Skip to main content

VIDEO. Cum a ajuns Andreas Petrescu să scrie roasturi pentru iUmor și experiența Carmen Tănase: "Cum să zic toate răutățile astea despre oamenii ăștia?"

 
VIDEO. Cum a ajuns Andreas Petrescu să scrie roasturi pentru iUmor și experiența Carmen Tănase: "Cum să zic toate răutățile astea despre oamenii ăștia?"

VIDEO. "Cum să zic toată răutățile astea despre oamenii ăștia?, i-a spus actrița Carmen Tănase lui Andreas Petrescu, cel care i-a scris roastul de la iUmor, un roast care s-a viralizat puternic. "Eu nici nu știu cum se spune roast", i-a spus actrița.

Publicitate

Momentul lui Carmen Tănase a prins. La fel și alte roasturi pe care le-a scris, cu Andreea Marin sau Paula Chirilă. Momente în care era ironizat, puternic, chiar juriul iUmor.

De ce glume chiar despre juriul din propria emisiune? Un răspuns simplu. Andreas Petrescu: "Ca să facem mișto de alții, facem întâi mișto de noi!"

Povestea unor roasturi de la iUmor care s-au viralizat puternic. Poveste spusă, la Interviurile Paginademedia.ro chiar de către cel care le-a scris - Andreeas Petrescu. Și el actor. 

Cum a ajuns Andreas Petrescu să facă roast-uri și cum a ajuns să scrie pentru iUmor? Cum s-a apucat de scris? Cum se face un roast în România? Care e granița dintre glumă și bătaie de joc?

„Producătorul general al emisiunii iUmor, Claudiu Oprea, m-a sunat și mi-a spus că vrea să facă o ediție specială iUmor, o ediție de roast”, a povestit într-un interviu pentru Paginademedia.ro Andreas Petrescu, actor și scenarist. 

„La noi ideea de roast a venit în România în 2017, practic, pentru că oamenilor le era frică. La noi, oamenii nu vor accepta să se facă mișto de munca lor, deși cred că dacă ești inteligent și ești sigur pe ce ai făcut în viața asta, accepți”, a mai povestit acesta. 

Redăm în continuare fragmente din interviul acordat de Andreas Petrescu PaginademediaLIVE.  

Cum a ajuns să scrie roasturi pentru iUmor

"Producătorul general al emisiunii iUmor, Claudiu Oprea, m-a sunat și mi-a spus că vrea să facă o ediție specială iUmor, o ediție de roast.

Văzuse spectacole de-ale mele de comedie, știa că scriu și m-a întrebat dacă vreau să încerc.

Am scris primul roast și Claudiu a făcut ceva ce foarte puțini oameni fac, m-a sunat după fiecare roast în parte și mi-a spus: bravo, bun, mi-a plăcut. Producătorii nu prea te sună să-ți spună lucrurile astea. El a făcut-o pentru mine de fiecare dată și este o chestie extraordinară.

Cum a început să facă roast-uri:

"Când eram la TVR, făceam emisiunea Tonomatul DP2, iar acolo aveam și revista presei și încercam să o fac gen „roast” . Citeam, la prima vedere, un articol dintr-un ziar și începeam să spun de vedete tot felul de lucruri, mai ales despre știri mondene.

Nu știam că se numesc roasturi, dar le vedeam. Exista o emisiune în anii `60 – `65, cu Dean Martin în rol de gazdă și veneau invitați numai artiști fantastici – Frank Sinatra – și alți oameni politici sau actori veneau în jurul lui Dean Martin și făceau roast. Să-l vezi pe Frank Sinatra stând într-un scaun și oamenii făceau mișto de el, iar el stătea liniștit și asculta, cred că era greu să accepți ideea de roast.

La noi ideea de roast a venit în România în 2017, practic, pentru că oamenilor le era frică. La noi, oamenii nu vor accepta să se facă mișto de munca lor, deși cred că dacă ești inteligent și ești sigur pe ce ai făcut în viața asta, accepți."

Ai un roast, dar de cine faci mișto, cum ți alegi și mai ales cât poți să faci mișto?

"Am întrebat cât am voie să merg de departe și mi s-a spus: cât vrei, ești un scriitor de umor, du-te cât poți. Și am zis, hai să arătăm ce putem.
Prima persoană de care am spus a fost unul dintre jurați, pentru că de la ei a plecat.

A zis Cheloo, la un moment dat, în timpul emisiunii că „noi suntem cel mai scump juriu de categorie B”, și am zis, a, dacă voi vă jucați deja eram liniștit. Pentru Mihai Bendeac am mai scris, Delia are un simț al umorului extraordinar și e foarte liberă, nu se supără la glume niciodată, atunci mi-a fost ușor să spun în primul rând de ei.

Și atunci am spus: ca să facem mișto de alții, facem întâi mișto de noi.

Cum ai ales actorii care să facă aceste roasturi?

"Nu i-am ales eu. Știam care sunt invitații în show. Mie de ce îmi place show-ul acesta, eu nu aș scrie oricând roast și nici oriunde. Îmi place acest show pentru că lumea îl poziționează ca pe un talent-show, ori acesta nu e un talent-show, nu vine un concurent să-și spună povestea și să plângă. Este un show de comedie, juriul participă și are un rol foarte important, ei trebuie să nască, la rândul lor, comedie.

E ușor să intri într-o zonă de roast, pentru că juriul a intrat prima dată. Am văzut că producătorii se joacă și arată și bucătăria internă și montajul mi-a plăcut pentru că este foarte viu."

Roastul lui Carmen Tănase: s-a uitat noaptea la roasturi făcute de americani

Andreas Petrescu: „Pe Carmen Tănase o cunosc, joc cu ea, o ador și mă uit la ea ca la un Dumnezeu. Am scris roastul, i-am trimis textul și m-a sunat seara și mi-a zis:

Cum să zic textul acesta, pentru că eu nu știu cum se spune „roast”.

Îi spun: Carmen, tu ești o mare actriță, tu poți să spui ce vrei tu. Apoi, Carmen a stat toată noaptea să se uite la roasturile din străinătate. M-a sunat și mi-a spus: sunt nedormită, dar eu nu pot să intru pe scenă așa, eu trebuie să intru pregătită și textul nu este suficient, eu trebuie să știu cum se spune și m-am uitat la toate roasturile din străinătate. Îi spusesem eu la ce să se uite: la Dean Martin, dar și la cele de acum.”

Referitor la roastul cu Carmen Tănase, nu ți-a spus că nu i se potrivește vreuna dintre glume sau să scoată ceva?

Andreas Petrescu: De toate! A zis: Cum să zic toate răutățile astea despre oamenii ăștia? Cum să zic de Mihai că tot ce a făcut el a încăput pe o broșură? Textul ei a început așa: „Mi s-a spus să fac mișto de voi, dar nu știu ce ați făcut în carieră, pentru că tot ce ați făcut voi important a fost într-o zi când eu aveam filmare”.

Ea e foarte decentă și foarte generoasă și a zis: cum să zic asta?! Și i-am zis: Carmen, e o joacă, e un roast. E un personaj. Te duci și faci un personaj. Și l-a făcut fabulos, astfel încât mă bucur că oamenii spun că sunt texte scrise de ei.   

VIDEO. Andreas Petrescu, despre roastul făcut de Carmen Tănase

Ce a făcut Andreeas Petrescu până la roasturile iUmor? Scrie de 20 de ani, nu numai televiziune, dar și piese de teatru. Crede în umorul care nu are nevoie de un limbaj vulgar.

Consideră că Mimi Brănescu (scenarist Las Fierbinți, printre altele) scrie cel mai bine. "Apoi sunt eu. Recunosc, fără modestie".

Un interviu despre roastul la români, despre umor, despre cum a intrat în actorie, despre cum a fost dat afară pentru că nu a vrut să facă exact ce spunea regizorul: "Să apar în pielea goală și ras în cap. Eu aveam plete atunci. Mi-a spus să mă rad și să apar dezbrăcat. Fără vreo explicație. Am refuzat", povestește Andreas Petrescu.

VIDEO. Interviul integral cu Andreas Petrescu, omul din spatele roasturilor iUmor

Vezi roastul cu Carmen Tănase la adresa juriului iUmor, dar și roasturile cu Andreea Marin și Paula Chirilă, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • E foarte, foarte departe de cum se scrie si se face comedie peste ocean. Dar, e un inceput. Neamul asta insa genereaza umor involuntar muuuuult mai bun decat al lui. Asta e marea provocare. Sa fie mai bun decat cei care sint buni, fara sa-si dea seama. Daca multi s-ar apuca sa-si profesionalizeze umorul nativ, baiatul asta ar fi spulberat de pe piata in 2 zile.

Trimite un comentariu