Skip to main content

Operatorii de internet sunt de acord cu blocarea site-urilor de filme piratate

 
Operatorii de internet sunt de acord cu blocarea site-urilor de filme piratate

Operatorii de internet din România au fost de acord cu blocarea site-urilor de tip pirat care conţin filme şi seriale, însă doar după pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti.

Publicitate

„Opt case internaţionale de producţie cinematografică au obţinut, la finalul anului trecut, blocarea permanentă a accesului clienţilor principalilor furnizori de Internet de la nivel local (RCS&RDS, Telekom, UPC, Nextgen, DCS si AKTA) la site-uri al căror conţinut încalcă legislatia privind drepturile de autor”, scrie Ziare.com.

Decizia luată de instanţa din România vizează site-urile www.filmehd.net si www.filmeonline2013.biz, dar şi portalul www.thepiratebay.org.

Cei opt reclamanţi sunt marile case de producţii cinematografice: Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions, Universal Cable Productions, Warner Bros. Entertainment, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries şi Sony Pictures Television.

"Astfel, fară ca pârâţii (operatorii de internet) să realizeze practic o achiesare la pretenţia reclamanţilor (companiile de producţie cinematografica), aceştia, prin poziţia oferită, au întărit convingerea tribunalului că metoda aleasă, de blocare la nivel DNS a accesului clienţilor acestora pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus, este posibilă tehnic, pârâţii nefăcând nicio opoziţie cu privire la aceasta", motivează Tribunalul Bucureşti citat de site-ul Ziare.com.

Hotărârea luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus