx, un Rolls Royce Wraith din 1938 în care îi ademeneşte pe copii.

VIDEO. Trailer NOS4A2

GALERIE FOTO. NOS4A2

Surse: AMC, tvovermind.com

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus