Skip to main content

VIDEO. Rockerii cheamă oamenii să doneze sânge. Campanie Rock FM. Idee: Exarhu. Cinci trupe implicate

 
VIDEO. Rockerii cheamă oamenii să doneze sânge. Campanie Rock FM. Idee: Exarhu. Cinci trupe implicate

VIDEO. Postul de radio Rock FM lansează o campanie pentru donarea de sânge. Are un titlu sugestiv, în concordanţă cu tema staţiei: „România are sânge de rocker”.

Publicitate

Ideea a pornit de la Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la Rock FM. Emisiunea de dimineaţă a „rockerilor” este pionul principal deoarece campania are şi o componentă muzicală.

Mai exact, timp de o lună, cinci formaţii rock din România vor cânta cover-uri rock după cele mai cunoscute şlagăre româneşti la Morning Glory. Estevorba de Viţa de Vie, COMA, Byron, Trooper şi Nightlosers.

Primul cover lansat în cadrul campaniei „România are sânge de rocker” va fi interpretat de formaţia Trooper după melodia „Fotoliul din odaie” a Mirabelei Dauer.

„Vor transfera oricărui român din mândria de rocker, pentru a încuraja donarea de sânge”, menţionează reprezentanţii postului de radio.

Parteneri în campanie sunt şi cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Donorium, o aplicaţie de mobil cu ajutorul căreia oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informaţii utile şi sunt notificaţi ori de câte ori centrele de transfuzii din ţară au nevoie de o grupă de sânge specifică.

Totul vine în contectul în care, ţara noastră se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge din Europa, de aproape 10 ori mai puţin decât danezii, de 9 ori mai puţin decât britanicii şi de 7 ori mai puţin decât olandezii.

„Oamenii care ascultă rock au mândria lor, poate mai pregnantă decât în cazul fanilor altor genuri de muzică. Mândria unui rocker, până la urmă, este că rock-ul sună cel mai bine, dar şi că orice melodie ar suna mult mai bine în varianta rock.

Donând sânge, orice rocker poate transforma o melodie clasică în versiunea ei rock şi poate transfera oricărui român din mândria de a fi rocker.

Cred că acesta e doar primul pas către solidaritate, responsabilitate şi empatie. Şi sunt convins că, pe termen lung, România are sânge de rocker.”, a declarat Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” şi iniţiatorul campaniei.

Proiectul a fost lansat într-o conferinţă de presă organizată la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Paginademedia.ro prezintă câteva imagini din timpul acesteia.

GALERIE FOTO

De asemenea, ideea celor de la Rock FM are şi un videovlip oficial.

VIDEO. România are sânge de rocker

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus