Skip to main content

VIDEO. Apa Nova, campanie de educare, pe TV și în online. Vrea să-i învețe pe români să nu mai arunce deșeuri în canalizare

 
VIDEO. Apa Nova, campanie de educare, pe TV și în online. Vrea să-i învețe pe români să nu mai arunce deșeuri în canalizare

Apa Nova lansează o amplă campanie de informare, pe TV și în online, prin care îi îndemna pe români să renunțe la proastele obiceiuri de a arunca în canalizare resturi care nu-și au locul.

Publicitate

Campania, dezvoltată de agenția Porter Novelli, are și o componentă interactivă. În clipurile de pe online, utilizatorii pot alege finalul, după modelul filmului Netflix, Black Mirror - Bandersnatch.

Campania a apărut ca urmare a nevoii unei folosiri mai responsabile a canalizării, fără deversări de deșeuri nepermise în sistem, cum sunt grăsimile, obiectele de igiena personala, părul, detergenții, resturile alimentare și altele, care afectează pe termen lung rețeaua de canalizare și mediul, spun reprezentanții companiei.
 
Dintre deșeurile enumărate mai sus, campania se centrează pe primele trei cele mai aruncate în sistemul de canalizare, părul, uleiul și prezervativele.
 
Campania se va vedea pe TV, iar în digital, pe site-ul www.povesticufinalfericit.ro, spot-urile oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege finalul: aruncarea incorectă a deșeului în vasul de toaletă sau aruncarea corectă a acestuia, în coșul de gunoi.
 
Site-ul povesticufinalfericit.ro are și o secțiune „Obiceiuri proaste”, în care sunt enumerate principalele deșeuri aruncate de oameni, ce efecte au când ajung în canalizare, dar și soluții alternative pentru a fi aruncate. 
 
Campania a fost 

Ramona Dumitru, Director de Comunicare, Apa Nova Bucuresti:

„Prin „Povești cu final fericit” subliniem faptul că sistemul de canalizare nu este un loc în care deșeurile dispar pur și simplu din viața bucureșteanului fără niciun fel de repercusiune asupra sa. Materiile organice depuse pe conducte, de exemplu, creează mirosuri neplăcute.

Deșeurile nepermise formează dopuri pe parcurs, care incomodează fluxul de ape uzate, creează refulări ale sistemului și cresc și costurile pentru soluționarea acestor situații. Sunt neplăceri care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi în detrimentul sistemului de canalizare”

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Citat : "Uleiul alimentar. Grăsimea pe care o folosiţi la gătit vă poate înfunda instalaţiile sanitare dacă o aruncaţi în chiuvetă sau în WC. În Uniunea Europeană această practică este interzisă prin lege. Uleiul uzat este unul dintre cei mai periculoşi poluanţi. Vă rugăm să apelaţi la firmele specializate în reciclarea uleiului uzat (pentru uleiul menajer şi grăsimile animale). Din uleiul uzat colectat se pot fabrica: glicerină, combustibil bio-diesel, diferite emulsii etc. În lipsa alternativelor, puneţi uleiul într-un recipient de metal, lăsaţi-l să se întărească şi apoi aruncaţi-l la ghenă."
    - - - -
    Pe bune? Mai repede ma intaresc eu in cosciug. Ce-i asta? Cui i s-a intarit uleiul de la cartofii prajiti?

Trimite un comentariu