Skip to main content

VIDEO. Rockerii cheamă oamenii să doneze sânge. Campanie Rock FM. Idee: Exarhu. Cinci trupe implicate

 
VIDEO. Rockerii cheamă oamenii să doneze sânge. Campanie Rock FM. Idee: Exarhu. Cinci trupe implicate

VIDEO. Postul de radio Rock FM lansează o campanie pentru donarea de sânge. Are un titlu sugestiv, în concordanță cu tema stației: „România are sânge de rocker”.

Ideea a pornit de la Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la Rock FM. Emisiunea de dimineață a „rockerilor” este pionul principal deoarece campania are și o componentă muzicală.

Publicitate

Mai exact, timp de o lună, cinci formații rock din România vor cânta cover-uri rock după cele mai cunoscute șlagăre românești la Morning Glory. Estevorba de Vița de Vie, COMA, Byron, Trooper și Nightlosers.

Primul cover lansat în cadrul campaniei „România are sânge de rocker” va fi interpretat de formația Trooper după melodia „Fotoliul din odaie” a Mirabelei Dauer.

„Vor transfera oricărui român din mândria de rocker, pentru a încuraja donarea de sânge”, menționează reprezentanții postului de radio. 

Parteneri în campanie sunt și cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, o aplicație de mobil cu ajutorul căreia oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge specifică.

Totul vine în contectul în care, țara noastră se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge din Europa, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii. 

„Oamenii care ascultă rock au mândria lor, poate mai pregnantă decât în cazul fanilor altor genuri de muzică. Mândria unui rocker, până la urmă, este că rock-ul sună cel mai bine, dar și că orice melodie ar suna mult mai bine în varianta rock.

Donând sânge, orice rocker poate transforma o melodie clasică în versiunea ei rock și poate transfera oricărui român din mândria de a fi rocker.

Cred că acesta e doar primul pas către solidaritate, responsabilitate și empatie. Și sunt convins că, pe termen lung, România are sânge de rocker.”, a declarat Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și inițiatorul campaniei.

Proiectul a fost lansat într-o conferință de presă organizată la Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Paginademedia.ro prezintă câteva imagini din timpul acesteia. 

GALERIE FOTO

De asemenea, ideea celor de la Rock FM are și un videovlip oficial. 

VIDEO. România are sânge de rocker

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu